Goedgelovige ouders trappen in WhatsAppberichten van oplichters, medeplichtige riskeert celstraf

Typische internetoplichting maakte gedupeerden duizenden euro’s lichter. Een geldezel die bedragen op zijn bankrekening kreeg, riskeert nu vijf maanden cel. De man kon zich nog niet verdedigen omdat hij te laat was doordat… de buschauffeur verkeerd reed.

Twee slachtoffers van oplichting lieten zich door een advocaat vertegenwoordigen in de rechtbank. Beiden kwamen ze met een gelijkaardig verhaal. Hun dochter haar gsm was in de wasmachine terechtgekomen en ze moest dringend enkele rekeningen betalen en vroeg of haar ouders die bedragen niet konden voorschieten.

In hun goedgelovigheid schreven ze samen ruim 18.000 euro over. Een deel van dat geld kwam op de rekening van T.D. (21) uit Kortrijk. “Hij wist zeer goed waar hij mee bezig was. De dag voor de WhatsAppberichten, werd zijn limiet nog verhoogd zodat er extra kon afgehaald worden om dat geld te spenderen aan luxe-aankopen”, aldus de procureur.

Vonnis uitgesteld

Die vorderde een celstraf van vijf maanden, een boete van 400 euro en de verbeurdverklaring van 6.199,92 euro. De beklaagde zelf was er tijdens de pleidooien van de burgerlijke partijen niet bij. Toch volgt er nog geen vonnis bij verstek.

De jongeman kwam namelijk na een goed uur opdagen. Naar eigen zeggen was zijn buschauffeur verkeerd gereden, waardoor hij een uur te laat was. Hij kan op 21 februari zijn kant van het verhaal uiteenzetten, maar zei nu al onschuldig te zijn. “Het is honderd procent zeker ik niet, al weet ik niet hoe dat te bewijzen.” (JDr)

The post Goedgelovige ouders trappen in WhatsAppberichten van oplichters, medeplichtige riskeert celstraf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eén aflevering kost tot 400.000 euro en andere duizelingwekkende cijfers van ‘The Masked Singer’: “Duurste show van het land”

Een artistieke springplank, een risicovolle investering, een rollende geldmachine: ‘The Masked Singer’ is meer dan een liedjeswedstrijd. Nu de duurste tv-show van het land volgende week weer van start gaat, duikt HLN in de cijfers. Van de kostprijs per aflevering, vergoeding voor de deelnemers en sponsorcontracten van de partners. “De helft van ons totale marketingbudget pompen we in dat ene

Lees meer »

Huiskamerkroeg Perle d’Ozette in Oedelem is voortaan ook een vakantiewoning: “Kregen zelfs al een reservering uit China”

Bij huiskamerkroeg Perle d’Ozette kan je sinds kort ook verblijven. De uitbaters verbouwden de bovenverdiepingen van het pand tot een vakantiewoning voor groepen tot twaalf personen. “We kregen zelfs al een reservering uit China.”
The post Huiskamerkroeg Perle d’Ozette in Oedelem is voortaan ook een vakantiewoning: “Kregen zelfs al een reservering uit China” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente De Panne sluit deal met Plopsaland: “Zij betalen minder belastingen en we moeten hen per jaar minder geven voor het gebruik van het zwembad”

De gemeente De Panne betaalt sinds 2011 ongeveer 750.000 euro per jaar aan Plopsa voor het gebruik van het zwembad Plopsaqua. De gemeente op zijn beurt trok de belasting op vertoningen en vermakelijkheden op waardoor Plopsa niet 95.000, maar 450.000 euro moest betalen voor zijn pretpark en zwembad in De Panne. Daarop trok Plopsa naar de Raad van State. Nu

Lees meer »

Productie van soap ‘Thuis’ rapporteert valse advertentie met ‘Eddy’ als Vlaams Belanger in Aalst: “We overwegen officiële klacht” 

De productie van de Eén-soap ‘Thuis’ heeft een valse verkiezingsadvertentie gerapporteerd bij Meta, het moederbedrijf van Facebook. Op sociale media verscheen een bericht waarin het personage ‘Eddy’ voorgesteld werd als een kandidaat voor Vlaams Belang in Aalst. "We distantiëren ons hiervan en overwegen verdere stappen", klinkt het bij Thuis. Ook acteur Daan Hugaert uit Gent, die het personage vertolkt, neemt

Lees meer »

Al twee dorpen geëvacueerd in grensgebied tussen Polen en Tsjechië na zware regenval door storm Boris, ook Duitsland zet zich schrap

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Izegem huldigt bolletjestrui Justine Ghekiere

Izegem heeft wielrenster Justine Ghekiere in de bloemetjes gezet. Ghekiere won afgelopen zomer als eerste Belgische ooit het bergklassement in de Tour De France Femmes en ze mocht ook de bergtrui in de Ronde van Italië meenemen. "Ze is een echte ambassadeur voor onze stad", klinkt het.

Lees meer »