Een bloemetje voor Suzanne die altijd klaar staat voor hartsvriendin Patricia

“Mijn hartsvriendin Suzanne Storme verdient echt een bloemetje”, mailt Patricia naar de redactie van KW. “Ik heb al veel meegemaakt en Suzanne staat steeds op de eerste rij om mij thuis met alles te helpen.”

Ken je ook iemand die een bloemetje verdient? Een vrijwilliger, een goeie buur of een duivel-doet-al in de vereniging? Laat het ons weten via mail op [email protected].

“Zelfs toen mijn kinderen nog klein waren en ik opgenomen moest worden in het ziekenhuis, stond Suzanne klaar om mijn kinderen bij haar in huis te nemen. Ook toen enkele maanden geleden haar lieve zus veel te jong gestorven is en ze zelf veel verdriet heeft, staat ze nog klaar voor anderen. Ze is echt één uit de duizend.”

Suzanne (57) en Patricia leerden elkaar kennen op de werkvloer, bij Siemens in Oostkamp. “Dat was in 1988, toen ik er één jaar stage gelopen heb”, herinnert Suzanne zich. “Dat is inderdaad al een heel eind geleden maar we zijn vrienden voor het leven. Ik woon intussen in Sint-Andries bij Brugge en Patricia in Moerbrugge bij Oostkamp maar we proberen elkaar toch wekelijks te zien. We hebben elkaars kinderen zien opgroeien en helpen elkaar waar nodig. Patricia heeft drie zonen en toen ze door rugproblemen out was, ben ik er gaan strijken en kuisen. Dat doe je gewoon voor vrienden. Zij zou dat ook voor mij doen.”

“In 1988 hebben we één jaar samengewerkt en nog steeds zijn we dikke vrienden”

“Bij de begrafenis van mijn zus in Brussel was Patricia ook aanwezig met haar zoon Mathias. Hij is intussen 28 jaar maar toen hij klein was, kwam hij dikwijls logeren als Patricia en haar man eens een avondje of weekendje zonder kinderen geboekt hadden”, vertelt de zaakvoerster van een speciaalzaak voor gordijnen en confectie. Suzanne is samen met zelfstandig schilder Frans Boone. Ze zijn de trotse ouders van Jonas (28) en Louise (24) die beiden al het huis uit zijn. (mlt)

The post Een bloemetje voor Suzanne die altijd klaar staat voor hartsvriendin Patricia is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgisch biotechbedrijf doet belangrijke ontdekking in strijd tegen Alzheimer: “Deze moleculen kunnen geheugen en hersenactiviteit verbeteren”

Het Leuvense reMYND heeft een belangrijke ontdekking gedaan in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende oorzaak van dementie. Het biotechbedrijf richt zich op het bestrijden van hersenziekten. De wetenschappers hebben kleine moleculen ontdekt die de symptomen kunnen verlichten en de ontwikkeling van de ziekte kunnen afremmen. En dat zonder de normale hersenfuncties te beïnvloeden. Hun bevindingen

Lees meer »

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Oostrozebeke en Curando breiden zorgaanbod voor senioren uit met nieuw lokaal dienstencentrum, centrum voor dagverzorging en assistentiewoningen

Oostrozebeke en zorggroep Curando slaan de handen in elkaar om het zorgaanbod voor senioren in de regio te versterken en hen langer thuis te laten wonen. Op de site van wzc Rozenberg komen een nieuw lokaal dienstencentrum, een centrum voor dagverzorging en 20 assistentiewoningen. Het totale bouwproject, inclusief renovatie van de resterende woningen, wordt geraamd op 7,6 miljoen euro. De

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet en toewijding inspireert ze anderen”

Gehuldigd worden met de titel Laureaat van de Arbeid, is een eer die slechts een beperkt aantal burgers te beurt valt. Om haar bijzondere staat van dienst, haar inzet, haar inspirerende gedrevenheid en de manier waarop ze mensen motiveert, werd Soetkin Vergote gehuldigd.
The post Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »