Vrachtwagens richting haven Zeebrugge worden omgeleid naar parking luchthaven Oostende

De vrachtwagens die nog richting de haven van Zeebrugge moeten, zullen worden omgeleid naar de parking van de luchthaven van Oostende. Dat heeft gouverneur Carl Decaluwé donderdagavond gemeld na overleg over het provinciaal rampenplan. Verder worden ook maatregelen genomen rond catering en sanitair in de omgeving van de Zeebrugse haven.

Door de boerenprotesten staan duizenden vrachtwagens vast in de regio van Zeebrugge. Intussen raken de standplaatsen voor vrachtwagens stilaan vol, daarom werd donderdag het provinciaal rampenplan afgekondigd.

Foodtrucks

Na overleg met de betrokken diensten zijn er verschillende maatregelen genomen. Zo zullen vrachtwagens die nog richting de haven van Zeebrugge moeten, worden omgeleid naar de luchthaven van Oostende. Daar is nog ruimte voor 1.000 vrachtwagens. Verder wordt de omgeving van de A11 veiliger gemaakt met signalisatiewagens. In de buurt van de haven zullen foodtrucks worden ingelegd die voor catering voor gestrande vrachtwagenchauffeurs moet zorgen.

Verder wordt ook voorzien in extra sanitair en zullen ook de dynamische verkeersborden worden ingezet om de situatie veiliger te maken. De gouverneur roept bestuurders intussen op om de omgeving van de haven te vermijden.

The post Vrachtwagens richting haven Zeebrugge worden omgeleid naar parking luchthaven Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Keir Starmer officieel nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keir Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff

Na 40 jaar neemt het Bedrijvencentrum regio Kortrijk een nieuwe vlucht. Het bood in die 40 jaar onderdak aan 475 startende bedrijven, onder meer Lernout & Hauspie en Savaco. Het ondernemerscentrum viert zijn jubileum met een nieuwe naam: ‘Takeoff’.
The post Bedrijvencentrum regio Kortrijk viert met nieuwe naam: Takeoff appeared first on KW.be.

Lees meer »