Het Zesde Metaal en Compact Disk Dummies deze zomer op Cactusfestival

De West-Vlaamse bands Het Zesde Metaal en Compact Disk Dummies spelen deze zomer op het Cactusfestival in het Minnewaterpark in Brugge.

Tijdens de Week van de Belgische muziek wordt de loftrompet gestoken over de vaderlandse muziekscene. Ook op Cactusfestival krijgt talent van eigen kweek steevast een podium. Voor deze editie werd al eerder Brihang aangekondigd. Nu vervoegen ook provinciegenoten Het Zesde Metaal en Compact Disk Dummies de line-up.

Zesde plaat

Met klassiekers als ‘Ploegsteert’ en ‘Naar De Wuppe’ en bejubelde albums als ‘Nie Voe Kinders’, ‘Calais’ en ‘Skepsels’ is de band rond Wannes Cappelle niet meer weg te denken uit het Belgische muzieklandschap. Onlangs verscheen hun zesde plaat ‘Het langste jaar’, ontstaan in emotionele omstandigheden.

Medio 2022 sloeg het nieuws van de ongeneeslijke ziekte van gitarist/toetsenist Tom Pintens in als een bom. Dit inspireerde de band om een album te maken in de intimiteit van de eigen kring. Pintens zette de pet van producer op en nam de band in de studio op sleeptouw, om nog een laatste keer samen alles te geven.

‘Het langste jaar’ werd een muzikale neerslag van de hevigste periode uit de bandgeschiedenis. Tegelijk is het wellicht de meest melodieuze plaat van Het Zesde Metaal, met meer ruimte dan ooit voor fijnzinnige maar uiterst efficiënte arrangementen. Het wordt ongetwijfeld een blij en warm weerzien met Wannes en vrienden op zaterdag 13 juli op Cactusfestival!

Electrorock

Compact Disk Dummies bestormden in 2012 met ongekende oerkracht het podium van Humo’s Rock Rally. Het aanwezige publiek bleef murw achter en de jury beloonde hun stomende electrorock met een gouden plak. Twaalf jaar, twee ep’s, twee lp’s en een hele resem hits later, gaat het de broertjes Lennert en Janus Coorevits nog steeds voor de wind. ‘Cry For Me’, ‘The Reeling’ en ’Holy Love’ zijn stuk voor stuk beklijvende electropop-songs die de luisteraar inpalmen en niet meer loslaten.

Compact Disk Dummies maken er een erezaak van om elke plek waar ze komen om te toveren tot een kolkende dansvloer. Dat bewezen ze eerder al op de grote festivalpodia van Rock Werchter en Pukkelpop. Op vrijdag 12 juli is de plaats van afspraak het Minnewaterpark in Brugge en ook daar mag je je aan een dik feestje verwachten!

Tickets & info

Met The War On Drugs, Patti Smith, Brittany Howard, Brihang, Cat Power en nu ook Het Zesde Metaal en Compact Disk Dummies krijgt de affiche van Cactusfestival, dat plaats vindt op 12, 13 en 14 juli in het Minnewaterpark in Brugge, steeds meer vorm.

Ondertussen zijn alle dagtickets voor zondag 14 juli, 2-dagentickets za/zo en 3-dagentickets vr/za/zo de deur uit. Er zijn wel nog dagtickets voor vrijdag 12 juli, dagtickets voor zaterdag 13 juli en 2-dagentickets vr/za te koop via www.cactusfestival.be. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

The post Het Zesde Metaal en Compact Disk Dummies deze zomer op Cactusfestival is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke

Liefhebbers van leuk indoor amusement zitten vanaf deze week op het juiste adres in zaal de B’ARENA. Gevestigd in hotel Acropolis, Westendelaan 94, in de ruimte waar tot voor kort het Casino was ondergebracht.
The post Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Draai aan het rad en win!

Is jouw tuin klaar voor een gezellige zomer? Draai elk uur aan het rad en maak kans op een van deze leuke items om jouw tuin nog leuker te maken deze zomer: Deelnemen kan elk uur tot en met 19 juli 2024 – 23.59 uur.
The post Draai aan het rad en win! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Papa Andy (39), mama Kyra (33) én baby Naud zijn alle drie op dezelfde dag jarig: “Dat de kans wel héél klein zou zijn, vertelde onze gynaecoloog nog”

Toen de gynaecoloog de uitgerekende geboortedatum van hun klein spruit verklapte, gniffelden Andy en Kyra meteen naar elkaar. ‘30 juni? Een dag later op 1 juli zijn we samen jarig’, zei het koppel uit het Limburgse Lanaken. Hun stiekeme wens kwam ook nog eens uit, want maandag kwam baby Naud gezond ter wereld. “Een mooier verjaardagscadeau is er niet”, vertelt

Lees meer »

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »

Van “een ingewikkelde rit” tot “een cruciale dag”: zo kijken Evenepoels concurrenten in de Tour naar de graveletappe

Belangrijke afspraak voor de klassementsmannen in de Ronde van Frankrijk met de graveletappe rond Troyes. Remco Evenepoel “kijkt ernaar uit”, maar wat met de rest? Wat is de mindset bij de concurrentie voor zondag? Hoe hebben zij zich voorbereid en wat zijn voor hen mogelijke valkuilen? Van Pogacar tot Philipsen, van De Lie tot Stuyven, zo vatten hun teams de

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »