Poperings huisvestingsproject krijgt steun van Koning Boudewijnstichting: “Inzetten op kwaliteit van doorgangswoningen”

De koning Boudewijnstichting steunt de stad Poperinge in de uitvoering van een project rond huisvesting voor éénouder- en grote gezinnen. In totaal wordt er 180.000 euro over drie jaar beschikbaar gesteld voor een Poperingse huurgarantie en toelage, betere samenwerking met immokantoren en een poets- en klusjesdienst die bepaalde vaardigheden aanleert.

“Armoede is vaak een doorslaggevende factor in de toegang tot kwalitatieve huisvesting. Arme gezinnen wonen vaak in woningen met structurele gebreken, zoals vocht, duisternis, lawaai of overbevolking. Hoewel huisvesting een grondrecht is, blijft de ongelijkheid bij de toegang tot duurzame en gezonde huisvesting in de praktijk dus schrijnend. Vooral eenoudergezinnen en grote gezinnen worden door dit probleem getroffen. Daarom zette de stad Poperinge de voorbije jaren sterk in op het wegnemen van belemmeringen voor betaalbare, duurzame en gezonde huisvesting voor kwetsbare inwoners”, legt schepen voor Sociale Zaken Bryan Vanderhaeghe uit. “Door het binnenhalen van verschillende subsidies van hogere overheden kon er worden ingezet op de kwaliteit van doorgangswoningen, een woonbegeleider en kon er binnen de sociale dienst gewerkt worden via het principe van Housing first.”

Huurgarantie

In het verlengde hiervan keurde de koning Boudewijnstichting recent een nieuw project van de Poperingse sociale dienst en Habito goed die zich richt op kwetsbare gezinnen in moeilijke woonsituaties. “Hierbij zal gewerkt worden met een huurgarantie en een huurtoelage die door het OCMW rechtstreeks aan de eigenaar wordt betaald. Bij de zoektocht naar een geschikte, betaalbare en kwalitatieve woning, botsen eenouder- en grote gezinnen vaak op onbegrip en wantrouwen van de eigenaars, met deze garantie moet hieraan tegemoet komen”, vult schepen van Huisvestiging Klaas Verbeke aan.

“Ook zal er getracht worden nauwer samen te werken met immokantoren, regelmatig overleg en afstemming, bepaalde vooroordelen of argwaan bij de immokantoren wegwerken, waardoor meer kansen geboden wordt voor mensen in een financieel kwetsbare situatie. Tot slot wordt ook de piste verkend van het werken met een poetsdienst en klusjesdienst, die niet enkel instaat voor het poetsen of uitvoeren van klusjes, maar effectief ook bepaalde vaardigheden aanleert aan de personen.” In totaal wordt 180.000 euro ter beschikking gesteld voor de uitvoering van dit project.

The post Poperings huisvestingsproject krijgt steun van Koning Boudewijnstichting: “Inzetten op kwaliteit van doorgangswoningen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Claude Vindevogel uit Diksmuide staat met zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ op het MENT-podium in Diksmuide

Op de Grote Markt in Diksmuide verwelkomde MENT bekende, maar ook minder-bekende artiesten. Claude Vindevogel uit Diksmuide is al altijd bezig geweest met muziek, maar op nationaal vlak is hij niet zo populair. Toch kreeg hij van de zaakvoerders van MENT eveneens een uitnodiging om zijn zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ te zingen voor het publiek. Weldra zie je zijn verschijning

Lees meer »

Martine (61) zet knijtenstrijd voort via vredegerecht: “We zijn door de plaag zelfs verhuisd met onze zaak”

Martine De Pauw (61) uit Schellebelle, bij Wichelen, stapt naar het vredegerecht na de aanhoudende knijtenplaag in de omgeving van haar woning vlak bij de Schelde. Precies een jaar geleden overwoog de vrouw al juridische stappen, maar de Vlaamse Waterweg beloofde toen maatregelen te nemen. “Ik gaf hen het voordeel van de twijfel, maar het is nog altijd niet verbeterd”,

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse AfD stapt uit ID-fractie

21:34 De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) stapt uit de fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europese Parlement. Dat heeft de partij beslist tijdens een congres in Essen…

Lees meer »

Ruim 6 procent schoolverlaters heeft na 1 jaar nog geen werk

6,3 procent van de Vlaamse jongeren die de schoolbanken verlaten, heeft na 1 jaar nog geen werk gevonden. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport van arbeidsbemiddelaar VDAB. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt snel een job. 1 op de 5 jongeren die zonder diploma de school verlaat, heeft na een jaar later nog

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »