“Iedereen moet een tweede kans krijgen”: Antwerp steunt Marc Overmars in beroep tegen wereldwijde schorsing

Marc Overmars (50) vecht zijn wereldwijde schorsing aan. De technisch directeur van Antwerp tekent beroep aan tegen de uitspraak van wereldvoetbalbond FIFA, dat bevestigt zijn woordvoerder aan onze redactie. Die nam de eenjarige schorsing van Overmars over die in Nederland werd uitgesproken nadat Overmars zich grensoverschrijdend gedroeg in zijn periode bij Ajax. Antwerp blijft intussen achter Overmars staan. 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente koopt wijkschooltje in Vlissegem: “Willen het gebouw opnieuw een publieke invulling geven”

Het gemeentebestuur van De Haan heeft, na unanieme goedkeuring in de gemeenteraad van afgelopen donderdag, de wijkafdeling van basisschool De Zeeboon in Vlissegem aangekocht. Dat sloot eind juni voorgoed de deuren na een aanhoudend leerlingentekort. “We willen het gebouw opnieuw een publieke invulling geven”, zegt burgemeester Vandaele, die het voormalig dorpsschooltje daarmee in eerste instantie uit de handen van promotoren

Lees meer »

LIVE BAYERN-DINAMO ZAGREB (21u). Kompany maakt vanavond zijn CL-debuut als trainer: “Finale in München is extra stimulans”

Met een thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb opent Bayern München vanavond zijn vernieuwde campagne van de Champions League. Voor Vincent Kompany wordt het zijn debuut als trainer op het kampioenenbal. “In principe is dit voor mij niets nieuw, maar we dromen van de finale”, vertelde hij in een gesprek met VTM NIEUWS-analist Gilles De Bilde.

Lees meer »

‘Kamp Waes’-deelnemer Youssef officieel in verdenking gesteld van grensoverschrijdend gedrag met 3 minderjarigen

Youssef Challouki, bekend als deelnemer van het tweede seizoen van ‘Kamp Waes’, is officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Een 14-jarig meisje had in juni een klacht ingediend tegen de voormalige leerkracht. Intussen zijn er al 3 minderjarige slachtoffers. Challouki ontkent wel dat er ooit iets gebeurd is met 2 van de

Lees meer »

Op de Mercator met Christof Witters, die theaterstuk maakt over Nirvana: “Creatief zijn maakt mij zo gelukkig”

Een rebel with a cause: geen betere manier om Christof Witters te omschrijven dan de titel van de legendarische film met James Dean te parafraseren, en dat met de nadruk op ‘with’ en niet ‘without’. Want een doel heeft Christof wel degelijk. Samen met zijn partner Sofie Engelen en vriend Vincent Van Hoorick maakte deze Oostendse rebel een beklijvend theaterstuk

Lees meer »

Spontane staking van personeel bij verbrandingsoven van ISVAG in Wilrijk: “Er komt geen vrachtwagen meer binnen”

Bij het personeel van de verbrandingsoven van ISVAG in Wilrijk is een spontane staking uitgebroken. Dat gebeurde nadat bekend was geraakt dat het huisvuil van zowat 1 miljoen inwoners van de regio Antwerpen naar een verbrandingsoven van afvalverwerker Indaver in het havengebied kan worden gebracht. Die van ISVAG moet dinsdag dicht omdat de vergunning is vernietigd.

Lees meer »

Eurostar dreigt ermee Nederland te verlaten

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar dreigt ermee in 2025 geen treinen meer te laten rijden op Nederlandse bodem. “Zonder toegang tot noodzakelijke infrastructuur worden de verbindingen met Londen en Parijs opgeschort”, zegt Eurostar-topvrouw Gwendoline Cazenave in een opiniestuk in de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.

Lees meer »