Stefan (61) en Katrien (60) zetten na 40 jaar punt achter restaurant Ramblas, buren nemen zaak over: “Tijd voor een nieuwe uitdaging”

Na een loopbaan van zowat veertig jaar binnen de horeca geven Stefan Vander Espt (61) en Katrien Vandemoortele (60) het roer van hun restaurant Ramblas op 7 april over aan de uitbaters van het Chinees-Aziatisch restaurant China Delight, vandaag nog buren in de Oostendelaan 12. “Na vier decennia wordt het tijd voor nieuwe uitdaging. Wat precies, daar wordt momenteel nog aan gewerkt. Eén ding is zeker: stilzitten is er niet bij”, stellen Stefan en Katrien, beiden nog vol levenslust.

Het wordt straks wel even wennen wanneer restaurant Ramblas, op de hoek van de Molenstraat en de Oostendelaan, uit het straatbeeld zal verdwijnen ten voordele van China Delight. “De overname kwam er eerder onverwacht. Niettemin keken we de jongste jaren al even uit naar ons pensioen. We hoopten nog een paar jaar verder te kunnen werken om dan volop te genieten van een verdiende rust. Toen kwam de vraag van onze buren, China Delight – dat straks samen met nog een paar aanpalende panden plaats maakt voor nieuwbouwflats – of we niet geïnteresseerd waren om Ramblas over te laten. En ja, bal ging snel aan het rollen. We hebben er, op enkele maanden na, veertig jaar horeca opzitten. Gezien we toch al uitkeken op een mooi slot, was dit het ideale en weliswaar onverwachte moment. Op zondag 7 april verzorgen we onze laatste klanten. Daarna wordt Ramblas omgetoverd tot China Delight. Het zal even wennen worden”, vertelt Stefan.

Van Manderley naar Ramblas

Het begon voor Stefan en Katrien allemaal in 1985 met de uitbating van restaurant Manderley op de Zeedijk in Middelkerke. Toen het pand plaats maakte voor nieuwbouw viel hun oog op restaurant ’t Boerderijtje aan de Oostendelaan, centrum Middelkerke. Het immer dynamische koppel nam de zaak over van Lode Soubry en maakten er Ramblas van. Refererend naar de mooie lange wandelstraat in het toeristische Barcelona, wat direct vakantiesfeer oproept. Het staat intussen buiten kijf: de Ramblas werd spoedig een pleisterplaats voor zij die het begrepen hadden op gezelligheid om en rond een smaakvolle tafel, uit de oven getoverd door Stefan, met Katrien als gedroomde gastvrouw.

“Ja, we deden het met veel liefde voor het vak en genoten ervan dat onze klanten het naar hun zin hadden. Het was hard werken, maar we deden het graag. Vandaag is het een stuk moeilijker om gepast personeel te vinden. We leven in een totaal andere wereld. We zagen intussen de horeca in de jongste decennia sterk veranderen. Of we het zullen missen? Misschien wel. Maar de vreugde die we tot nog toe mochten kennen, laat ons toe met genoegen terug te kijken op onze invulling. We danken hierbij graag onze klanten voor al die trouwe jaren, zonder daarbij onze topmedewerkers Achim, Rick, Sandra, Emiel, Christiaan en onder andere Nancy niet te vergeten. Hun inbreng betekende voor ons een enorme steun. Zij hielpen mee aan de uitbouw van Ramblas”, geven Stefan en Katrien nog graag mee.

Toekomst

Intussen wenkt de toekomst voor de prille zestigers. “Er liggen diverse pistes open. Het is niet onze bedoeling om nog iets nieuws uit de grond te stampen. Weet dat we ook steeds paraat staan om onze zoon, uitbater van de zaken Zandbank en Zanzibar op de Zeedijk, bij te staan waar nodig. We zien het wel. Het zal voor ons in ieder geval rustiger worden”, stelt Katrien.

Hoe dan ook: met het verdwijnen van restaurant Ramblas verliest horeca Middelkerke een van haar jarenlange sterkhouders.

The post Stefan (61) en Katrien (60) zetten na 40 jaar punt achter restaurant Ramblas, buren nemen zaak over: “Tijd voor een nieuwe uitdaging” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ward Vergote (Visie) geschorst als burgemeester van Moorslede

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit

De laatste wedstrijd van het voorbije seizoen was voor Daniel De Pauw (74) ook zijn laatste wedstrijd als délégué van de eerste ploeg. Hij blijft wel voor de terreinen van FC Kleit zorgen.
The post Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit vindt Steven De Lelie zelf over acteurswitch voor zijn personage Bert in ‘Familie’: “Op zich jammer”

De familie Van den Bossche wordt wederom geteisterd door Bert(je), alleen heeft die na plastische chirurgie niet meer het gezicht van Steven De Lelie (47) maar van de Gentse acteur Jan Sobrie (45). ‘Jammer, want ik heb die rol heel graag gespeeld’, zegt Steven. Dat hij boven op een heleboel duistere intriges ook de opdracht gaf voor de brandstichting die

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »