Ooggetuige over brandende winkelbediende in Wollestraat in Brugge: “Bloedstollende feiten staan gebrand op mijn netvlies”

“Als een brandende toorts liep de winkelbediende de Wollestraat over, het House of Waffles binnen. Die bloedstollende feiten staan op mijn netvlies gebrand”, vertelt Alain Quataert, bediende van het Torture Museum Oude Steen in Brugge. Hij was ooggetuige van het feit dat een Brugse winkelbediende zichzelf woensdag accidenteel in brand stak.

Op het moment van de feiten, klom Alain Quataert net de trappen op van het foltermuseum in de Wollestraat, dat onder en naast souvenirwinkel House of Seasons gevestigd is. Hij wou eventjes een luchtje scheppen. Net toen liep de winkelbediende van dat winkeltje, een dame van middelbare leeftijd, brandend de shop uit. Haar onderste kledij had vuur gevat, omdat ze blijkbaar te dicht bij het mobiel verwarmingstoestel aan de kassa aangeleund had.

Emmers water

“Ik zag hoe ze in paniek de straat op rende, brandend als een toorts. Omdat niemand op straat haar onmiddellijk kon helpen, liep ze House of Waffles binnen. Zowel de souvenirwinkel als de tearoom zijn immers eigendom van de familie Vandenbossche. Wellicht zocht ze hulp bij iemand die ze kende”, vervolgt ooggetuige Alain Quataert.

Alain Quataert © KW

“In de horecazaak stonden ze eventjes perplex: hun zaak zat vol toeristen, het interieur bevat veel hout. Het gevaar bestond dat ook die zaak in lichterlaaie raakte.”

“Het slachtoffer is terug naar buiten gelopen, met in haar kielzog enkele kelners van House of Waffles. Vervolgens is de brandende dame gestruikeld in de passage die naar haar winkel en naar het foltermuseum leidt. Gelukkig heeft het personeel van House of Waffles snel en correct ingegrepen. Een van hen heeft een brandblusser leeggespoten op de brandende kleren, anderen rukten met meerdere emmers water aan.”

In shock

“Tegelijkertijd werden de hulpdiensten verwittigd. De vrouw was zwaar verbrand en in shock. Hoe erg ze eraan toe is, weet ik niet. Ze werd eerst naar het AZ Sint-Jan en vervolgens naar het UZ in Gent overgebracht. Ze vertoonde erg zware brandwonden. Het enige positieve is dat ze niet in haar aangezicht verband is.”

“De materiële schade is beperkt. De souvenirwinkel vatte geen vuur, enkel het tapijt van de passage naar ons museum is beschadigd. Dat is zo erg niet. Hopelijk overleeft het slachtoffer haar brandwonden”, aldus Alain Quataert. House of Seasons is tijdelijk dicht.

De eigenares van House of Seaons wil liever niks kwijt over de feiten, noch over de evolutie van de toestand van hetv slachtoffer: “De familie vraagt respect voor de privacy van de vrouw.”

The post Ooggetuige over brandende winkelbediende in Wollestraat in Brugge: “Bloedstollende feiten staan gebrand op mijn netvlies” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »

In de sport is het altijd zomer

De meteorologie doet haar best ons van het tegendeel te overtuigen, maar er lijkt maar geen einde te komen aan de sportzomer. Het voetbalseizoen was al begonnen tijdens de Olympische Spelen en schakelt vanaf dit weekend een versnelling hoger, met zeven wedstrijden in eenentwintig dagen voor Europees spelende clubs. De wielrenners kunnen dit weekend kiezen tussen World Tour-wedstrijden in Canada

Lees meer »

Dit weekend opnieuw extra politiecontroles op zwaar vervoer op viaduct Vilvoorde

Dit weekend controleert de federale wegpolitie opnieuw extra op voertuigen zwaarder dan 3,5 ton op het viaduct van Vilvoorde. Sinds begin augustus mag zwaar vervoer in de richting van Zaventem niet meer over het viaduct rijden. Dat verbod is ingevoerd om de laswerken onderaan de brug beter te kunnen uitvoeren. De voorbije weekends werd het weekendverbod echter door veel vrachtwagenchauffeurs

Lees meer »

CYCLOON BORIS. Brandweerman sterft tijdens interventie in Oostenrijk – Meer dan meter sneeuw leidt tot lawinegevaar in Beierse Alpen

In Oostenrijk is een brandweerman tijdens een interventie om het leven gekomen. Dat meldt de gouverneur van de deelstaat Neder-Oostenrijk. De dodentol van cycloon Boris komt zo op zes te staan. Roemenië is voorlopig het zwaarst getroffen met vier doden, in Tsjechië is sprake van vier vermisten. Ook in Polen viel een dodelijk slachtoffer. Nog in Oostenrijk raakte een wandelaar

Lees meer »

Deze stad is de ‘boetekoning’ van Vlaanderen: “Verkeersveiligheid? Het stadsbestuur wil vooral de schuldenput dichten”

Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar een recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes opgehaald, met Mechelen als opvallende koploper met een opbrengst van 143,5 euro per inwoner. “Logisch”, vindt burgemeester Bart Somers (Voor Mechelen). “Onze stad zet enorm in op verkeersveiligheid. Op negen jaar tijd is het aantal verkeersslachtoffers gedaald met 44,6 procent.” Maar volgens de oppositie is

Lees meer »

‘Ensor meets Afrika’ in Pauste Gallery

In de expo ‘Ensor meets Afrika’ in Pauste Gallery brengen twee exposanten hun interpretatie van het werk van James Ensor. Gina Creminger laat zich inspireren door haar ervaringen in Zuid-Afrika. “Mijn werk draait om de kracht van geschiedenis, macht, schoonheid en transformatie.” Jeffrey Lowyck is autodidact en creëerde tijdens de coronapandemie zijn ‘amorfe equidae’, paardachtige
The post ‘Ensor meets

Lees meer »

Bakatelier Flavie opent de deuren in de Delaerestraat: “Dit concept verdient zeker en vast een plaatsje in Roeselare”

Vrijdag 27 september opent Liesbeth Dewilde (33) de deuren van haar bakkerij Flavie in de Delaerestraat in Roeselare. Het wordt geen alledaagse bakkerij, maar eerder een vernieuwend concept voor de stad. “Mensen kunnen hier terecht voor patisserie op bestelling, maar uiteraard ook voor dagaanbod”, klinkt het.
The post Bakatelier Flavie opent de deuren in de Delaerestraat: “Dit concept verdient

Lees meer »