Boze boeren willen vanaf morgen Ring rond Roeselare 36 uur lang blokkeren: “Maar ziekenhuis AZ Delta zal bereikbaar blijven”

Het zwaartepunt van het boerenprotest lijkt morgen van Zeebrugge naar Roeselare te verschuiven. Donderdag om 10 uur ‘s ochtends willen misnoegde landbouwers de Ring van Roeselare (R32) tussen het op- en afrittencomplex van de E403 aan AZ Delta en de REO Veiling 36 uur lang bezetten.

Wie morgen niet in de buurt van Roeselare moet zijn, blijft er beter ook weg. Donderdagochtend om 10 uur willen landbouwers de Ring van Roeselare tussen het op- en afrittencomplex van de E403 aan AZ Delta en het Westwing Park en de REO Veiling 36 uur lang bezetten. “We willen tot vrijdagavond laat doorgaan”, klinkt het bij de initiatiefnemers.”

“Er zijn nu al zo’n driehonderd landbouwers die zeggen op de afspraak te zullen zijn” – initiatiefnemers van de actie

De colonne zal zich van Zeebrugge naar Roeselare begeven en de nieuwe actie lijkt op erg veel bijval te kunnen rekenen. “Er zijn nu al zo’n driehonderd landbouwers die zeggen op de afspraak te zullen zijn.”

Symobilische plek

“De REO Veiling is voor ons een symbolische plek: van hieruit kunnen we onze producten tot bij de consument brengen. We hopen dat we dit in de toekomst zullen kunnen blijven doen.”

© BELGA

Langs het traject bevindt zich ook het ziekenhuis AZ Delta. “Maar dat zal ten allen tijde bereikbaar blijven”, benadrukken de organisatoren. “Zowel voor bezoekers als spoeddiensten. We zullen één rijstrook vrijhouden.”

De politiezone Riho is op de hoogte van de actie. “We weten dat er iets op til staat”, zegt commissaris Carl Vyncke. “Onze mensen zullen ter plekke zijn en de situatie van dichtbij opvolgen. We zijn voorbereid. En we zullen er ook voor zorgen dat de toegang tot het ziekenhuis vrij blijft.”

The post Boze boeren willen vanaf morgen Ring rond Roeselare 36 uur lang blokkeren: “Maar ziekenhuis AZ Delta zal bereikbaar blijven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Renault Twingo gestolen op Menensesteenweg in Wervik, ook twee inbraken in auto’s

Op de Menensesteenweg in Wervik werd in de buurt van zetelfabriek Confortluxe een grijze Renault Twingo gestolen. In de Motestraat is ’s nachts ingebroken in de Porsche van zelfstandig dakwerker Matts Staessen. Naast sigaretten is ook 50 euro gestolen. De dader maakte waarschijnlijk gebruik van een afstandsbediening die alles uitschakelt, ook het alarm. Gelukkig is er geen schade.
The

Lees meer »

Waterpeil Donau blijft stijgen: Slovakije en Hongarije bereiden zich voor op overstromingen – Dodentol opgelopen tot 12

Het waterpeil in de Donau blijft stijgen. In de Slovaakse hoofdstad Bratislava en de Hongaarse hoofdstad Boedapest worden maatregelen genomen om de dreigende wateroverlast in te perken. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot twaalf: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Oostenrijk drie, in Polen twee en in Tsjechië één. Heel wat

Lees meer »

VS zien toenemend risico op sabotage van onderzeese kabels door geheime Russische eenheid

De VS hebben een toename van Russische militaire activiteit gedetecteerd rond belangrijke onderzeese kabels en achten de kans nu nog groter dat Rusland zal overgaan tot de sabotage van cruciale communicatie-infrastructuur. Een geheime militaire Russische eenheid zou zich bovendien focussen op het onklaar maken van onderzeese (internet)kabels, zo hebben Amerikaanse functionarissen verklaard aan ‘CNN’.

Lees meer »

Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat voluit voor vernieuwing met 23 nieuwe gezichten: “Wij willen af van die oude politieke cultuur”

Met een lijst van 23 volledig nieuwe namen kiest VoeVeurne bewust om volop voor vernieuwing te gaan. VoeVeurne vindt dat er best wel wat spoeling mag zitten in de Veurnse gemeenteraad, waar al decennialang dezelfde mensen de plak zwaaien. Nieuwe mensen met nieuwe ideeën kunnen de vlam weer in de politieke pan krijgen.
The post Fonkelnieuwe lijst VoeVeurne gaat

Lees meer »

Noodpomp moet wateroverlast vermijden in polder Sinaai-Daknam

Het polderbestuur van Sinaai-Daknam heeft een noodpomp aangekocht die bijna 2 miljoen liter water kan overpompen. De afwatering van het poldergebied wordt geregeld via 5 pompgemalen, maar die durven het al eens te begeven. "De noodpomp kost ons zo’n 20.000 euro, maar kan bijna 2 miljoen liter water overpompen en kan ook aangesloten worden op een landbouwtrekker", klinkt het bij

Lees meer »

Robyn Verzekeringen sluitaan bij Callant Groep

Robyn Verzekeringen uit Ieper sluit aan bij de groep van Peter Callant. Vanaf 1 januari 2025 zullen zo alle diensten die Callant aanbiedt als one-stop-shop voor verzekeringen, kredieten en financieel advies ook beschikbaar zijn via het huidige kantoor van Robyn Verzekeringen in de Oude Veurnestraat in Ieper.
The post Robyn Verzekeringen sluitaan bij Callant Groep appeared first on KW.be.

Lees meer »