Zdenek Stybar en vrouw Ine openhartig over woelige wateren in hun relatie: “Na het WK trek ik naar India om rust te vinden in m’n hoofd”

It takes one to cycle but two to tango. Drievoudig wereldkampioen veldrijden Zdenek Stybar (38) beseft het maar al te goed. Zondag neemt hij afscheid op het WK in Tabor. Om dan met vrouwlief Ine Vanden Bergh (37) en zoon Lewis (8) ‘het nieuwe leven’ in te stappen. Een leven dat het gezin al aardig op de proef heeft gesteld. En nog zál stellen. “Werk maken van onze relatie: da’s ons project nummer één.” Een eerlijk en openhartig dubbelgesprek. 

Meer krantenkoppen in België

Verplichte gemeenschapsdienst geen succes, met maar 494 mensen aan de slag: “Grondige, kritische evaluatie nodig”

De verplichte gemeenschapsdienst voor langdurig werklozen is geen succes. Het project werd zo’n jaar geleden ingevoerd door de Vlaamse regering, maar nog geen 500 werkzoekenden hebben sindsdien ervaring opgedaan via het systeem. Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) zegt dat er te veel systemen bestaan om werkzoekenden aan werk te helpen en dat de totale aanpak grondig geëvalueerd moet

Lees meer »

“Er zal hier altijd een deeltje Jean-Marc en Lies blijven”: Kitana (20) en papa Andy (51) nemen Bierhuis De Mythe over na overlijden uitbater

Op 4 juni overleed Jean-Marc Rousseau (50) totaal onverwacht. Samen met echtgenote Lies Pattijn hield hij Bierhuis De Mythe open in Wevelgem. Nu enkele maanden zal Kitana, die er jobstudente was, het populaire café opnieuw openen. “We veranderen eigenlijk niks. De Mythe moet De Mythe blijven.”
The post “Er zal hier altijd een deeltje Jean-Marc en Lies blijven”: Kitana

Lees meer »

Derde zeepkistenrace aan Leopoldhelling in Blankenberge

Op zaterdag 14 september vindt de derde editie van de zeepkistenrace plaats aan de Leopoldhelling. Nieuw dit jaar is dat er ook een waterbak met jump en een kromming in het parcours verwerkt worden. “Bij een speciale behendigheidsproef wordt er een verticaal bord – een blikkenvanger – voorzien met drie verschillende openingen. Daar moeten de
The post Derde zeepkistenrace

Lees meer »

Oppositie dringt opnieuw aan op betere signalisatie autoluw centrum: “Kassa rinkelt voort”

Oppositiepartij CD&V roept het Blankenbergse stadsbestuur nogmaals op om de signalisatie voor het autoluw centrum snel duidelijker te maken. “Met als blijvende eis duidelijke en universele roodgroen signalisatie in de vorm van signalisatietotems, zoals die ook in Mechelen en Brugge staan”, onderstreept Marc Vanderbrigghe die ook lid is van de verkeerscommissie.
The post Oppositie dringt opnieuw aan op betere

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) wil mildere straf, parket furieus: “Er is nul schuldinzicht, stuur hem naar gevangenis”

“Het irriteert me mateloos. Die man heeft nul schuldinzicht en blijft een gevaar. Hij werd wéér betrapt. Ik vraag u: haal hem weg uit de maatschappij en stuur hem naar de gevangenis.”
The post Doodrijder studente Hannelore (21) wil mildere straf, parket furieus: “Er is nul schuldinzicht, stuur hem naar gevangenis” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Theater in ’t Café presenteert ‘TAP’ in Bockor Café

Op donderdagavond 12 september brengen ze in het Bockor Café in Ardooie een mooi stuk cultuur in productie. Met theater in ‘t Café presenteren Dries en Charlotte er TAP. De aanvang is om 19.30 uur. Je kunt tickets reserveren in het Bockor Café. Deze kosten tien euro. De cast is er in elk geval klaar
The post Theater in

Lees meer »

Schade aan bovenleiding in Beernem: één spoor tussen Brugge en Aalter in gebruik

De herstellingswerkzaamheden aan de bovenleiding tussen Oostkamp en Maria-Aalter verlopen moeizamer dan verwacht. Tientallen medewerkers van Infrabel werken in ploegen de klok rond, meldt de spoorwegnetbeheerder. Maandagmiddag is een van de drie sporen al in gebruik.
The post Schade aan bovenleiding in Beernem: één spoor tussen Brugge en Aalter in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laatste Vega-draagraket gelanceerd

In Kourou in Frans-Guyana is woensdagavond lokale tijd voor de laatste keer een Vega-draagraket gelanceerd. De lancering, die met een dag was uitgesteld, verliep volgens het lanceercentrum van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) volgens plan.

Lees meer »

Spektakel bij MC Avanti tijdens jaarlijkse motorcross

Zaterdag 7 en zondag 8 september vindt de jaarlijkse motorcross ingericht door MC Avanti plaats. De piloten strijden er voor een Belgische titel. “Bij Zijspannen A en B belooft het nog zeer spannend te worden voor de Belgische titel”, zegt Jurgen Wybo, in naam van het bestuur van MC Avanti. “Dit gekoppeld aan het nodige spektakel. Bij de andere reeksen

Lees meer »

Vaartstraat krijgt nieuw wegdek

Op maandag 9 september wordt gestart met de heraanleg van het wegdek van de Vaartstraat in Bredene, tussen de Prinses Elisabethlaan en de Henri Zwaenepoelstraat.
The post Vaartstraat krijgt nieuw wegdek appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Lijn vernieuwt roltrappen in 2 Antwerpse premetrostations

Vervoersmaatschappij De Lijn vernieuwt de roltrappen in de Antwerpse premetrostations Sport en Meir. In station Sport zijn de werken al van start gegaan voor de plaatsing van 3 nieuwe roltrappen. In de nacht van 8 op 9 september beginnen de werken in station Meir en worden 15 nieuwe roltrappen geplaatst.

Lees meer »

Hengelclubs steeds vaker slachtoffer van stropers: “Ze slaan de vissen dood op het beton en nemen ze mee in hun koelbox”

Hengelclubs in heel Vlaanderen krijgen steeds meer te kampen met stropers die met vis uit hun vijvers aan de haal gaan. “Een plaag, niet alleen bij ons in Desselgem (Waregem)”, klinkt het bij de voorzitter van hengelclub De Eendrachtige Lijnvissers Koen Peirs. Want ook in Deinze was het onlangs prijs. “Bendes zijn steeds beter georganiseerd en gaan steeds driester te

Lees meer »

Pronkstuk van Nationaal Visserijmuseum in Koksijde: potvis Valentijn eindelijk te bewonderen

Potvis Valentijn is opnieuw thuis in Koksijde. 35 jaar nadat hij aanspoelde op het strand van Sint-André in Oostduinkerke. In het Nationaal Visserijmuseum is een nieuwe vleugel volledig aan het skelet gewijd. Dat weegt meer dan één ton en is dertien meter lang.
The post Pronkstuk van Nationaal Visserijmuseum in Koksijde: potvis Valentijn eindelijk te bewonderen appeared first on

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed, hoopte in de rechtszaal wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket. “Hij heeft nul schuldinzicht.” De mama van Hannelore sprak de doodrijder van haar dochter toe in een emotionele brief: “Wij zijn opnieuw teleurgesteld.”

Lees meer »