672 mensen geëvacueerd na ontploffing in Neder-Over-Heembeek: twee mensen ter plekke verzorgd en eigenaar van ontplofte woning ligt in ziekenhuis

In de Frans Vekemansstraat in Neder-Over-Heembeek (Brussel) zijn maandag rond 9.30 uur verschillende gebouwen geëvacueerd na een ontploffing. De civiele bescherming is ter plaatse. Er zijn drie mensen lichtgewond. Twee mensen werden te plekke verzorgd en de eigenaar van de ontplofte woning is naar het ziekenhuis gebracht. 

Meer krantenkoppen in België

Beythem Kerke krijgt een kunstwerk in glas van Cultuur Ambassadeur Joost Caen uit Roeselare

In zaal Beythem Kerke werd vrijdagavond een glaskunstwerk van Cultureel Ambassadeur Joost Caen officieel ingehuldigd. “Ik hoop dat het glasraam met de symbolen van ark en kiem het symbool wordt voor het respect waarmee bezoekers met deze begenadigde plek omgaan.”
The post Beythem Kerke krijgt een kunstwerk in glas van Cultuur Ambassadeur Joost Caen uit Roeselare appeared first on

Lees meer »

Gent houdt veiling tegen van historische brief die Queen Elizabeth I schreef: “Die brief hoort hier thuis, bij ons”

Gent eist een brief op die de Britse koningin Elizabeth I in 1578 schreef aan de toenmalige politieke leider van Gent. “De brief hoort thuis in ons archief”, vindt het stadsbestuur. Eén probleem: het unieke historische document, waarvan de waarde wordt geschat op een slordige 20.000 euro, wordt volgende week donderdag openbaar geveild in Schotland.

Lees meer »

SIGOe-fuif in de Klokkenputten voor het goede doel: Voor tieners én volwassenen

De Ouderraad van SIGO Eernegem organiseert op zaterdag 21 september de tweede editie van de populaire SIGOe-fuif in de Klokkenputten van Eernegem, na het succes van de eerste editie twee jaar geleden. Het evenement belooft wederom een fantastische avond te worden met een gevarieerd programma voor zowel tieners als volwassenen.
The post SIGOe-fuif in de Klokkenputten voor het goede

Lees meer »

Daar is opnieuw het plan om al uw berichten te scannen

Het omstreden EU-voorstel om alle chatgesprekken door te lichten op zoek naar beelden van kindermisbruik, staat weer op de agenda. In de herwerkte versie gaat het vooral over een scan van reeds bekende beelden. Voor nieuw materiaal moet de technologie “nog worden ontwikkeld”.

Lees meer »

Ook Europese Unie “zeer ongerust” over terdoodveroordelingen in Congo

De Europese Unie zegt met “grote bezorgdheid” kennis genomen te hebben van de “nieuwe terdoodveroordelingen” in Congo. Vorige week vrijdag werden 37 mensen, onder wie ook de Belg van Congolese origine Jean-Jacques Wondo, veroordeeld tot de doodstraf omdat ze volgens het Congolese gerecht betrokken waren bij een mislukte staatsgreep eerder dit jaar.

Lees meer »

Moedig Club Brugge kraakt pas in slotfase tegen Borussia Dortmund

Club Brugge is woensdagavond met een valse noot gestart aan de league phase van de vernieuwde Champions League. Op de eerste speeldag toonde blauw-zwart veel goede intenties tegen Borussia Dortmund, maar de Duitse grootmacht trok in het laatste kwartier dan toch aan het langste eind: 0-3.
The post Moedig Club Brugge kraakt pas in slotfase tegen Borussia Dortmund appeared

Lees meer »

Nu ‘Emily in Paris’ ook Rome verkent, komt populaire Netflixreeks ook naar ons land? “Wie weet, ik vond Brugge fantastisch”

Bedolven onder kritiek door haar clichés en simplistische kijk op het Parijse leven en toch is ‘Emily in Paris’ inmiddels één van de grootste hits op Netflix. Hoofdrolspeelster Lily Collins (35) snoept al vier seizoenen mee van het succes en het leerde haar belangrijke levenslessen. “Net als Emily weet ik nu beter om te gaan met ups en downs”, vertelt

Lees meer »

Infrastructuurwerken Twee Hofsteden van start

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en de gemeente hebben de krachten gebundeld voor de realisatie van Twee Hofsteden, een nieuwe woonbuurt in het centrum van Staden. Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) en Geert Sanders, algemeen directeur van de WVI, gaven met de aanvang van de infrastructuurwerken het startschot voor de nieuwe woonbuurt.
The post Infrastructuurwerken Twee Hofsteden van start appeared

Lees meer »