Modewinkel Zara sluit op 31 januari definitief de deuren in Roeselare

Op woensdag 31 januari sluit de modewinkel Zara definitief de deuren langs de Ooststraat. Daarmee verdwijnt er een erg gesmaakte zaak bij vele shoppers in Roeselare.

Dat de Zara uit Roeselare zou verdwijnen, is al enkele maanden bekend. Nu is ook duidelijk dat de modeketen op woensdag 31 januari definitief de deuren sluit van de zaak in de Ooststraat. Daar palmt Zara sinds 2008 het pand in waar vroeger Winkelhuis Callebert gevestigd was. “We vinden het eigenlijk wel jammer dat Zara Roeselare verlaat. We zitten hier op kot en komen hier geregeld over de vloer. Bij Zara vind je nog veel leuke kledij. De winkel was de voorbije jaren echt een meerwaarde voor de winkelstraat”, zegt studente Amber Deruyck, die met haar vriendinnen Charlotte Sampers en Emma Haeck in de winkel aan het snuisteren is.

Wel nog online

Ook Robbe Demaegdt, Destiny Derumaux en Thibo Talloen kwamen er regelmatig over de vloer. “Vandaag heb ik er nog twee truien gekocht. In de Zara vind je voor elk wat wils. Het is spijtig dat ze de stad verlaten, maar daarom gaan we niet speciaal naar Kortrijk rijden. We blijven hier winkelen en voor kleren van Zara kunnen we nog steeds online terecht”, aldus Thibo. Hij vindt het wel jammer dat er na C&A opnieuw een grote winkelketen uit Roeselare verdwijnt. “Je merkt wel dat er nu meer kleinere zaken zijn”, zegt hij.

Ook voor senioren

Lily Pauwels is al wat ouder. Ze kwam de voorbije zestien jaar weinig over de vloer in Zara, maar had de winkel eigenlijk nog maar onlangs ontdekt. “Dit weekend kwam ik hier kijken voor een broek voor mijn man. Broeken voor senioren vind je niet zo gemakkelijk. Vroeger kochten we die op de markt, maar het kraam waar we vaste klant waren, is er niet meer. Nu had ik weer een goede betaalbare plek gevonden en nu gaat die al dicht. Jammer dat de winkel hier verdwijnt.”

Dertiger Wesley Maes is vooral benieuwd naar wat er in de toekomst in het pand komt. “Dit is een fantastisch pand met heel wat mogelijkheden. Samen met mijn vrouw en kinderen kwam ik hier de voorbije jaren meermaals over de vloer. Ik ben gecharmeerd door deze locatie, hopelijk is dat hetzelfde geval bij andere modezaken. Ik kan me moeilijk voorstellen dat een dergelijk pand lang zal leeg staan al zal er wellicht ook een stevig prijskaartje aan vasthangen.”

Zara gaat geen grote uitverkoop organiseren. Op 31 januari gaan de deuren ‘s avonds gewoon definitief dicht. Een deel van het personeel van de winkel in Roeselare gaat vanaf 1 februari aan de slag in Kortrijk, anderen kiezen voor een nieuwe uitdaging.

Aantrekkelijk pand

Niet alleen de klanten vind het jammer dat Zara sluit. Ook de leden van de vzw Shopping & Centrum Roeselare vinden het een spijtige zaak dat de winkelketen de stad de rug toekeert. Toch zijn ze hoopvol voor de toekomst van Roeselare als handelsstad. “Zara is een internationale keten en het is dan ook een internationale beslissing om de winkel in Roeselare te sluiten. Jammer, want de zaak draaide eigenlijk erg goed”, zegt voorzitter Sam Nuytten van de vzw Shopping & Centrum Roeselare.Sinds C&A de Ooststraat verliet, staat het enorme winkelpand nog steeds leeg. Nuytten denkt dat het pand van Zara niet zo lang leeg zal staan. “Het gebouw van C&A is erg verouderd. De winkel van Zara is nog steeds een erg mooi en aantrekkelijk winkelpand.”

Nieuwe winkels

De afgelopen jaren zijn er al veel grote spelers vertrokken uit het centrum van de stad. Jaren geleden ging Mexx al weg, maar intussen volgden ook grote ketens Esprit, C&A en nu dus Zara. Desondanks merkt Nuytten dat er nog steeds heel wat interesse is om in de stad een vestiging te openen. “Roeselare is en blijft een winkelstad. Niet enkel de Ooststraat, maar ook bijvoorbeeld de Jan Mahieustraat is erg populair. Ook in verschillende zijstraten van de Ooststraat zitten er erg mooie zaken”, zegt hij. “Binnenkort komen er opnieuw enkele winkels bij. Zo komt bijvoorbeeld Holland & Barrett binnenkort ook naar Roeselare, een zaak gespecialiseerd in gezondheids- en verzorgingsproducten.

The post Modewinkel Zara sluit op 31 januari definitief de deuren in Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Wie vertrekt er dit weekend op reis? En zijn jullie valiezen al gemaakt??
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

Oppositie vol ongeloof nadat Wilders eigen premier “slappe hap” noemt: “Schoof werd eerst vernederd en dan gevierendeeld”

In de Nederlandse Tweede Kamer heeft PVV-leider Geert Wilders de kersverse premier Dick Schoof aangevallen op de tweede dag van het regeringsdebat over het nieuwe kabinet. Volgens Wilders neemt Schoof niet genoeg afstand nemen van aantijgingen uit de oppositie die ministers racistisch noemen. Hij noemde het optreden van de premier “slappe hap”, wat hem niet in dank werd afgenomen door

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

“Stop alsjeblieft met huilen”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »

Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden

Gilbert Desmet is vannacht op 93-jarige leeftijd overleden. Desmet, sinds 2021 ereburger van Lichtervelde, was de oudste nog in leven zijnde geletruidrager. In zijn ganse carrière behaalde Smetje 101 overwinningen, zowel in eendagskoersen als in rittenkoersen.
The post Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »