Twee maanden bleef Roos Vanotterdijk uitgeblust aan de kant, nu heeft ze weer plezier: “Ik zwem niet langer voor anderen, maar voor mezelf”

 

Uitgeblust en uitgewrongen bleef Roos Vanotterdijk (19) twee maanden op het droge. Thaiboksen deed Belgiës grootste zwemtalent weer openbloeien. “Ik voel me eindelijk weer gelukkig in het water.”

 

Meer krantenkoppen in België

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »

Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt”

“Pas op dat je er zelf niet binnenkort in ligt.” De Kortrijkse politierechter reageerde gevat toen hij hoorde dat een 33-jarige automobilist doodskisten verkocht. Hij stond al voor de derde keer terecht omdat hij met drugs in het bloed achter het stuur zat.
The post Vertegenwoordiger in doodskisten voor derde keer terecht voor rijden onder invloed van drugs: “Pas

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken: “Paar keer weggegleden in afdaling”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Man opgepakt na schoten in woning in Bernissart

In de omgeving van Bernissart (Henegouwen) zijn er zaterdagochtend schoten gelost in een woning. Speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en de dader werd opgepakt. Volgens het parket van Doornik-Bergen zijn er geen slachtoffers gevallen.

Lees meer »

“Niveau Waalse basisscholieren blijft (wel) stabiel”

Na de kritiek op het niveau van onze leerlingen in het basisonderwijs, klinkt er uit Waalse hoek wel positief nieuws. Uit de resultaten van algemene testen die Waalse leerlingen uit het zesde leerjaar jaarlijks afleggen, blijkt dat meer dan 87 procent van de scholieren geslaagd is.

Lees meer »

Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten

Marie-Charlotte Vanhaverbeke en Ellen Distave hebben de handen in elkaar geslagen om een leegstand pand in de Langestraat in Oostende een tijdelijke invulling te geven. Nog tot 21 juli heeft concept Store Lily hier een pop-up ingericht met koopjes. En dat was al meteen een succes.
The post Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten appeared

Lees meer »