“Peperdure BMW, tienduizenden euro’s aan restaurantbezoeken,…”: Brusselse liberaal Vincent Riga verdacht van misbruik van middelen

De Brusselse politicus Vincent Riga wordt verdacht van misbruik van middelen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Hij zou dat gedaan hebben in zijn hoedanigheid als voorzitter van het lokaal dienstencentrum in de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem. Dat schrijft ‘Apache’, de VGC bevestigt dat er een onderzoek loopt. Onder meer een peperdure BMW, tienduizenden euro’s aan restaurantbezoeken en torenhoge postzegelkosten bleven jarenlang onder de radar van de inspectie. 

Meer krantenkoppen in België

OverKop Zuid-West-Vlaanderen presenteert de driedelige podcast ‘OverKop Ongefilterd’

In de podcast staat (mentaal) welzijn centraal. “Samen met medialab Quindo werkten we aan een drieluik waarin jongeren openhartig praten over verbinding. In de Week van de Geestelijke Gezondheidszorg wordt de eerste aflevering gelanceerd”, zegt Rani Vandevyvere, coördinator van OverKop Zuid-West-Vlaanderen
The post OverKop Zuid-West-Vlaanderen presenteert de driedelige podcast ‘OverKop Ongefilterd’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote politiecontrole tegen mensenhandel op E40 in Luik

Op de E40-snelwegparking Walhorn bij Lontzen, in de provincie Luik, is woensdag een grote politiecontrole gehouden in de strijd tegen mensenhandel. Het doel van de actie, die acht uur duurde, was niet zozeer om slachtoffers te vinden, maar vooral om materiaal zoals bootjes, motoren en reddingsvesten te onderscheppen die worden gebruikt door smokkelaars.

Lees meer »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »

Conner Rousseau na het Vlaamse regeerakkoord: “Dat incident met Annick De Ridder vond ik kei-ambetant, maar we gaan binnenkort iets drinken”

Historisch. Zo noemt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau het Vlaamse regeerakkoord. “Wacht maar tot je ziet waar we allemaal geld in pompen.” Maar of de sfeer goed zit? Voor de Vlaamse regering goed en wel begonnen is, joeg hij N-VA al met enkele pittige uitspraken de gordijnen in. “Ik vond dat kei-ambetant. Ik heb meteen naar Annick De Ridder gebeld. We gaan

Lees meer »

Kinderkledingzaak Lis & Lou omgetoverd naar een unieke beleveniswinkel voor ouders en kinderen

Twee jaar geleden opende Deborah Carrein (35) aan Ten Akkerdreef haar betaalbare kinderkleding concept Lis & Lou, vernoemd naar haar twee dochters Alice (8) en Cilou (5). “In tijden dat fysieke kinderwinkels verdwijnen uit het straatbeeld pak ik net uit met iets unieks: een magische inrichting.” Ontdek de vernieuwde winkel met mooie kortingen en prijzen tijdens het opendeurweekend.
The

Lees meer »

Retrospectieve expo in Muze’um L als eerbetoonaan stichter Fernand Callebert

Tien jaar geleden richtte wijlen Fernand Callebert Muze’um L op de Zilverberg op. Sindsdien kwamen zowat vijftig kunstenaars exposeren en kreeg het opvallende witte museum naam en faam in binnen- en buitenland. Tot 15 december loopt er een overzichtstentoonstelling.
The post Retrospectieve expo in Muze’um L als eerbetoonaan stichter Fernand Callebert appeared first on KW.be.

Lees meer »