Elena wordt 4 en hoopt op massa verjaardagskaartjes: “Door epilepsie waren we haar twee keer bijna kwijt”

Elena uit Wevelgem is verzot op post en hoopt op een massa verjaardagskaartjes. Op 13 februari is ze jarig en dat wordt een speciale verjaardag. Ze wordt niet enkel 4 jaar, ze zal dan ook een jaar epilepsievrij zijn.

Marie (25) was 34 weken zwanger toen op 13 februari 2020 haar dochtertje Elena het levenslicht zag. Op zich al een mirakel, want aan 23 weken moest een vroeggeboorte voorkomen worden door een cerclage, een risicovolle ingreep waarbij de baarmoedermond gesloten wordt.

Vaak ziek

Elena was op gewicht, maar had saturatieproblemen en kwam in de couveuse terecht. “Zeer hard. Ik lag bij een andere mama op de kamer die haar kindje wel bij haar mocht hebben. Pas na heel lange tijd mochten we naar huis.”

Toen begonnen de problemen pas echt. “Ze werd vaak ziek, ze was moe en uitgeput, maar in het ziekenhuis vonden ze niet hoe dat kwam. Bij de onthaalmoeder viel ze opeens flauw en werd ze naar de spoeddienst overgebracht. Maar weer werd niks gevonden. Ik voelde dat er iets niet klopte, waarna we naar het UZ Gent trokken.”

Zware aanvallen

Elena is dan anderhalf. “Er kwam aan het licht dat ze een zeldzame vorm van epilepsie heeft. Het lijkt alsof ze in slaap valt. Als je echter haar ogen opent, zie je ze wegdraaien. Daarnaast maakt ze overmatig speeksel aan”, vertelt haar mama. “Volgens de artsen waren we ze tweemaal bijna kwijt als we er niet vroeger bij waren geweest. Ze deed een aanval in haar bedje en kwam even niet meer terug. Dat heeft er echt ingehakt.”

Ze kon lang niet naar school, op termijn waren dat halve dagen. Ze had veel slaap nodig en ook haar immuunsysteem was zwak. “Twee jaar lang was het zoeken naar de juiste medicatie, maar intussen is ze dankzij een goeie opbouw één jaar epilepsievrij en kan ze sinds kort een volledige dag naar school”, klinkt het.

Een kaartje sturen naar Elena? Dat kan op het adres Kolverikstraat 65, 8560 Wevelgem.

The post Elena wordt 4 en hoopt op massa verjaardagskaartjes: “Door epilepsie waren we haar twee keer bijna kwijt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

KIJK. Justin Timberlake maakt mopje over dronken rijden tijdens concert

Justin Timberlake maakte tijdens zijn concert in Boston een mopje over zijn arrestatie van vorige week. De zanger werd in de boeien geslagen nadat hij onder invloed van alcohol aan de kant werd gezet door een politieagent. Daarvoor moet Timberlake, die beweert slechts één Martini gedronken te hebben, zich eind juli verantwoorden in de rechtbank. Het gênante moment was voer

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar

Na 28 schooljaren nam Katrien Piessens afscheid van de school op de Kruipuit. Zij heeft nog zoveel plannen voor de toekomst dat ze, nu ze met pensioen is, geen tijd zal hebben om zich te vervelen.
The post GO De Kruipuit wuifde Katrien Piessens uit na 28 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo’n 1.500 gezinnen missen start match Rode Duivels na kabeldefect: “Alles aan gedaan snel te herschakelen”

Niet dat ze veel van het slaapverwekkende voetbal hebben gemist, maar zo’n 1.500 gezinnen in Kortemark tot Ichtegem en Koekelare misten maandagavond de start van de match van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Oorzaak: een aanzienlijke stroomstoring na een kabeldefect. “We hebben er zoals steeds alles aan gedaan om snel te herschakelen, maar dat is niet voor de aftrap gelukt”,

Lees meer »

Federaal parket wil niemand vervolgen na Operatie Kelk: “Opnieuw grote klap voor slachtoffers”

Als het van het federaal parket afhangt, zal geen enkel kopstuk van de kerk zich voor de rechtbank moeten verantwoorden na Operatie Kelk, het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Volgens de eindvordering van het parket zijn de meeste zaken intussen verjaard. Bovendien zijn verschillende verdachten intussen overleden, of ze werden al eens berecht en kunnen dus niet opnieuw

Lees meer »

Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg

Cercle Brugge en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg hebben een overeenkomst bereikt voor de tijdelijke overgang van Lawrence Agyekum. De 20-jarige middenvelder wordt er tot eind dit seizoen geleend, met een aankoopoptie.
The post Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Huiveringwekkende beelden tonen hoe haaien bloedende vrouw ‘stalken’ na aanval voor Amerikaanse kust

Tijdens de nationale feestdag in de Verenigde Staten speelde zich donderdag een huiveringwekkende situatie af. Vier strandgangers die voor de kust van South Padre Island in Texas aan het zwemmen waren, werden aangevallen door haaien. Twee van hen raakten zwaargewond en twee anderen konden nog op tijd uit het water springen. Op sociale media gaan beelden rond van de twee

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Papa Andy (39), mama Kyra (33) én baby Naud zijn alle drie op dezelfde dag jarig: “Dat de kans wel héél klein zou zijn, vertelde onze gynaecoloog nog”

Toen de gynaecoloog de uitgerekende geboortedatum van hun klein spruit verklapte, gniffelden Andy en Kyra meteen naar elkaar. ‘30 juni? Een dag later op 1 juli zijn we samen jarig’, zei het koppel uit het Limburgse Lanaken. Hun stiekeme wens kwam ook nog eens uit, want maandag kwam baby Naud gezond ter wereld. “Een mooier verjaardagscadeau is er niet”, vertelt

Lees meer »