Open VLD wil alle beperkingen voor studentenjobs weg tegen “fenomenale” krapte op arbeidsmarkt

Open VLD heeft een wetsvoorstel ingediend waarbij álle huidige beperkingen op studentenarbeid worden geschrapt. “Er is een fenomenale krapte op de arbeidsmarkt. Waarom dan studenten het moeilijk maken om meer dan 600 uur per jaar te werken”, aldus Van Quickenborne.

 

Meer krantenkoppen in België

Imog opent nieuwe sorteerinstallatie van 15 miljoen euro in Harelbeke: “Uniek in zijn soort in België”

Bij Imog aan de Kortrijksesteenweg in Harelbeke vond de officiële opening plaats van het nieuwe sorteercentrum. Het gaat om de GV8-sorteerinstallatie om het grofvuil van de gezinnen en bedrijfsafval volgens de normen van Vlarema 8 te sorteren. De sorteerinstallatie is uniek in zijn soort in België.
The post Imog opent nieuwe sorteerinstallatie van 15 miljoen euro in Harelbeke: “Uniek

Lees meer »

Na moeder en broer stapt ook Eva-Maria Byttebier uit Harelbeke in de politiek: “Je leert zoveel nieuwe mensen kennen!”

De appel valt niet ver van de boom bij de Byttebiers. Nadat moeder Jacinta Vandorpe (52) opkwam met de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 en broer Laurens Byttebier (26) op de CD&V-lijst prijkte in oktober 2018, is het nu de beurt aan de jongste telg van de familie: Eva-Maria Byttebier (24). Ze staat op de zestiende plek. “Ik wil iets betekenen voor

Lees meer »

Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening

De Pittemse studentenclub Pallieter bestaat dit jaar 60 jaar en is nog altijd zeer levendig. Zeven schachten – Robbe Brabants, Chloë Cooman, Sarie Crombez, Justine Devos, Quincy Jonckheere, Niels Martain, en Michelle Velghe – worden op zaterdag 5 oktober ontgroend.
The post Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europees Hof geeft privacyactivist gelijk: Meta mag geen openbare persoonsgegeven zoals seksuele voorkeur verzamelen en doorspelen

Het Europees Hof van Justitie heeft de Oostenrijkse privacyactivist Max Schrems gelijk gegeven in een zaak tegen Meta, over de persoonlijke gegevens van Facebook. Schrems had klacht ingediend omdat hij advertenties gericht op homomannen kreeg op het socialemediaplatform. Die gepersonaliseerde reclame zou gebaseerd zijn op de persoonsgegevens van Schrems en dat is tegen de Europese privacywetgeving.

Lees meer »

Derde groot dartstornooi van ‘t Pompierke zal pas in 2026 plaatsvinden: “Europahal is helaas niet beschikbaar”

Er zal in februari 2025 geen groot dartstornooi plaatsvinden in de Europahal in Tielt. De voorbije twee jaar zorgde de dartsclub van café ‘t Pompierke er voor een groots opgezet open dartstornooi, met liefst 500 deelnemers bij de recentste editie. Wel komt er een kleinschaliger alternatief in Club 77 in Schuiferskapelle.
The post Derde groot dartstornooi van ‘t Pompierke

Lees meer »

Emma Meesseman wint Europese Supercup met Fenerbahçe

Julie Allemand en Emma Meesseman hebben donderdag de Europese Supercup gewonnen met Fenerbahçe. In Istanboel versloegen ze Besiktas met 63-79. Bij de rust stond Fenerbahçe nog 37-33 in het krijt. In het derde kwart (14-22) werd orde op zaken gesteld en in het slotkwart (12-24) werd de kloof even tot twintig punten uitgediept (59-79).
The post Emma Meesseman wint

Lees meer »

‘Operatie Proper’ beloont vijf scholen en een jeugdbeweging

Tijdens het voorbije schooljaar namen zeven scholen en vijf jeugdbewegingen deel aan Operatie Proper, een initiatief van Mooimakers dat via een beloningssysteem scholen en verenigingen warm maakt om zwerfvuil duurzaam aan te pakken. “Per uitgevoerd actiepunt krijgen ze een financieel duwtje in de rug. Dat kan oplopen tot 975 euro per jaar”, vertelt schepen van
The post ‘Operatie Proper’

Lees meer »