Anderhalf miljoen euro steun voor bouw nieuw dienstencentrum in Vladslo

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft een investeringssteun van 1,5 miljoen euro toegekend voor de bouw van een nieuw lokaal dienstencentrum voor dagverzorging in Vladslo. Het nieuwe gebouw, dat zowat drie miljoen zal kosten, komt in de Beerststraat, rechtover het zorgcentrum Cassiers.

Momenteel bevindt de werking van het lokaal dienstencentrum en het centrum voor dagverzorging in Vladslo zich in de lokalen van een oud klooster. Maar de huidige lokalen worden te klein en zijn verouderd. Het lokaal dienstencentrum is bedoeld voor ouderen en meer valide personen die nood hebben aan ontmoeting, ontplooiing of sociale ondersteuning. Het centrum voor dagverzorging richt zich tot (beginnende) zorgbehoevende volwassenen die geen intensieve medische controle nodig hebben maar wel verzorging en begeleiding.

“Vladslo is een heel landelijke gemeente. De stad Diksmuide ziet de vraag naar hulp voor thuiswonende bejaarden daar in de buurt én in de omliggende gemeenten groeien, en wil die zorg bieden, zodat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. De huidige infrastructuur voldoet niet meer om voor die gepaste zorg en ondersteuning te zorgen. De plannen voor een nieuw lokaal dienstencentrum en centrum voor dagverzorging liggen klaar. Mede dankzij de Vlaamse steun kan het project nu gerealiseerd worden”, aldus minister Crevits.

Drie miljoen euro

“Het wordt een nieuw en duurzaam gebouw, met een polyvalente ruimte, een centrale keuken, leef-, gespreks- en personeelsruimtes, sanitair en twee kamers voor het centrum voor dagverzorging. De kostprijs van het geheel wordt op ongeveer drie miljoen euro geraamd. De werken zullen worden aangevat in het voorjaar van 2024. De ingebruikname van het nieuwe centrum voor dagverzorging en lokaal dienstencentrum is voorzien voor midden 2025.”

Daarnaast wil dit nieuwe gebouw ook een echt buurtcentrum worden, waar jong en minder jong terechtkunnen. Er komt op dezelfde site ook nog een speelplein voor de lokale jongeren.

The post Anderhalf miljoen euro steun voor bouw nieuw dienstencentrum in Vladslo is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij maakt voorbereidende cursus: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt nieuwe evacuatie van Khan Younis en Rafah

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen

Deze zomer is er opnieuw veel te beleven in Roeselare! Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil Stad Roeselare blijvend inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij elkaar zijn.
The post Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »