“De tijgermug settelt zich snel: bestrijding moet dringend een versnelling hoger”

De Aziatische tijgermug wordt op steeds meer plaatsen gespot. “In Lebbeke en Wilrijk heeft ze de winter overleefd”, zegt onderzoekster Isra Deblauwe.

 

Meer krantenkoppen in België

Aili Deweerd (17) is de nieuwe Wieltjesambassadeur: “Menen is niet marginaal! We hebben hier zoveel”

Aili Deweerd is sinds zaterdag 31 augustus de nieuwe Wieltjesambassadeur van Menen. De 17-jarige is trots op haar stad en gaat een mooi jaar tegemoet. Zelf denkt ze dat ze de overwinning in de wacht sleepte met haar parodie op ‘Europapa’ van de Nederlandse sensatie Joost Klein. ‘Mjinde City’ zal je voorlopig nog niet op je radio horen, maar Aili

Lees meer »

Carrefour kleurt Italiaanser, en breidt ook assortiment halal uit

Carrefour kleurt dit najaar iets meer Italiaans. Eveneens in een poging zich meer van de concurrentie te onderscheiden, breidt de keten ook het aanbod halalproducten uit, met een stevige eigen productlijn. En terug van weggeweest waar die tijdens de energiecrisis was verdwenen: de kant-en-klare braadkip.

Lees meer »

Twee laatste gedichten op poëziepad onthuld

Op zondag 22 september wordt het winnende gedicht van de poëziewedstrijd ‘Poëzie van A tot Z’ onthuld op het Guldensporenpad. Op die manier wordt ook de route tussen Avelgem en Zwevegem, die een rustpunt is voor vele mensen, nog waardevoller dankzij de verschillende gedichten die er te vinden zijn.
The post Twee laatste gedichten op poëziepad onthuld appeared first

Lees meer »

Bouwvakker nodigde Kim Jong-un uit naar Hawaï voor vakantie en was eerst fan van Trump: dit weten we over de 58-jarige verdachte

Ryan Wesley Routh, de 58-jarige verdachte van de vermoedelijke nieuwe moordpoging op Donald Trump, blijkt een pro-Oekraïense activist met een strafblad en vooral een zonderlinge man. Hij sprak in 2023 met ‘The New York Times’. De Amerikaan zei toen tegen de krant dat hij “wilde vechten en sterven in Oekraïne”. Hij trok een jaar eerder ook naar het land in

Lees meer »

De Zussenmoord. Het “kreng” moest dood, en dus nam Inge haar zus Heidi mee voor een avondwandeling langs het kanaal

Het Antwerpse assisenhof behandelt vanaf morgen de moord op Heidi Reyntjens. De vrouw met een beperking overleed in de nacht van 28 op 29 april 2019. In het water van het kanaal Dessel-Schoten beland, hulp geweigerd en verdronken, volgens haar zus Inge. De aanklager ziet dat anders. Volgens hem werd Heidi het slachtoffer van een moordcomplot, beraamd door die zus

Lees meer »

Straffe beelden: auto speelbal van kolkende rivier in Polen – “In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk”

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Vanuit het Poolse grensdorpje L?dek-Zdró komen intussen beelden die de kracht van het water aantonen. Een auto werd daar meegesleurd door een kolkende rivier en belandde met

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Infopunt zet met activiteiten dementie in de kijker

21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag die het Infopunt dementie in Lichtervelde niet zomaar laat voorbijgaan. “We merken dat er een groot taboe rust op dementie en willen door info, activiteiten en verschillende acties dit helpen wegwerken.”
The post Infopunt zet met activiteiten dementie in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonge bestuurder mist bocht en belandt met camionette tegen gevel van hoekwoning in Wervik

Op de hoek van de Geluwestraat en de Ommegangstraat in Wervik belandde vrijdagavond een camionette tijdens het nemen van een bocht tegen de gevel van een hoekwoning. De schade aan het huis bleef gelukkig beperkt. De jonge bestuurder uit Wervik moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Zijn passagier bleef ongedeerd.
The post Jonge bestuurder mist bocht en belandt met

Lees meer »

Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen toe, inspanningen inzake transmigratie en cybercriminaliteit lonen

Net zoals de voorbije jaren maakte politiezone Westkust (De Panne/Koksijde/Nieuwpoort) in september traditioneel het rapport op inzake de zomercriminaliteit. Daaruit blijkt dat het aantal verkeersongevallen hoger lag dan andere jaren, maar dat inspanningen inzake cybercriminaliteit en transmigratie lonen. “Onze aanwezigheid en preventieve aanpak werpt zijn vruchten af”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche.
The post Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen

Lees meer »

Installatie van Indaver in Doel vangt restafval van miljoen gezinnen op als Isvag Wilrijk sluit

Volgende week gaan de ovens in de afvalverwerkingsinstallatie van Isvag in Wilrijk uit. Een kortstondige sluiting vangt het netwerk van Vlaamse verbrandingsovens zonder veel problemen op, maar wat gebeurt er als er straks geen nieuwe vergunning komt? “De rest wordt op korte termijn opgevangen door de installatie van Indaver in Doel”, zegt woordvoerder Jan Verheyen.

Lees meer »