Robert en Christa zamelen voortaan thuis tweedehandsspulletjes in voor minderbedeelden: “Dankbaar dat ze deze traditie willen verderzetten”

Na zich bijna 25 jaar te hebben ingezet voor de inzameling van tweedehandsspullen voor mensen in armoede, geeft zuster Annemie Vandendriessche nu de fakkel door aan Robert Vermeersch en zijn vrouw Christa. Bruikbare tweedehandsspulletjes zijn voortaan welkom in de Pontweg 35 in Tielt. “Ik ben dankbaar dat ze deze traditie willen verderzetten”, zegt zuster Annemie.

Robert (77) en Christa (72) zijn al een kwarteeuw actief bij de Tieltse Sint-Vincentiusvereniging, terwijl ze ook al langer, net als zuster Annemie, tweedehandskledij en andere tweedehandsspulletjes inzamelen voor vzw De Helpende Hand. Die vzw, met thuisbasis in Beerst bij Diksmuide, heeft over heel Vlaanderen honderden inzamelpunten. In Tielt was dat inzamelpunt altijd te vinden bij de Zusters van het Geloof. “We zijn omstreeks 2000 gestart”, vertelt zuster Annemie. “Eerst in de Oude Stationsstraat, later was dat in de Krommewalstraat 5. Aangezien dat gebouw sinds eind vorig jaar niet meer gebruikt wordt (het stokoude gebouw kampte met technische problemen en de zusters zijn intussen verhuisd naar andere locaties, red.) moesten we op zoek naar een andere oplossing.”

Oplossing gevonden

Die oplossing vond zuster Annemie bij Robert en Christa. “Ik ben dankbaar dat zij deze traditie willen verderzetten”, gaat zuster Annemie verder. “Hoe ik destijds precies in contact gekomen ben met vzw De Helpende Hand herinner ik me niet meer, maar door de jaren heen bouwden we met Marie-Jeanne Forret en haar zoon Yoeri (de oprichters van De Helpende Hand, red.) een mooie samenwerking op. Het zou erg spijtig zijn als dat plots zou moeten ophouden. Heel wat mensen vroegen me de voorbije maanden waar ze terecht konden met materiaal en nu kan ik hen doorverwijzen naar Robert en Christa. Ze hebben mijn volledige steun.”

Eerder al eens tijdelijk, nu definitief

Toen zuster Annemie door ziekte in 2007 buiten strijd was, nam het koppel ook al eens tijdelijk de fakkel over. “Nu doen we dat met plezier definitief”, zegt Robert. “Iedereen kan voortaan hier bij ons thuis dozen of zakken met bruikbare spullen komen afzetten. Achteraan in de tuin hebben we een schuurtje waar plaats genoeg is om alles netjes te stapelen. En als we een veertigtal dozen hebben, contacteren we de mensen van De Helpende Hand. Dan komen zij met een bestelwagen alles ophalen en worden de spullen verdeeld onder mensen in armoede. Dit voorjaar gaan we trouwens ook nog voor een inzamelbox op onze oprit zorgen.” (SV)

Wie zelf kledij, speelgoed, verzorgingsproducten of andere tweedehandsspulletjes in goede, bruikbare staat liggen heeft, kan dat naar de Pontweg 35 brengen. Belangrijk is wel dat de spullen nog bruikbaar zijn. Keukengerief en voeding worden niet ingezameld. Voor voedingsproducten is voedselbank De Doorgang de aangewezen plek. Wie zeker wil zijn dat er iemand thuis is of vragen heeft over het soort spullen dat ingezameld wordt, kan contact opnemen met Robert op 0494/86.92.85.

The post Robert en Christa zamelen voortaan thuis tweedehandsspulletjes in voor minderbedeelden: “Dankbaar dat ze deze traditie willen verderzetten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Indrukwekkende Remco Evenepoel in de wolken met tijdritwinst: “Een kinderdroom gaat in vervulling”

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de 25,3 kilometer lange tijdrit tussen Nuits-Saint-Georges en Gevrey-Chambertin naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck is een tevreden

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck (64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft

Lees meer »

“Ik kan ook genieten van een ontbijt met romige croissants, hoor”: Midzomernachten met Sandra Bekkari

Ze heeft er een heel mooie term voor: ‘happy attacks’. Al lijken die ‘geluksaanvallen’ bij haar niet acuut, maar chronisch. Sandra Bekkari eet, kookt, zorgt, loopt en wandelt altijd intens. “Het leven verloopt met ups en downs, maar ik probeer wel zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes. Een heerlijk koffietje met een stukje lekkere chocolade, een mooie zonsopgang…”

Lees meer »

KIJK. Justin Timberlake maakt mopje over dronken rijden tijdens concert

Justin Timberlake maakte tijdens zijn concert in Boston een mopje over zijn arrestatie van vorige week. De zanger werd in de boeien geslagen nadat hij onder invloed van alcohol aan de kant werd gezet door een politieagent. Daarvoor moet Timberlake, die beweert slechts één Martini gedronken te hebben, zich eind juli verantwoorden in de rechtbank. Het gênante moment was voer

Lees meer »