Europese Commissie reikt boze boeren “helpende hand”

De Europese maatregel dat boeren 4% van hun land braak moeten laten liggen, wordt ook dit jaar opgeschort. En de import van suiker, eieren en gevogelte uit Oekraïne mag niet meer stijgen tegenover de voorbije twee jaar.

 

Meer krantenkoppen in België

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Bekende Iraanse activiste ter dood veroordeeld

De Iraanse Sharifeh Mohammadi heeft op de vooravond van een tweede verkiezingsronde in Iran de doodstraf opgelegd gekregen wegens haar banden met een onafhankelijke vakbond. “Het regime probeert alle activisten het zwijgen op te leggen.”

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

Oostrozebeke en Curando breiden zorgaanbod voor senioren uit met nieuw lokaal dienstencentrum, centrum voor dagverzorging en assistentiewoningen

Oostrozebeke en zorggroep Curando slaan de handen in elkaar om het zorgaanbod voor senioren in de regio te versterken en hen langer thuis te laten wonen. Op de site van wzc Rozenberg komen een nieuw lokaal dienstencentrum, een centrum voor dagverzorging en 20 assistentiewoningen. Het totale bouwproject, inclusief renovatie van de resterende woningen, wordt geraamd op 7,6 miljoen euro. De

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »