Vooruit Menen maakt opvallend campagnefilmpje met August Debunne in glansrol

De verkiezingen naderen en dat weten ze ook bij Vooruit in Menen. Ze postten daarom een opvallend campagnefilmpje waarin de drie lokale speerpunten worden bejubeld door… August Debunne. “Een sterke figuur wiens waarden we nog altijd overleveren”, klinkt het.

“We wilden eens iets anders”, zegt voorzitter van Vooruit Menen Herman Ponnet. Op sociale media lanceerde zijn partij een opvallend campagnefilmpje. Om beurt worden de sterktes van de drie schepenen en speerpunten voor de nakende gemeenteraadsverkiezingen omschreven. Eerst Patrick Roose, daarna Angelique Declercq en ten slotte Kasper Vandecasteele.

Borstbeeld

Vlotte montage en mooie cadrage, maar het is vooral de voice-over die in het oog springt. Het borstbeeld van August Debunne op de kast komt in beeld en begint zogezegd te spreken. Debunne is nog altijd een socialistisch boegbeeld. Hij werd in 1921 burgemeester van Menen en zou dat blijven tot 1938. Hij was de eerste rode burgemeester van Vlaanderen.

Je zou kunnen denken aan de video die CD&V onlangs postte, waarin ze Jean-Luc Dehaene tot leven wekten met artificiële intelligentie. Maar dat willen ze bij Vooruit Menen niet gezegd hebben. “We wekken hem niet tot leven, hé”, benadrukt Ponnet. “Het gaat om het beeld en de persoon. Debunne blijft een sterke figuur wiens waarden we nog altijd overleveren.”

Geen beloftes

Ook opvallend: in het filmpje worden geen beloftes geuit. Wel wordt gewezen op wat de drie schepenen al verwezenlijkten en welk werk ze nog voor de boeg hebben. “Bewust. We willen tonen dat ze goed bezig zijn en dat ze ook zo verder zullen doen.” (JDr)

The post Vooruit Menen maakt opvallend campagnefilmpje met August Debunne in glansrol is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden 85-jarige Eelhart Peirs en de 84-jarige Jeannine Degezelle tijdens de receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvangen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje.
The post Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »

Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen

Woensdag is wielrenner Jani Peiren (24) uit Bredene, een militair, tijdens een training door een auto aangereden langs de Sint-Pieterskaai in Brugge. Hij werd met een sleutelbeenbreuk en twee gebroken ribben opgenomen in het AZ Sint-Jan.
The post Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen appeared first on KW.be.

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »