Een bloemetje voor thuisverpleegster Tine Willem die haar job doet met hart en ziel

“Ik had graag mijn thuisverpleegster Tine Willem eens in de bloemetjes gezet”, mailt Nele Vandemoortele naar KW. “Zij doet haar job met hart en ziel, wat ook niet altijd even gemakkelijk is. Ze steunt en verzorgt me steeds supergoed.”

Ken je ook iemand die een bloemetje verdient? Laat het ons weten via mail op [email protected].

Dat West-Vlamingen gekend zijn als harde werkers, weten we al lang. Maar sommigen lijken wekelijks een badje te nemen in de ketel toverdrank van Panoramix, de druïde van stripheld Asterix. Het heldenverhaal van Tine speelt zich niet af in Armorica, wel in Roeselare. De zelfstandig verpleegster is er geboren en getogen, telt 49 lentes, deelt lief en leden met Francis Debruyne voltijds schepen in de Rodenbachstad en is de mama van Marie (24) en Jules (23).

“Het zit ‘m in al die kleine dingetjes naast de verzorging”

Tine maakte op haar veertigste een pittige carrièreswitch. Met een voltijdse job, een huishouden en twee tieners in huis besliste ze om een driejarige opleiding tot verpleegster te volgen. Met succes want vandaag is ze met Tamara, Els, Rita en Carmen een van de vijf pijlers van… de thuisverpleegsters. Je leest het goed, de praktijk heeft geen naam. Mond-tot-mondreclame zorgt ervoor dat de agenda’s van de vijf dames dag in dag uit volgeboekt staan.

Babbeltje slaan

“Het is inderdaad pittig”, schetst Tine haar dag. “Iedere dag om 5 uur uit bed en een uurtje later ben ik al op de baan.” Geen overbodige luxe want een dag telt maar 24 uur en het kan al eens gebeuren dat er 48 bezoeken op de agenda staan. “Dat is inderdaad veel maar het is doenbaar. Je moet gewoon doordoen, maar wel altijd een babbeltje slaan. Eens luisteren en de mensen in de ogen kijken zodat ze voelen dat je er bent voor hen. Het zit ‘m vooral in al die kleine dingetjes naast de medische verzorging. De rolluiken optrekken, de krant uit de brievenbus halen, koffie zetten…” Maar de enthousiaste Tine doet het allemaal met de glimlach en dat wordt geapprecieerd door de vele patiënten. (mlt)

The post Een bloemetje voor thuisverpleegster Tine Willem die haar job doet met hart en ziel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

David Vandyck & Ingeborg brengen uniek kerstverhaal in Concertgebouw Brugge: “Mét ‘LICHT’ zijn wij het antwoord op De Warmste Week in Brugge”

Op zondag 28 december kan je om 18 uur in het Concertgebouw van Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een vijfkoppige liveband, die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jongerenkoor Fioretti. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen.
The post

Lees meer »

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »