Fox News opnieuw voor de rechter om laster rond verkiezingen

Stemmachinemaker Smartmatic mag mediagigant Fox aanklagen voor laster rond de Amerikaanse verkiezingen van 2020. Een rechter in New York wees het verzoek van Fox om de zaak te seponeren woensdag af. 

Meer krantenkoppen in België

Extra middelen om drugstrafiek in haven van Zeebrugge tegen te houden

Federaal minister van financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een budget vrijgemaakt om 50 extra medewerkers aan te werven in de haven van Zeebrugge. Daarnaast komen tegen eind 2023 de twee mobiele cargoscanners toe. Die maatregelen moeten er mee voor zorgen dat er het drugsverkeer in de haven zoveel mogelijk kan worden vermeden. En dat is nodig: in de eerste

Lees meer »

Groen en Vooruit sluiten coalitie met PVDA niet uit, drie burgemeesters niet tegen besturen tegen Vlaams Belang

Voorzitters Nadia Naji (Groen) en Conner Rousseau (Vooruit), sluiten coalities op gemeentelijk niveau met PVDA niet uit. Dat hebben ze donderdagavond gezegd tijdens Het Grote Gemeentedebat van VTM NIEUWS tussen de zeven grote partijen . Met Vlaams Belang samenwerken ziet geen van de partijen zitten, al was zes procent van de aanwezige burgemeesters wél voorstander.

Lees meer »

Drie mensen opgepakt in onderzoek naar gesjoemel bij vleeshandel in Mol

De politie heeft 3 mensen opgepakt in een onderzoek naar gesjoemel bij een vleeshandel in Mol. De vleeshandel zou onder andere runderen in het zwart verkopen en controles van het voedselagentschap omzeilen. De politie hield op verschillende plekken huiszoekingen en liet ook een hoevewinkel verzegelen die niet voldeed aan de voedselveiligheid.

Lees meer »

Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor harde werk”

Cercle Brugge krijgt donderdagavond op de openingsspeeldag van de gloednieuwe competitiefase van de Conference League het Zwitserse Sankt-Gallen over de vloer in het Jan Breydelstadion. De Vereniging is na AA Gent de tweede Belgische vertegenwoordiger in de derde Europese beker en wil zich herpakken na de matige competitiestart.
The post Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor

Lees meer »

Hoofdrol voor Courtois in (even) stilgelegde Madrileense derby: provocerende doelman bekogeld met objecten en loopt ook spierblessure op

Een tumultueuze Madrileense derby is op een gelijkspel geëindigd. Thibaut Courtois eiste een hoofdrol op door na de openingsgoal de Atlético-fans een beetje uit te dagen, de supporters reageerden met het gooien van objecten. De partij lag even stil, na de onderbreking – in de blessuretijd – lukte Atlético alsnog de gelijkmaker. Na de match verklaarde Real-coach Carlo Ancelotti dat

Lees meer »

Familie van man die psychose kreeg en doodgeschoten werd door agent in Dendermonde, dient een klacht in: “Dit ruikt naar klassenjustitie voor politie”

De familie van Peter Goeman, de man die doodgeschoten werd door een agente op de parking van het ziekenhuis in Dendermonde, dient een klacht in bij de onderzoeksrechter. Dat meldt hun advocaat Kristiaan Vandenbussche. Goeman werd neergeschoten omdat hij zich weerspannig gedroeg, mogelijk omdat hij een psychose had. De familie wil nu dat er een onderzoek gestart wordt naar doodslag.

Lees meer »