Boze boeren richten hun pijlen massaal op Europa. Maar vergissen ze zich niet van vijand?

De boze boeren richten hun pijlen massaal op Europa. Maar vergissen zij zich niet van vijand, gezien de vele miljarden steun die ze van datzelfde Europa krijgen? “Er zijn te veel regeltjes.”

 

Meer krantenkoppen in België

Voor het eerst sinds WOII is extreemrechts de grootste in Oost-Duitsland: dit is frontman Björn Höcke, die een slogan gebruikte van Hitlers knokploeg

Hij gebruikte de slogan van de knokploeg van Adolf Hitler in een speech, noemde het Holocaustmonument in de Duitse hoofdstad Berlijn een ‘monument van schaamte’ en wil de Duitse cultuur herstellen “van de onmenselijke gendergekte”. Wie is Björn Höcke (52), de meest succesvolle extreemrechtse politicus van Duitsland sinds de Tweede Wereldoorlog? “De traditionele partijen lossen ons land op als een

Lees meer »

GO!-topman zet leersteuncentra in de kijker tijdens bezoek aan school in Avelgem

Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs (GO!), heeft maandag een bezoek gebracht aan het Atheneum Avelgem. Hij volgde er mee met een ondersteuner van het leersteuncentrum Pixsy, dat leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften helpt.
The post GO!-topman zet leersteuncentra in de kijker tijdens bezoek aan school in Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Flor Velle vestigt zich als fietshersteller: “Ik ben een echte fietsfanaat”

Sedert kort woont Flor Velle samen met zijn vriendin Amber Kemel in de Reigerstraat 8, de voormalige woning van Flors grootouders. En daar heeft hij nu de garage ingericht als atelier, want Flor is in bijberoep gestart als fietshersteller. “Niet alleen de fiets zelf, maar ook de techniek is mijn passie”, vertelt Flor.
The post Flor Velle vestigt zich

Lees meer »

Juliaan Laverge op zijn gemak bij FC Gullegem: “Ik speel weer in mijn achtertuin”

FC Gullegem opende het nieuwe seizoen met een 0-0-gelijkspel op Dikkelvenne. Zondag aan huis tegen het Oost-Vlaamse Voorde-Appelterre hopen de rood-witten hun trouwe supporters op een eerste overwinning te vergasten. “Dat moet kunnen”, kruist doelman Juliaan Laverge de vingers.
The post Juliaan Laverge op zijn gemak bij FC Gullegem: “Ik speel weer in mijn achtertuin” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emotionele Karlien hapt naar adem wanneer ze haar bruidegom voor het eerst ziet in ‘Blind getrouwd’: “Niet mijn type”

De eerste twee ‘Blind getrouwd’-koppels zijn een feit. Bij Simen en Larissa zorgde het huwelijk voor fonkelende oogjes, Thomas maakte niet meteen een overdonderende eerste indruk bij de nog net niet hyperventilerende Karlien. Over een hoge gunfactor, gebrek aan pit en een streepje bloot. “Is ’t een boereke? Die zitten er meestal wel goed in.”

Lees meer »

Tennisvelden aan Stella Maris kapel in Zeebrugge zijn omgevormd tot petanque terreinen

Het Brugs stadsbestuur heeft de petanquevereniging Stella Maris uit Zeebrugge de toestemming verleend om de weinig gebruikte tennisvelden tijdelijk te gebruiken als petanque terreinen. Stadsmedewerkers hebben de nodige aanpassingswerken uitgevoerd. Zo kan de club een petanque tornooi organiseren en een jeugdafdeling oprichten.
The post Tennisvelden aan Stella Maris kapel in Zeebrugge zijn omgevormd tot petanque terreinen appeared first on

Lees meer »

“Zelfs verpleegsters onuitsprekelijk verminkt.” Dit is de gruwel die de Russen begingen bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »