Gewezen voetbalscheidsrechter Gilbert Denaeghel onverwacht overleden

In zijn woning in Ieper is gewezen voetbalscheidsrechter Gilbert Denaeghel (80) onverwacht overleden. Hij was een icoon in het provinciaal voetbal. Gilbert startte als scheidsrechter in 1968 en floot meer dan 1.800 (!) wedstrijden. In 2021 eindigde hij zijn carrière en werd hiervoor terecht in de bloemetjes gezet.

Gilbert Denaeghel was lang geleden jarenlang een vaste waarde als ref in eerste provinciale en was soms ook assistent in de nationale reeksen. Door zijn gestalte en houding straalde hij gezag uit.

Omwille van zijn leeftijd zette hij een stap terug en floot alleen nog jeugdwedstrijden op zaterdagnamiddag. Vooral dan wedstrijden van veertien-, vijftien- of zestienjarigen

“Het was een topscheidsrechter met een gouden hart, door iedereen graag gezien”, klinkt het bij de koninklijke Vriendenkring Scheidsrechters Ieper, Poperinge en Omliggend. “Ook tijdens de ledenvergaderingen van de vriendenkring was Gilbert er vaak bij. Hij zal gemist worden.”

Gilbert was destijds voorzitter van de Vriendenkring. “Met zijn expertise als oud-voorzitter is Gilbert een van de leden die er onder andere voor zorgt dat de band tussen jong en oud niet verloren gaat”, zo stond het destijds in KW.

Gilbert voetbalde bij de jeugd van Cercle Ieper en stopte om te gaan basketten bij JSP Ieper. Hij speelde acht jaar basketbal in de provinciale reeksen. Zijn schoonvader was voetbalscheidsrechter in eerste nationale en zo erfde Gilbert de microbe. “Ik werd ook scheidsrechter omdat voetbal mij altijd geïnteresseerd heeft”, vertelde hij destijds in KW.

Tijdens de thuiswedstrijden van KVK Westhoek was hij er steeds bij en zat in de tribune van het Crack Stadion ongeveer altijd op dezelfde plaats.

Gilbert was de echtgenoot van Marie-Thérèse Knockaert. Volgens de wens van Gilbert vindt het afscheid plaats in heel intieme familiekring.

The post Gewezen voetbalscheidsrechter Gilbert Denaeghel onverwacht overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie vanuit Londen het Verenigd Koninkrijk in reist staat schok te wachten: grootste deel heeft geen economische waarde

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen donderdag, schrijft hij in de Nederlandse krant ‘Algemeen Dagblad’. Hoe

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale

KSV Pittem A kon na een sterke eindronde alsnog de promotie naar tweede provinciale bewerkstelligen. De promovendus kon de huidige kern bijeen houden en aanvullen met een zestal nieuwkomers. Zij krijgen Pieter Danneels als sportieve baas.
The post KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Rusland claimt vernietiging Oekraïense gevechtsvliegtuigen

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond”

In het opleidingscentrum van de vzw Vrienden der Blinden in Koksijde studeerden 8 blindengeleidehonden af na een intensieve opleiding. Met hun diploma op zak (of tussen de poten) zijn ze helemaal klaar om hun nieuwe baasje met een visuele beperking elke dag bij te staan.
The post Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond” appeared first

Lees meer »