Kat verliest pootje door vossenklem

In Gistel verloor een kat van amper een jaar oud een voorpoot door een vossenklem.

Begin vorige week liep er bij Zwerfkatjes Gistel een melding binnen van een kat met rond haar voorpoot een vossenklem. De klem lag in landelijk gebied op een steenworp van het stadscentrum. “De poes kon worden bevrijd, maar ondanks dringende medische verzorging vluchtte ze in grote paniek weg.” Enkele dagen later kon het onfortuinlijke diertje dankzij een vangkooi toch nog tot bij een dierenarts gebracht worden. De poot diende wel te worden geamputeerd, maar het katje van amper een jaar oud overleefde. Ze was overigens niet gechipt en evenmin gesteriliseerd. Zwerfkatjes Gistel diende ook klacht in bij de politie. Intussen loopt ook een inzamelactie om de medische kosten te dekken. Iedereen mag een schenking doen op het rekeningnummer BE49 9733 8929 3871 met vermelding ‘Vosje’. Het gebruik van een vossenklem is in Vlaanderen verboden. (TVA/foto PM)

The post Kat verliest pootje door vossenklem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rode Kruis-Vlaanderen ziet aantal bloed- en plasmadonaties stijgen

Rode Kruis-Vlaanderen zag in de eerste helft van dit jaar meer mensen langskomen voor een bloed- of plasmadonaties. Er werden ruim 75.000 plasmadonaties gedaan en 118.000 bloeddonaties. Dankzij intense campagnes werden 13 procent meer plasmadonaties gedaan en de organisatie hoopt dat die stijgende trend ook in de tweede jaarhelft blijft.

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Vlaams Belang voert deze zomer luchtreclame

Het Vlaams Belang voert deze zomer promotie met een vliegtuigje met spandoek. Het reclamevliegtuig zal gedurende tien dagen in Vlaanderen te zien zijn. “We zetten alles op alles voor de lokale verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Het Vlaams Belang zal deze zomer zichtbaar aanwezig zijn, te land en in de lucht.”

Lees meer »

Medewerkers ION vernielen JH Reflex na personeelsdrink: “Respectloos en ronduit hartverscheurend”

Donderdag 4 juli organiseerde projectontwikkelaar ION een drink voor zijn personeel in Jeugdhuis Reflex, die binnenkort moet plaatsmaken voor hun nieuwbouwproject. Vandaag werden de vrijwilligers geconfronteerd met een hartverscheurend tafereel. “De Reflex is vernield. Waar is het respect? In plaats daarvan vonden we een gevoelloze rouwbrief om ons jeugdhuis ten grave te brengen”, zegt bestuurslid Sarah Verelst.
The post

Lees meer »