Hof van Cassatie: “Kraak van Sky ECC door Belgische speurders was wettig”

Dat Belgische speurders het Sky ECC-netwerk kraakten waarmee criminelen met elkaar in het geheim telefoneerden, was wettelijk geoorloofd. Dat oordeelt het Hof van Cassatie dinsdag in een arrest.

 

Meer krantenkoppen in België

Groot waterlek aan ondergrondse hoofdleiding: zes huizen zonder water, straatvak blijft deels dicht dit weekend

Op de Zedelgemsesteenweg (N368) op de grens tussen Ichtegem en Aartrijke ontstond zaterdagochtend een groot waterlek. Het bleek om een lek op de hoofdleiding ondergronds te gaan. De straat werd een drietal uur volledig afgesloten. Om 12 uur was het lek gedicht. “Maar tijdens het weekend blijft een rijvak afgesloten”, meldt De Watergroep.
The post Groot waterlek aan ondergrondse

Lees meer »

Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook vakantiewoning ‘Wouter’s Home’ in Roeselare: “Goedkoper alternatief”

Ignace Defever van De Bonte Os in Roeselare opent in augustus, op een steenworp van zijn hotel in de Sint-Hubrechtsstraat, vakantiehuis Wouter’s Home. “Hier verblijven is goedkoper dan in het hotel”, aldus Ignace die enkele opmerkelijke objecten onderbracht in de woning waar vier tot tien personen kunnen verblijven.
The post Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook

Lees meer »

Bouwvallige nachtwinkel in Lippenslaan in Knokke moet per direct sluiten en wordt gesloopt

Een nachtwinkel in het begin van de Lippenslaan in Knokke moet op burgemeestersbevel met onmiddellijke ingang de deuren sluiten. Het pand maakt onderdeel uit van enkele gebouwen die al jaren een doorn in het oog zijn van het gemeentebestuur. Nu de situatie té onveilig is geworden, grijpt burgemeester Jan Morbee (GBL) in. “Risico’s nemen op een moment dat er zoveel

Lees meer »

130 Buurtbewoners van Sportpark Kuurne sluiten zich aan bij het SAVE-netwerk: “Volgende stap in geïntegreerde aanpak”

Het Sportpark van Kuurne kwam de afgelopen tijd in beeld door de aanwezige overlast én door de kordate aanpak van de amokmakers die deze overlast veroorzaken. De nultolerantie van gemeente- en politiediensten werd versterkt door onder meer het plaatsen van een mobiele camera. Nu worden ook de buurtbewoners extra betrokken door zich te verbinden via het SAVE*-netwerk.
The post

Lees meer »

Steph Goossens schoolde zich op één jaar tijd om tot leerkracht Nederlands: “Het was behoorlijk pittig”

“De meeste leerkrachten beseffen niet hoe belangrijk ze geweest zijn voor een kind.” Vlaanderen kent Steph Goossens (58) vooral van zijn rol als Çois uit ‘Thuis’ of van ‘Fata Morgana’, maar vanaf volgend schooljaar staat de acteur, die inmiddels officieel afgestudeerd is als leerkracht secundair onderwijs, voor de klas. Vanwaar deze beslissing? En gaat hij dan nooit meer acteren? “Ik

Lees meer »

Onwaarschijnlijke beelden: fietser negeert gesloten overweg en vermijdt op nippertje aanrijdende trein

Een fietser is donderdagmiddag aan de dood ontsnapt toen hij een gesloten overweg in Oud-Heverlee overstak. Enkel zijn voorwiel werd geraakt door de aankomende trein. Het treinverkeer tussen Waver en Sint-Joris-Weert was wel even verstoord. “Riskeer je eigen leven niet en respecteer altijd de slagbomen en rode lichten”, waarschuwt spoorwegnetbeheerder Infrabel.

Lees meer »

“Ik ga geen interviews geven, sorry”: Jasper Philipsen, die zich excuseerde bij Wout van Aert, wil niet meer terugkomen op sprintincident

Jasper Philipsen spreekt ook vandaag niet met de pers na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert van gisteren. Wel verontschuldigde onze landgenoot zich vanmorgen op Instagram. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert.

Lees meer »