“Het is een echt pintencafé”: volkse kroeg Sint-Jan in Wingene heeft met Elke (42) een nieuwe uitbaatster

Café Sint-Jan is een vaste waarde op het kleine gehucht Sint-Jan. Gilbert Van Eenooghe (60) geeft de fakkel vol vertrouwen door aan Elke Vandendriessche (42).

Café Sint-Jan kan je vinden langs de Keukelstraat 54 en dit vlak tegenover de parochiekerk Sint-Jan. Gilbert Van Eenooghe tapte er heel veel pinten en schonk tal van andere drankjes. Na een periode van tien jaar gaat hij met pensioen. Elke Vandendriessche stapt als uitbaatster in een nieuw avontuur. “Toen Gilbert het besluit nam om van zijn pensioen te genieten, stond het café te koop”, vertelt Elke. “Ik droomde al geruime tijd om een bruine kroeg open te houden, maar een geschikt pand vond ik niet direct. Toen ik via een kameraad vernam dat café Sint-Jan een nieuwe uitbater zocht, schoot ik onmiddellijk in actie. Ik kende het café totaal niet en bij mijn eerste bezoek was ik onmiddellijk verkocht. De ziel en de charme van het café spraken mij aan. Café Sint-Jan is uniek in zijn soort. Tegenwoordig verdwijnen er al genoeg volkscafeetjes en dat is een spijtige zaak.”

“De ziel en de charme van het café spraken mij aan. Café Sint-Jan is uniek in zijn soort”

Gilbert kent de kneepjes van het vak. Hij groeide op in een café en vol vertrouwen geeft hij de fakkel door aan Elke. “Gilbert heeft het volste vertrouwen in mij. Hij liet vallen dat het café de ideale ligging heeft en heel veel vaste klanten kent. Een café vlak tegenover een kerk heeft wel iets. Het café blijft zoals het is.”

Kaartclub

“Het volkse karakter blijft zeker bestaan en het sociaal contact met de klanten staat centraal. Een pint drinken aan de toog is hier aan de orde en café Sint-Jan is dan ook een echt pintencafé. Ik koos er bewust voor om dit concept te houden. Iedereen moet zich hier welkom voelen. De dorpsbewoner, de passant of wie weet de toerist.” Vroeger was er een goed draaiende kaartclub in café Sint-Jan, maar door omstandigheden werd dit stopgezet. Elke maakt er werk van om dit opnieuw op te starten.

“Bij een volkscafé horen ook volksspelen. Ik heb plannen om een kaartclub op te richten. Laten we daarmee starten en dan zie ik wel. Wie zich geroepen voelt om een kaartclub tot leven te brengen, kan alle info bij mij in het café vinden. Tijdens de zomermaanden zal het zonnige terras aan de zijkant van het café toegankelijk zijn. Mensen vertoeven bij warme temperaturen graag buiten. Dit zal hier zeker mogelijk zijn. Ik verwacht het beste van dit café en leg er mijn volledige ziel in. Op dinsdag en woensdag is het café gesloten.”

The post “Het is een echt pintencafé”: volkse kroeg Sint-Jan in Wingene heeft met Elke (42) een nieuwe uitbaatster is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge

De patiënten van het Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg in Brugge hebben een bedrag van 1.058,40 euro ingezameld voor TEJO Brugge, een organisatie waar jongeren gratis en anoniem terechtkunnen voor therapeutische hulp.
The post Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes: kan ik daardoor nog goedkoper kleding kopen?

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Izegem breidt blauwe zone in centrum uit, oppositie hekelt krappe timing: “We hebben hier toch wel wat vragen bij”

De stad Izegem breidt vanaf 1 juli de blauwe zone in het centrum uit. Bedoeling is om de parkeerdruk in enkele straten rond het zwembad, Kerkplein en ziekenhuis aan te pakken en voor meer rotatie te zorgen. Enkele oppositiepartijen hekelen echter de vlugge invoering en het feit dat inwoners voor hun eerste kaart moeten betalen. Schepen Caroline Maertens (N-VA) nuanceert.<br

Lees meer »