Aspi’s Chiro Stine, Vandaele Kaas en de Fruithoek organiseren kaas- en wijnavond

Een kaarting, pasta-avond of quiz. Het zijn de evenementen die quasi alle jeugdbewegingen wel eens organiseren om de kas te spijzen. Niet zo bij de aspi’s van Chiro Stine Heule. De oudste afdeling van Heules grootste jeugdbeweging komt origineel uit de hoek en organiseert op zaterdag 10 februari een heuse kaas- en wijnavond. Ze slaan hiervoor de handen in elkaar met Heulse handelaars Vandaele Kaas en De Fruithoek.

Het idee voor een kaas- en wijnavond ontsproot aan de hersenpan van de driekoppige leiding van de aspi’s bestaande uit Kobe Taghon, Jamien Claerhout en Achille Verfaillie.

“Als jeugdbeweging organiseren we al tal van activiteiten doorheen het jaar. Zoals ons befaamde hespespit, een kaarting en onze zomerbar, Plan B-ar. Deze keer wilden we wat origineler uit de hoek komen en zo viel de beslissing om een kaas- en wijnavond te organiseren. Het is iets anders dan gewoonlijk, maar we zijn er rotsvast van overtuigd dat we een breed publiek kunnen aanspreken,”, klinkt het bij die laatste.

10 februari

Met het evenement, dat doorgaat in de lokalen van Chiro Stine op zaterdag 10 februari, willen de aspi’s geld ophalen voor het jaarlijks bivak, hét hoogtepunt van het werkjaar. Daarin rijden de oudste afdelingen van Chiro Stine op het stalen ros van Heule richting de kampplaats in Mol voor een onvergetelijke tiendaagse. Tussendoor gaan ze ook nog eens twee dagen op sjok voor enkele verrassingsactiviteiten.

Om enkel kwaliteitsproducten te voorzien, slaat Chiro Stine de handen in elkaar met de Heulse handelaars De Fruithoek en Vandaele Kaas. Aanwezigen hebben de keuze tussen uitsluitend kaas of mix met vlees, voor de democratische prijs van 15 euro. Voor wie niet aanwezig kan zijn, is er ook de optie om de kaasplanken af te halen.

Extra info vind je hier.

The post Aspi’s Chiro Stine, Vandaele Kaas en de Fruithoek organiseren kaas- en wijnavond is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bouw nieuwe sporthal is opnieuw opgenomen in meerjarenplanning Pittem: “Nu is duidelijk dat we financieel gezond zijn om dit aan te kunnen”

De bouw van een nieuwe sporthal staat opnieuw op de planning in Pittem. In mei 2022 werd het project – goed voor een investering van 4 à 6 miljoen euro – in de koelkast gezet omwille van de onzekere financiële vooruitzichten. Vorige maand bleek echter dat Pittem 3,5 miljoen euro meer over had dan verwacht, waardoor de plannen nu dus

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”
The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »