Lagere school zoekt directeur: nieuwe opleiding voor beginnende schooldirecteurs vanaf 2025

Startende directeurs in het basisonderwijs kunnen vanaf het schooljaar 2025-2026 een postgraduaatopleiding volgen. Het initiatief komt van Katholiek Onderwijs Vlaanderen en moet nieuwe directeurs ondersteunen én de kwaliteit en duurzaamheid van directies verbeteren. 

Meer krantenkoppen in België

“Vermogensbeheerder Apollo overweegt miljardeninvestering in Intel”

De grote vermogensbeheerder Apollo Global Management heeft aangeboden om een miljardeninvestering te doen in het Amerikaanse chipconcern Intel. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Volgens de anonieme bronnen zou de stap gezien kunnen worden als een blijk van vertrouwen in de eigen herstelstrategie van de chipfabrikant.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Deense premier: “Stop met praten over ‘rode lijnen’ en laat Oekraïne Rusland aanvallen”

De Deense premier Mette Frederiksen wil dat het Westen zich niet langer laat doen door de dreigende taal van Rusland over het overschrijden van ‘rode lijnen’. Ze pleit ervoor om Oekraïne de toestemming te geven om westerse wapens te gebruiken voor aanvallen op Russisch grondgebied. Intussen is de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in de Verenigde Staten. Hij wil tijdens een

Lees meer »

Primeurs Achiel is al 95 jaar gevestigde waarde in Oostende en is nu Handelaar van het jaar: “Opa zei altijd: eerst dienen, dan verdienen!”

Primeurs Achiel, al vier generaties lang een gevestigde waarde in Oostende, won maandagavond een Oostende Award als Handelaar van het jaar. Al 95 jaar houden ze het hoofd boven water, ondanks de druk van de grootwarenhuizen die kleine zelfstandigen alsmaar meer wegdrukt. “Managers van grootwarenhuizen hebben vak een andere denkwijze en dat onderscheidt ons daarvan”, zegt Igor Luypaert (33).

Lees meer »

Steeds meer meisjes in Genk verlaten school zonder diploma: “Maar vaak gaan ze na hun stage al aan de slag”

Het aantal meisjes dat de secundaire school verlaat in Genk is de afgelopen jaren gestegen van 13 naar 17 procent. Vaak gaan ze al op hun stageplaats aan het werk, omdat er veel werkgelegenheid is voor kortgeschoolden. Daarnaast heeft Genk een grotere instroom van nieuwe jongeren die een andere moedertaal spreken, wat onderwijs volgen complexer maakt. En ook de coronacrisis

Lees meer »

Opvoedingsexperten geven Dina Tersago gelijk

Tv-presentatrice Dina Tersago bleef gisteren op honderd meter van haar huis in de auto zitten, wachtend tot haar twee kinderen sliepen, en plaatste dat ook eerlijk op Instagram. Gevolg: een golf van commotie in haar inbox. “Hoezo, je wil niet bij je kinderen zijn?” Opvoedingsexpert Steven Gielis legt uit waarom hij vindt dat Tersago eigenlijk groot gelijk heeft. “Zo’n klein

Lees meer »

Sheriff schiet rechter dood in Kentucky

Sheriff Shawn Stines, het hoofd van de lokale politie in het Amerikaanse Letcher County in de staat Kentucky, is donderdag gearresteerd voor de moord op een rechter. De lokale gemeenschap reageert geschokt. “Er is veel te veel geweld in deze wereld.”

Lees meer »

Paardenkoersen zetten oktoberkermis op zijn kop in Oostrozebeke

Al meer dan een eeuw zorgt de Oostrozebeekse Harddraversmaatschappij de Mandel voor een uniek paardenspektakel langs de boorden van de Mandel. Voor elke Oostrozebekenaar is een oktoberkermis ondenkbaar zonder herfstcriterium voor beroepsrenners en paardenkoersen, ook ‘het Klein Spel’ genoemd.
The post Paardenkoersen zetten oktoberkermis op zijn kop in Oostrozebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

TEAM8490 stelt lijst voor

In juni waren ze nog een burgerweging, maar na de zomer bleek al gauw dat Team8490 wil deelnemen aan het politiek schouwtoneel. Dat ze er klaar voor zijn, toonde gemeenteraadslid Ilse Vandenbroucke, die op het debat van de lijsttrekkers georganiseerd door Leefbaar Varsenare het hoogste scoorde bij de aanwezigen. Uit hun bevraging in juni bleek
The post TEAM8490 stelt

Lees meer »