Filmfestival van Oostende toont première ‘Styx’ met Elena Missiaen: “Het is een vrij luguber verhaal”

Op donderdag 1 februari mag Elena Missiaen trots op de rode loper lopen van het filmfestival van Oostende, want daar wordt in première de serie ‘Styx’ getoond. Vanaf vrijdag 2 februari wordt die serie uitgezonden op Streamz. Voor Elena alias Fran is dit haar eerste acteerprestatie en dan al meteen zo’n belangrijke. “Ik moest niet eerst kruipen, wandelen of lopen, maar spurten”, lacht Elena.

Elena (9) is de dochter van Willem Missiaen uit de Meersstraat en Sharon Verschoot uit de Doelstraat. Ze is de zus van Freya en Aelan. Ze zit in het vierde leerjaar van De Kleine Toveraar (vroeger Tinnepotschool) in Izegem. In haar vrije tijd is ze heel actief. Op zaterdagnamiddag gaat ze naar de jeugdbeweging Fos De Jakketoes in Izegem. Op woensdag trekt ze van 17 tot 18 uur naar de plaatselijke Trampo’s. Bij Art’lz in Izegem speelt ze viool. Op dinsdagavond volgt ze Theateratelier en Muziekatelier in De Wingerd in Ingelmunster, op donderdagavond in de Onze-Lieve-Vrouwschool in Ingelmunster.

20 opnamedagen

Hoe verzeilde Elena in de acteerwereld? “Door mijn mama, die wel eens op een website zit waar oproepen worden gepost voor verschillende rollen”, lacht ze. “Mijn mama had mij ingeschreven om eventueel ergens te mogen meedoen als figurant. Zowel mama als ik wilden wel eens weten hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Voor de serie Styx werden we uitgenodigd naar een castingbureau in Gent, en dit nadat we thuis een filmpje hadden gemaakt dat we instuurden waarin er een scène die in de serie voorkomt werd nagespeeld. Toen we de tweede keer mochten terug gaan, werd ik meteen voorgesteld aan mijn papa Raphaël Styx alias Sebastien Dewaele van Preuteleute. Daarvoor moest ik nog enkele scènes naspelen en diezelfde scènes moesten we dan eveneens thuis nog eens uitproberen. Ik had nooit gedacht dat ik erbij zou zijn, maar toen ik al in de laatste ronde zat met nog twee andere meisjes kon ik het niet geloven dat ik al zover was geraakt. Later kreeg mama dan een telefoontje of ik de rol wilde aannemen .“ Net voor de zomervakantie van 2022 waren de audities. In november van hetzelfde jaar begonnen de opnames in Oostende, want alles speelt zich af in deze badstad. De serie moest af zijn tegen de paasvakantie van 2023. Die opnames zijn dus al bijna één jaar gedaan. “Ik had 20 opnamedagen verspreid tussen oktober 2022 en april 2023. Ik kon het combineren met mijn school of ik ging eens niet naar school met toestemming, omdat er opnames waren. Op het moment van de opnames was ik inderdaad nog maar 7,5 jaar. Had ik tussen twee scènes niets te doen, dan las ik met de kindercoach de blaadjes die ik van school had meegekregen.”

Drukke dagen

Viel alles mee voor Elena? “Ik had soms drukke opnamedagen. En met momenten wilde ik graag naar huis, omdat ik moe was en ‘s anderendaags alweer terug moest zijn. Mijn hond in de serie deed ook niet altijd wat hij moest doen, waardoor we wel wat scènes moesten overdoen. Ik vond de scènes met de hond leuk, want tussendoor kon ik met hem spelen. Sommige scènes zijn ook wel grappig. De serie is niet bedoeld voor jonge kinderen en ik doe daarin mee als jong meisje”, glimlacht Elena.

Verhaal

Het verhaal: In Styx, een Vlaamse misdaadreeks met horrortwist, slaat het noodlot toe wanneer de corrupte politieagent Raphaël Styx door een gemaskerde moordenaar wordt doodgeschoten. Tot zijn grote verbazing en afschuw staat hij op uit de dood. Hoe groot is de prijs die hij voor die tweede kans moet betalen? En wie is zijn moordenaar…? “Het is inderdaad geen sprookje, maar een luguber verhaal. Gelukkig had ik een kindercoach die voor mij zorgde. Sommige scènes waren wel eng voor een kind, maar ik kon iedere keer bij haar terecht”, stipt Elena aan, die trots is dat ze mocht meespelen. “De meeste beginnen met enkele seconden opnames. Daarna figureren ze om pas nadien grote bij- of hoofdrollen te krijgen. Bij mij was het direct de belangrijkste bijrol. Dat is een grote stap. Ik moest niet eerst kruipen, wandelen of lopen, maar meteen spurten”’, lacht Elena, die er nu al van droomt om als 16-jarige naar de acteerschool te gaan.

The post Filmfestival van Oostende toont première ‘Styx’ met Elena Missiaen: “Het is een vrij luguber verhaal” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

? “Kan Evenepoel de cadans op de Galibier volgen?”

De Tour duikt vandaag voor het eerst de bergen in. In de Alpen wacht een lastige tocht met drie beklimmingen, goed voor net geen 4.000 hoogtemeters. Dé scherprechter is de mythische Col du Galibier. Voor de klassementsmannen wordt dit de eerste serieuze test. Kan Remco Evenepoel de beste klimmers volgen? Die vraag stellen ook Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck zich

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

“Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene

Zijn leven leest als een spannend avonturenboek en het slothoofdstuk is nog lang niet geschreven. Stefaan Mestdagh van côte à l’os-restaurant Den Roobaert kent ongelooflijk veel mensen én heeft ongelooflijk veel mensenkennis. Maak kennis met deze boeiende verteller.
The post “Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »