Jelle Lecluse is de Krak van Vleteren: “Ik sta voor iedereen klaar en ben er overal graag bij”

Jelle Lecluse uit Woesten werd verkozen tot Krak van Vleteren en daar is hij supertrots op. Overal waar er maar ‘iets’ te beleven valt in Vleteren zie je Jelle. Meestal als ‘de helpende hand’. Maar ook langs de binnenwegels van Woesten kom je hem tegen als Mooimaker, samen met zijn gezin.

Jelle Lecluse

Privé

Jelle werd geboren op 6 februari 1990 en groeide op in Merkem. Hij woont samen met Nydia Maerten in de Vlasbloemstraat in Woesten en is papa van Lander (9), Elisa (7) en Luiz (5).

Loopbaan

Na zijn studies aan het VTI in Ieper, richting elektriciteit startte hij zijn loopbaan bij de firma Elektriek in Esen. Sinds een kleine 10 jaar is hij zelfstandig elektricien.

Vrije tijd

Jelle is lid van het feestcomité van Woesten, wielerclub ‘De Lustige Trappers’ van Vleteren, ‘De Pollepeltrappers’ van Reninge, mountainbikeclub ‘Roestn’, afgevaardigde van de reserven en U10 van JV Lo-Reninge, organisator van dartstornooien en fuiven.

“In 2023 heb ik samen met mijn gezin en deels ook met het feestcomité bijna 30 zakken zwerfvuil geruimd. Vooral hier in de nabije omgeving zijn veel blikken te vinden van Carapils. Nadat we opgeruimd hebben, is het enkele dagen later weeral prijs. We zouden de dader graag eens op heterdaad betrappen. Onlangs ruimden we de parking van het ‘Wuppebos’ op. Dat lig wat afgelegen en niet te zien vanaf de straat en de mensen dumpen er echt van alles. Zetels, autobanden, volle vuilzakken…, niet te doen”, zucht Jelle. “Als Mooimaker vind ik dit een meerwaarde om dit samen met mijn gezin te doen, zodat mijn kinderen zien dat dit echt niet oké is en ze beseffen dit wel.”

Vriendengroep

“Het feestcomité waar ik al enkele jaren lid van ben, is uitgegroeid tot een hechte vriendengroep. Wij vinden het fijn om ons samen in te zetten voor de gemeente en organiseren dan maar al te graag de kermis, de kerstmarkt, een zomerbar, de rommelmarkt en zoveel meer”, zegt Jelle, die vanaf mei zijn koersfiets vanonder het stof haalt. “De zondagvoormiddag rij ik mee met ‘De Lustige Trappers’. Na de rit praten we nog wat bij op het terras bij Roosje op de markt van Oostvleteren. De woensdagavond trek ik naar Reninge om mee te fietsen met ‘De Pollepeltrappers’. Ik heb er de ludieke prijs gewonnen van de ‘superstrijdlust’”, lacht Jelle.

Zijn twee zoontjes voetballen bij JV Lo-Reninge en ook daar is Jelle actief. Hij is er afgevaardigde van de reserven en de U10. “Momenteel draaien we mee aan de kop van het klassement en het zou de max zijn om eens kampioen te kunnen spelen. Zelf heb ik ook altijd gevoetbald, maar door blessures heb ik dit moeten stopzetten. In 2023 heb ik in avondschool een opleiding EHBO gevolgd. Dit was best pittig. Tweemaal per week een avond weg, gecombineerd met mijn zelfstandige job en al mijn andere bezigheden. Maar ik heb mijn brevet gehaald en ik hoop dat ik dit nooit nodig zal hebben. Maar mocht er zich in mijn gezin of in mijn naaste omgeving iets voordoen dan kan ik nu hulp bieden. Dat geeft me een goed en veilig gevoel”, zucht Jelle.

“Samen met een 20-tal vrienden komen we één keer in de maand samen voor een avondje darts. Dit kwam tot stand na de coronacrisis. We houden onderling een competitie, houden de stand bij en iedere maand krijgt de winnaar een wisselbeker.”

Jaarlijkse fuif

Bezige bij Jelle organiseert ook wel graag eens een fuif. The Concept is een groepje met drie vrienden die jaarlijks een party uit de grond stampen. Volgend evenement is gepland op 30 april in de Sceure.

Zijn kinderen lopen school bij VBS De Ark in Woesten, waar zijn vrouw dan op haar beurt actief lid is van het oudercomité. “Ze weten dat ze altijd mogen roepen om te helpen als seingever, bij het klaarzetten van de zaal, achter de toog…om het even wat. Ik sta voor iedereen klaar en ik ben er overal graag bij”, knipoogt Jelle.

Hoe zou jij de problematiek rond het zwerfvuil aanpakken?

“Ik denk dat het invoeren van statiegeld op blikken en plastiek flessen wel iets zou doen, al denk ik dat het voor de ‘Caradrinker’ niet veel uitmaakt. Ook strengere GAS-boetes invoeren. En ik hoor dat de gemeente overweegt om wildcamera’s te plaatsen. Alleen: waar moeten ze komen?”

Woon je graag in Vleteren?

“Vanaf de eerste dag voelde ik me er thuis. De mensen zijn er vriendelijk en maken ook vlug contact. Klein maar fijn, zo zou ik onze gemeente verwoorden. Alleen spijtig dat we misschien binnenkort wel genoodzaakt zullen zijn om naar de stad te trekken om boodschappen te doen. Een kleine supermarkt hier in Vleteren zou zeker welkom zijn.”

Wat wil je nog in de toekomst?

“Mijn gezin komt op de eerste plaats. Ik hoop dat ik over tien jaar de beste maat ben van mijn kinderen. Dat ik mee kan in hun leefwereld. Nu maken we samen grappige, ludieke filmpjes op TikTok. We willen ook nog wat verbouwen aan ons huis en ik hoop dat ik nog kan groeien als zelfstandige.”

The post Jelle Lecluse is de Krak van Vleteren: “Ik sta voor iedereen klaar en ben er overal graag bij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lieva (55) verloor haar twee benen in een ongeval, net als slachtoffer van Nick Bril: “Nog elke ochtend denk ik: zouden ze er weer aangegroeid zijn?”

Een half jaar nadat Nick Bril met zijn terreinwagen over hem reed en hij zijn twee benen verloor, mag Joe Claridge (37) het ziekenhuis verlaten. Hij gaat rechtstreeks naar het befaamde revalidatiecentrum in Pellenberg. Om er te leren stappen op beenprothesen. Lieva Vervoort (55) moest zes jaar geleden hetzelfde doen en heeft goeie raad voor Joe: “Zorg dat je er

Lees meer »

Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol”

Arbeiders die een geul groeven op het Concertplein in Koekelare deden woensdagmiddag een akelige ontdekking. Ze stootten op menselijke resten en haalden daarna een uitzonderlijke hoeveelheid beenderen boven. Die zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk.
The post Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »

Voortaan toegangsprijs voor wandeling naar de top van de Japanse Mount Fuji

Venetië lijkt een trendsetter met de invoering van een toegangsticket voor toeristen. Wie de Mount Fuji in Japan wil beklimmen via het populaire wandelpad Yoshida Trail, zal daar voortaan 11,5 euro voor over moeten hebben. Bovendien mogen er maximaal 4.000 klimmers per dag de berg op. Dat meldt CNN. Met deze maatregelen wil Japan de overbevolking op het Japanse icoon

Lees meer »