Oud-voorzitter Egbert Lachaert (Open Vld) trekt met ‘Blauw’ naar de kiezer in fusiegemeente Merelbeke-Melle

In Oost-Vlaanderen trekken de Open Vld-afdelingen in Merelbeke en Melle bij de komende gemeenteraadsverkiezingen naar de stembus onder de naam ‘Blauw’. Voormalig Open-Vld-voorzitter Egbert Lachaert trekt de lijst in de fusiegemeente, die bijna 40.000 inwoners zal tellen. 

Meer krantenkoppen in België

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

Indrukwekkende Remco Evenepoel in de wolken met tijdritwinst: “Een kinderdroom gaat in vervulling”

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de 25,3 kilometer lange tijdrit tussen Nuits-Saint-Georges en Gevrey-Chambertin naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck is een tevreden

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »