Oud-burgemeester Daphné Dumery trekt opnieuw N-VA-lijst

Voormalig burgemeester Daphné Dumery trekt opnieuw de N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in haar thuisstad Blankenberge. Dat schrijft Het Nieuwsblad

Daphné Dumery verloor in de zomer van 2021 de burgemeesterssjerp na een halve legislatuur omdat na een lange periode van politieke perikelen Vooruit verkoos om in zee te gaan met de Open VLD en Open VLD’er Björn Prasse de nieuwe burgervader werd. N-VA werd als tweede grootste partij van Blankenberge naar de harde oppositiebanken verwezen, maar wil na de verkiezingen weer besturen. De partij maakte naast lijsttrekker Daphné Dumery nog enkele namen bekend van mensen die in oktober op de lijst zullen staan: ex-schepenen Benny Herpoel en Nadia Cloetens, fractieleider Dennis Monte, uitgetreden Prins Carnaval Killian Massez, cafébaas Pascal Versteghe, havenarbeiders Pascal Cattoor en Glenn Fraipont en friturist Dirk Coryn.

The post Oud-burgemeester Daphné Dumery trekt opnieuw N-VA-lijst is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap”

In de Noordzandstraat 77 in het centrum van Brugge opende conceptstore Boutique Ensemble de deuren. Onder impuls van een groepje Loppemse ondernemers vind je er de producten van 21 creatievelingen: van kaartjes en kaarsen tot keramiek, zwangerschapskledij en juwelen.
The post Conceptstore Boutique Ensemble opent de deuren in Brugge: “Unieke ontwerpen gemaakt vol passie en vakmanschap” appeared first on

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Canada stoot door naar de halve finales, waar titelverdediger Argentinië en Messi wachten

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste knullig, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Zij nemen het op tegen Canada – eveneens door na penalty’s. Volg al het

Lees meer »

Reconstructie van moord op Maria duurt twee uur, toch blijven er onduidelijkheden: “Enkele cruciale elementen van die fatale nacht herinnert Ali zich niet”

De Mechelse onderzoeksrechter heeft maandag een reconstructie gehouden van de moord op de 43-jarige Maria G. Zij werd in haar appartement in Beerzel met messteken om het leven gebracht door haar echtgenoot Ali G. (62). De man reageerde emotioneel tijdens de reconstructie en hij herinnerde zich ook niet alles van die fatale nacht.

Lees meer »

Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van de Makers

Op de Nacht van de Makers in Brugge kregen acht makers het kwaliteitslabel ‘Handmade in Brugge’ en ontving goudsmid Lore De Backer de ‘Prijs Jonge Makers’. Het opmerkelijke hebbeding The Bruges Fourchette, een frietvorkje in de vorm van het Belfort, werd er uitgeroepen tot ‘Most Wanted Souvenir’.
The post Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van

Lees meer »