Marie viert 100ste verjaardag zonder hartsvriendin Odette: “In gedachten was ze erbij”

Marie Stoops uit Oostende mocht op maandag 29 januari maar liefst honderd kaarsjes uitblazen op haar verjaardagstaart. Ze deed dat in brasserie Chalet Minigolf in het bijzijn van haar familie en vrienden. Wie er voor het eerst in jaren niet bij was, is de onlangs overleden Odette.

Drie jaar geleden haalde Marie al eens de krant. Ze was toen ‘amper’ 97 jaar. De reden waarom ze toen persaandacht kreeg was omdat ze toen al vijf jaar samen met haar vriendinnen Ninette (98), Suzanne (95) en Odette wekelijks samenkwam in de bekende brasserie. Meer nog: het viertal – dat elkaar al kent van op de schoolbanken – had toen samen een leeftijd van maar liefst 375 jaar. Voldoende reden dus om de vier hartsvriendinnen samen aan het woord te laten over de betekenis van vriendschap.

Maandag zat Marie daar opnieuw om er haar honderdste verjaardag te vieren. Naast haar familie en andere vrienden, waren ook Ninette en Suzanne aanwezig. Odette was er niet, want zij overleed onlangs. “We hadden haar er natuurlijk graag bij gehad”, vertelt Marie. “Ik ben blij dat ik mijn honderdste verjaardag nog mag vieren en dat Ninette en Suzanne daar nog kunnen bij zijn. Met Odette was het feestje helemaal af geweest, maar ze heeft mijn honderdste verjaardag jammer genoeg niet gehaald. In gedachten was ze erbij.”

Feestvarken van de dag Marie trouwde met Eduard Callier en kreeg samen met hem drie kinderen: Fernand, Steve en Mary-Anne. Ook Marie kreeg enkele tegenslagen te verwerken in haar leven. Zo overleed haar man in 2009. Vijf jaar eerder moest ze afscheid nemen van haar zoon Steve. Toch bleef ze vol optimisme in het leven staan. “Wat mijn geheim is om zo oud te worden? Altijd content zijn”, zegt ze. “Ik ben altijd blij geweest met de kleine dingen des levens. Ik heb alles altijd geapprecieerd. Ik heb het geluk gehad dat ik altijd omringd ben geweest door vriendelijke mensen die goed waren voor mij.”

Marie hoopt volgend jaar opnieuw haar verjaardag in Chalet Minigolf te kunnen vieren en als het kan dan ook het liefst met Ninette en Suzanne erbij.

The post Marie viert 100ste verjaardag zonder hartsvriendin Odette: “In gedachten was ze erbij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper

Acht maanden was hij clean, maar toch herviel G.V. in zijn speedgebruik. En hoewel hij onder voorwaarden stond, liep de man tegen de lamp. De rechtbank in Ieper veroordeelde de man nu tot een celstraf van 2 jaar, waarvan een groot deel voorwaardelijk.
The post Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper appeared

Lees meer »

Première danskomedie ‘De Ballroombeker’ doet voeten zweven én maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater

Een zwoele zomeravond vol lach en dans. Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »