cvo MIRAS biedt twee nieuwe opleidingen in Ambulante Zorg aan in Kortrijk

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS lanceert twee nieuwe opleidingen binnen het domein ‘Ambulante Zorg’. “Als één van de slechts 10 Vlaamse centra met deze onderwijsbevoegdheid, versterkt cvo MIRAS haar rol als belangrijke speler in zorgonderwijs”, aldus opleidingsverantwoordelijke Karen Godderis-Coene.

De focus van de eerste nieuwe opleiding, ‘Ambulancier niet-dringend patiëntenvervoer’, ligt op het comfortabel en veilig vervoeren van patiënten die geen dringende medische hulp nodig hebben. Daarnaast introduceert cvo MIRAS de opleiding ‘Eventhulpverlener’. Deze opleiding is gericht op het bieden van eerste hulp en zorg tijdens evenementen of in situaties van rampenhulpverlening. Beide opleidingen zullen plaatsvinden in de Kortrijkse cvo MIRAS op het Nelson Mandelaplein.

“Deze opleiding zal de sector aanzienlijke voordelen bieden door de ontwikkeling van vakkundig opgeleide ambulanciers” – opleidingsverantwoordelijke Karen

“We staan te popelen om de voorbereidingen voor de opleiding tot ‘Ambulancier niet-dringend patiëntenvervoer’ aan te vatten. Deze opleiding zal de sector aanzienlijke voordelen bieden door de ontwikkeling van vakkundig opgeleide ambulanciers. Onze nauwe samenwerking met de sector garandeert de kwaliteit van de opleiding. Ook de opleiding Eventhulpverlener zullen we in de toekomst aanbieden. Deze zit inherent vervat in de opleiding ambulancier niet-dringend patiëntenvervoer. Cursisten die bij ons als ambulancier niet dringend-patiëntenvervoer afstuderen, krijgen er onmiddellijk ook het certificaat Eventhulpverlener bij. Een win-win dus voor onze toekomstige cursisten”, licht opleidingsverantwoordelijke Karen Godderis-Coene toe.

“cvo MIRAS zet zich voortdurend in voor de ontwikkeling van vakkundig zorgpersoneel, met een sterke nadruk op kwalitatieve begeleiding en ondersteuning van cursisten. De samenwerking met diverse partners in de zorgsector zorgt ervoor dat de opleidingen verrijkt worden met praktijkgerichte kennis en ervaring.”

Voor meer informatie over deze nieuwe opleidingen kan je contact opnemen met Karen Godderis-Coene via [email protected].

The post cvo MIRAS biedt twee nieuwe opleidingen in Ambulante Zorg aan in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Borstklinieken Ieper en Veurne smelten samen

De twee Westhoekziekenhuizen, Jan Yperman en az West, bundelen de krachten voor borstkankerbehandelingen. De recent gewijzigde wetgeving voor de erkenning van borstklinieken heeft de ziekenhuizen ertoe aangezet om een alliantie aan te gaan ten voordele van de patiënten in de Westhoek. De twee bestaande borstklinieken smelten samen tot borstkliniek Westhoek.
The post Borstklinieken Ieper en Veurne smelten samen appeared

Lees meer »

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »

Armoedeorganisatie Pelicano kan voorlopig geen fiscale attesten uitdelen voor giften: zo krijg je toch nog belastingvermindering

Kinderarmoedestichting Pelicano mag geen fiscale attesten uitschrijven voor giften die ze in 2023 heeft ontvangen. Haar erkenning werd niet hernieuwd door de overheid. Daardoor kunnen mensen die vorig jaar geld hebben gedoneerd daar voorlopig geen belastingvermindering voor krijgen. De FOD Financiën legt uit hoe je achteraf toch nog een belastingvermindering kunt krijgen voor uitgaven waarvoor je op het moment van

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »