Machelse Vendis Capital koopt keten van luxe parfummerken

12:33 Het Machelse investeringsfonds Vendis Capital koopt een meerderheidsbelang in Skins Cosmetics, een Nederlandse keten die parfums en huidverzorgingsartikelen verkoopt. 

Meer krantenkoppen in België

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »

‘Brein’ achter aanslag Charlie Hebdo krijgt levenslang

De 42-jarige jihadist Peter Cherif is donderdag in Frankrijk door het bijzondere hof van assisen van Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf. Cherif speelde een belangrijke rol in de training van een van de mannen die een aanslag pleegde op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en hij ontvoerde in 2011 drie mensenrechtenactivisten.

Lees meer »

Baasjes van gevaarlijke honden moeten voortaan verplicht naar hondenschool: “Het zijn de baasjes die de opvoedcursus nodig hebben”

Nieuwe baasjes van hondenrassen die als gevaarlijk worden beschouwd en rassen die het vaakst in onze dierenasielen zitten, zullen verplicht worden naar een hondenschool te gaan. Dat staat in het Vlaamse regeerakkoord. De aanleiding is de toename van het aantal bijtincidenten en de overvolle dierenasielen. Over welke hondenrassen gaat het? Hoe groot is het probleem? En wat zeggen hondentrainers hiervan?

Lees meer »

Welk wit konijn zal Conner Rousseau (Vooruit) uit zijn hoed toveren om Liesbeth Homans (N-VA) op te volgen?

Liesbeth Homans (N-VA) moet de verhuiswagen nog niet bellen: na een telefoontje van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau mag ze nog tot het eind van het jaar parlementsvoorzitter blijven. Waarom vinden de socialisten niemand om de post — waar een mooi loon van ruim 200.000 euro per jaar aan vasthangt — in te vullen? Wij overlopen wie in aanmerking kan komen voor

Lees meer »

LIVE SOCIEDAD-ANDERLECHT (18u45). Augustinsson nog op de bank verwacht, kan paars-wit stunten?

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het straks om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Nieuwe Franse premier kondigt besparingen aan in openingsspeech

Michel Barnier, de nieuwe Franse premier, heeft voor het eerst sinds zijn aantreden de Assemblée nationale, het lagerhuis van het parlement, in Parijs toegesproken. Het kersverse staatshoofd van rechtse signatuur wil het Franse begrotingstekort aanpakken. Er komen besparingen en nieuwe belastingen.

Lees meer »