John Deloof neemt afscheid als voorzitter van Vrijzinnig Centrum Mozaïek Kortrijk

Na tien jaar toewijding draagt John Deloof (41) de fakkel van het voorzitterschap over aan ondervoorzitter Pascale Goeminne. De overdracht werd officieel kenbaar gemaakt op de nieuwjaarsreceptie van VC Mozaïek op zondag 21 januari. “Met al dertig jaar ervaring als vrijwilliger bij Mozaïek heeft Pascale haar sporen ruimschoots verdiend.”

John Deloof heeft wegens professionele drukte besloten zijn rol als voorzitter van VC Mozaïek over te dragen. “De immer sympathieke en gedreven Pascale Goeminne is geen onbekende in onze gemeenschap. Ze vervoegde in 2014 het bestuursorgaan en coördineert sinds 2018 de plantjesactie vanuit VC Mozaïek voor Kom op tegen Kanker. We zijn al jaar en dag de grootste actie in Vlaanderen. De meeste azalea’s worden in Kortrijk verkocht. Ons record ligt op 11.000 plantjes, dat willen we dit jaar verbreken tijdens het weekend van 14 september.”

“We blijven inzetten op thema’s die jonge mensen aanspreken. Daarvoor werken we samen met de vrijzinnige jeugdvereniging Hujo”

John kijkt terug op een boeiend en bewogen tien jaar. “Net zoals in elke vereniging blijft het een uitdaging om voldoende jonge mensen aan te spreken. Hoe zien zij de toekomst en hoe kunnen we hen betrekken? We blijven inzetten op thema’s die jonge mensen aanspreken. Daarvoor werken we samen met de vrijzinnige jeugdvereniging Hujo (Humanistische Jongeren). We ondersteunen hen maximaal bij de organisatie van hun kampen en activiteiten om jongeren te blijven boeien en waarden en normen op een andere manier in de kijker te zetten.”

Open huis

Doorheen de jaren is Mozaïek van een vrijzinnig centrum naar een open huis geëvolueerd. Ze hebben hun deuren opengezet voor particulieren, de buurt en externe organisaties. “Verschillende verenigingen kunnen hier hun activiteiten organiseren zoals tentoonstellingen van de Kortrijkse fotoclub, buurtvergaderingen, de jaarlijkse voorstelling van Schouwburg, onthaalmomenten voor vluchtelingen of het grootouderfeest van Sint-Amandsbasisschool Noord”, legt John uit. “We proberen een ontmoetingsplaats te zijn, maar in de toekomst zal ook op zingeving en levensbeschouwing bespaard worden. Het wordt een uitdaging om de werking daarop af te stemmen. Ik heb echter het volste vertrouwen in Pascale.”

The post John Deloof neemt afscheid als voorzitter van Vrijzinnig Centrum Mozaïek Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

Geluidssignaal, trilling of knippering: nieuwe auto moet je voortaan verplicht waarschuwen wanneer je te snel rijdt

Elke nieuw verkochte auto moet voortaan uitgerust zijn met een zogenoemde ‘intelligente snelheidsassistentie’. Dat betekent dat de auto zelf aangeeft wanneer je te snel rijdt, bijvoorbeeld door een lichtje, een trilling of een geluid. Dat de auto zelf met jou gaat meedenken, heeft zo zijn voordelen, al staat die aanbeveling nog niet altijd en overal op punt, zegt Filip Rylant

Lees meer »

Jeugd van tennisclub Olympos presteert sterk op provinciaal niveau : “Tenniscompetitie herleeft”

De tenniscompetitie herleeft weer op Olympos in de Ten Brielensesteenweg. De jeugd is er duidelijk de toekomst. Mauro Vromand uit de Begonialaan en Mathieu Vandewildemeersch uit Rumbeke werden voor eigen volk provinciaal kampioen interclub bij de U17. Drie andere leden haalden de finale van de interclub bij de U11 maar moesten jammer genoeg de duimen leggen.
The post Jeugd

Lees meer »

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »