CD&V Brugge voert de druk op NMBS op na de sluiting van de inkomhal van het station

Na N-VA voert ook CD&V Brugge de druk op NMBS op om de stationshal te heropenen voor het publiek. “De inkomhal was voor veel bezoekers ook hun eerste indruk van de stad, bij aankomst met trein of bus”, zegt Doenja Van Belleghem, fractieleider van CD&V Brugge. “Die eerste indruk is belangrijk.”

Onlangs is vastgesteld dat de NMBS de inkomhal van het station van Brugge heeft afgesloten voor het publiek. Het is nog niet helemaal duidelijk welke plannen de NMBS heeft met de inkomhal en de belendende ruimten. Het is wel duidelijk dat de NMBS de dienstverlening heeft verplaatst naar de andere kant van het stationsgebouw – kant Sint-Michiels – en dat de NMBS de loketten in de inkomhal niet langer zal gebruiken.

Trefpunt

Het station van Brugge is voor bewoners en bezoekers een belangrijk trefpunt. De inkomhal borg ook verschillende functies: loketten, ticketautomaten, toiletten, bagagekluizen, wachtruimte voor trein of bus, en voorheen ook nog stationsbuffet, fietsenstalling en informatielokaal.

“De inkomhal was voor veel bezoekers ook hun eerste indruk van de stad, bij aankomst met trein of bus”, zegt Doenja Van Belleghem, fractieleider van CD&V Brugge. “Die eerste indruk is belangrijk.”

Toiletten

CD&V Brugge is bezorgd om de gebruiker van de verschillende voorzieningen in het station van Brugge. Doenja Van Belleghem: “Zijn er voldoende openbare toiletten aan beide kanten van het stationsgebouw? Zijn deze toiletten maximaal toegankelijk, ook voor de vroege en late passant, pendelaar en reiziger?”

“Zal NMBS nog voorzien in een warme en veilige wachtruimte? Zal de inkomhal haar aangename en gastvrije karakter ook in de toekomst behouden? En heeft NMBS plannen voor de vele leegstaande ruimten? CD&V Brugge hoopt dat alle voorzieningen minstens behouden worden en zelfs aangepast en uitgebreid worden.”

VisitBruges

NMBS heeft ervoor gekozen om haar dienstverlening aan de andere kant van het gebouw onder te brengen. Toch is ook aan de kant van het centrum een plaats nodig waar mensen terecht kunnen voor reisinformatie en voor de aankoop van vervoersbewijzen.

“CD&V Brugge stelt dan ook voor dat NMBS het huidige kantoor van VisitBruges inneemt om er haar dienstverlening te organiseren voor de bezoekers die het station vanuit de kant van het centrum binnenkomen”, zegt Doenja Van Belleghem.

Streekproducten

“VisitBruges kan in de inkomhal een toeristisch kantoor inrichten, aangevuld met een toeristische winkel met merchandising en streekproducten die de bezoeker zin en smaak doen krijgen in de stad die hij zal verkennen of net verkend heeft. Op die manier kan de inkomhal ook een gastvrije wachtruimte blijven en daar horen ook de toiletten, de bagageruimten en een stationsbuffet bij.”

The post CD&V Brugge voert de druk op NMBS op na de sluiting van de inkomhal van het station is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Van debuut waar hij zelf “verbaasd” over was tot die noodlottige owngoal: het parcours van Vertonghen als Rode Duivel in 10 momenten

Na 17 jaar en 157 caps zwaait Jan Vertonghen (37) af als Rode Duivel. Zijn carrière als international begon in juni 2007 met een “verrassende” basisplek tegen Portugal en eindigde met die jammerlijke owngoal tegen de Fransen. In al die jaren daartussen zorgde recordinternational Vertonghen voor nog veel meer onvergetelijke momenten. Ga zitten voor een trip down memory lane. De

Lees meer »

Lore (22) getuigde net als ex-Red Flame Tine Schryvers over eetstoornis: “Het gaat nu beter, maar gemiddeld herstel duurt zeven jaar”

Vroegere Red Flame Tine Schryvers (31), afkomstig uit een echte Zoerselse voetbalfamilie, getuigde moedig op Instagram over haar eetstoornis. Twee jaar geleden volgden 1.600 mensen ook al de blog die Lore Van Brabant (22) uit Malle bijhield over haar eetstoornis. “Ik vind het enorm erg dat Tine dit moet meemaken”, reageert Lore. “Hopelijk vindt ze snel hulp, want ik heb

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust”

De huidige cd&v gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam ‘cd&v Lendelede 2030’. “Om de lokale verankering van de partij te benadrukken”, zegt burgemeester en toekomstig lijsttrekker Carine Dewaele.
The post ‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britten wilden en krijgen “verandering”: Labour verplettert Conservatieven en haalt absolute meerderheid

De centrumlinkse partij Labour heeft de Britse verkiezingen met een absolute meerderheid gewonnen, net zoals de peilingen hadden voorspeld. De partij heeft meer dan 326 zetels in het parlement gehaald, waardoor ze niet in een coalitie moet stappen om te regeren. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan vooruit. De Conservatieven zijn de grote verliezers: zij haalden bij de

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit

De laatste wedstrijd van het voorbije seizoen was voor Daniel De Pauw (74) ook zijn laatste wedstrijd als délégué van de eerste ploeg. Hij blijft wel voor de terreinen van FC Kleit zorgen.
The post Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »