Mediatycoon Byron Allen lanceert bod op Hollywood-reus Paramount

15:16 Het mediaconglomeraat Paramount Global heeft een officieel overnamebod binnen van de televisie-industrieel Byron Allen. De verwachting is dat nu een biedstrijd losbarst. 

Meer krantenkoppen in België

Ook buiten Bosuil liep het uit de hand: 7 arrestaties nadat politie Antwerp-aanhang wegjaagt met waterkanon, 2 agenten raken gewond

De derby tussen Antwerp en Beerschot is, zoals gevreesd, uit de hand gelopen. De bezoekende fans bleven rookbommen op het veld en scheidsrechter Lothar D’hondt besliste om de match definitief te staken. Ook buiten het stadion was de sfeer grimmig – de politie moest zelfs al het waterkanon en traangas inzetten tegen de Antwerp-fans. Er werden uiteindelijk zeven relschoppers opgepakt.

Lees meer »

Gerepatrieerde Belgen getuigen over evacuatie uit Libanon: “Moeilijke beslissing, maar het wordt er elke dag gevaarlijker” 

De Belgen die gisteren uit Libanon geëvacueerd zijn, vertellen dat de situatie er niet langer houdbaar was. Ze zijn dankbaar om terug in België te zijn, maar denken ook aan hun familie en kennissen die nog in gevaar verkeren. Later vandaag worden er volgens minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) opnieuw een 50-tal landgenoten gerepatrieerd.

Lees meer »

Werner Rotsaert (71) presenteert documentaire ‘Oostende in vorige eeuw’

Oostendenaar Werner Rotsaert (71) heeft na zijn succesvolle basketcarrière als speler en coach in binnen- en buitenland een heuse filmotheek bijeen gemonteerd van documentaire prenten met Oostende als thema. Ook nu weer speelt Oostende de hoofdrol met een resem stadsgenoten als belangrijkste figuranten.
The post Werner Rotsaert (71) presenteert documentaire ‘Oostende in vorige eeuw’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aftellen naar de verkiezingen in Roeselare (5): Grote plannen met de deelgemeenten, al moet DNA behouden blijven

In de aanloop naar de verkiezingen op 13 oktober leggen we de lijsttrekkers van de verschillende partijen een ‘heet hangijzer’ voor. Een item dat in Roeselare wel eens voor discussie zorgt. Deze week gaan we dieper in op de deelgemeenten. Krijgen die voldoende aandacht? Wat is er gebeurd en wat komt er nog?
The post Aftellen naar de verkiezingen

Lees meer »

AVMO-meisjes slopen stokoud clubrecord op 4x200m: “De toekomst oogt rooskleurig”

Het atletiekseizoen wordt in september traditioneel afgesloten met de nationale aflossingskampioenschappen. AV Molenland was met vier teams aanwezig in het Oost-Vlaamse Oordegem en deed het daar erg goed. De mannen liepen op de 4x800m naar nationaal zilver, terwijl de vrouwen, met een piepjonge ploeg, achtste werden op de 4x200m en dat in een nieuw clubrecord.
The post AVMO-meisjes slopen

Lees meer »

Lotte Vanwezemael betaalt blunder cash uit in met tranen gevulde ‘De Verraders’: “Ik dacht dat ik vals kon spelen”

Exit voor saboteur Lotte Vanwezemael (32) in ‘De Verraders’. De seksuologe werd afgeluisterd door een medekandidaat en die blunder betaalde ze cash uit. De hele groep – inclusief laatste overgebleven verrader William Boeva – schreef haar naam op om het spel te verlaten. “Ik dacht dat ik vals kon spelen, maar ik heb het zwaar onderschat.”

Lees meer »

Gratis rommelmarkt voor kinderspullen

Op woensdag 16 oktober kun je in de zaal van ontmoetingscentrum LDC Den Tap terecht voor een gratis rommelmarkt met kinderspullen. Initiatiefneemster is Nouchka Hosten, werkzaam bij Curando. “Vorig jaar kregen we opvallend veel steun”, aldus Nouchka.
The post Gratis rommelmarkt voor kinderspullen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Toen hij het mes op mijn keel zette, dacht ik dat het gedaan was”: Inge (58) gewelddadig overvallen in eigen winkel

“Waarom nam hij niet het geld, maar zoiets persoonlijks mee?” Die vraag blijft door het hoofd van Inge (58) spoken nadat ze gewelddadig werd overvallen in haar eigen naaiwinkel. Een volledig gemaskerde man bedreigde haar met een mes en rukte dan haar gouden kettingen los. De politie verspreidt via ons programma twee foto’s van de overvaller in de hoop dat

Lees meer »

Eerste bijeenkomst De Gezelligheid Zelve is onmiddellijk een succes

In dienstencentrum De Kring vond op dinsdag 10 september een eerste activiteit van De Gezelligheid Zelve Plaats. Voor die vriendengroep is er op maandelijkse basis een activiteit. De groep bestaat uit mensen met een beperkte mobiliteit die bij het bestaande aanbod van activiteiten uit de boot vallen. “Ik ondervind serieuze last door een heupprobleem en
The post Eerste bijeenkomst

Lees meer »

AZ Oostende is één jaar na de fusie ambitieus en wil radiotherapie naar Oostende halen: “Van onschatbare waarde voor onze patiënten”

Een jaar na de fusie van de twee Oostendse ziekenhuizen zet AZ Oostende nieuwe stappen om naar een volwaardig tweecampussenmodel te groeien. De acute zorg wordt gecentraliseerd in campus Damiaan met een eengemaakte spoeddienst vanaf januari, maar er wordt ook volop geïnvesteerd in campus Serruys. Ondertussen krijgt het ziekenhuis heel wat patiënten over de vloer. “Onze materniteit bereikt dit jaar

Lees meer »