Nieuwjaarsfeest in Woon- en Zorghotel H. Hart is topper: “Ideaal moment om elkaar beter te leren kennen”

Het Woon- en Zorghotel H. Hart in Kortrijk klinkt elk jaar samen met bewoners en familie op het nieuwe jaar. Voor deze feestelijke gebeurtenis kwamen ze samen in Bistro Buda Kitchen, waar men kon genieten van een heerlijke menu. Ruim 50 medewerkers hielpen met de bediening.

Het nieuwe jaar is al even ingezet, maar ook in H. Hart willen ze dit vieren met een heus Nieuwjaarsfeest. “Onze bewoners zijn elk jaar uitgenodigd om samen met hun familie en mantelzorgers de start van het nieuwe jaar te vieren, maar we doen dat liever enkele weken na Nieuwjaarsdag, na de drukte van de nieuwjaarswensen. De senioren zijn dan ook rustiger”, zegt Woonzorgmanager Stefanie Vervalle. “Voor deze feestelijke gebeurtenis komen we samen in onze Bistro Buda Kitchen, waar men kan genieten van een heerlijke menu, samengesteld door onze catering-medewerkers.”

Feestelijk menu

De kookploeg stond onder leiding van huiskoks Kristof Vanneste, Mieke Vandermersch en Frédéric Liagre. Zij maakten een feestelijk menu. Medewerkers van verschillende disciplines stonden in voor de bediening en feestelijke omkadering.

“Zoals onze bewoners destijds thuis met familie en vrienden konden vieren, kunnen onze bewoners dit hier verderzetten. Want wat is er mooier dan heerlijke, fijne momenten samen, met de mensen die je liefhebt”, zegt Woonzorgmanager Stephanie Vanden Berghe. “Dit is ook een ideaal moment voor onze medewerkers om in gesprek te gaan met bewoners en familieleden/mantelzorgers. Zo leert iedereen elkaar nog beter kennen, wat zorgt voor extra warmte in ons huis.”

The post Nieuwjaarsfeest in Woon- en Zorghotel H. Hart is topper: “Ideaal moment om elkaar beter te leren kennen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »

Zevende editie van Dwars Door Zulte

Dit weekend staat de zevende editie van Dwars Door Zulte op de kalender. De kids openen het DDZ-weekend en lopen op zaterdagvoormiddag op de Waalmeers in Zulte. De Big Runs van 4, 8 en 16 kilometer vinden plaats op zondagvoormiddag in Olsene (VBS Olsene).
The post Zevende editie van Dwars Door Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket opent onderzoek naar mogelijke lijkschennis op kerkhof Lokeren

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een opsporingsonderzoek geopend naar mogelijke feiten van lijkschennis begin vorig jaar in Lokeren. De feiten kwamen aan het licht toen een grafdelver naar de politie stapte met informatie over de wanpraktijken van zijn collega’s, onder meer over het opgraven en dumpen van het lichaam van een non.

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken”

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dat werd voorgesteld tijdens het slotevent in Waregem. Ook Talent-Is Campus Engineering uit Veurne was van de partij.
The post Talent-Is Campus Engineering tevreden na deelname aan Wood Skills: “Boeiend om dit mee te maken” appeared

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »