Nachtelijke asfaltwerken op A19 in Wervik en R8 in Kortrijk moeten voor beperkte verkeershinder zorgen

Van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 februari vernieuwt een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer het asfalt op twee locaties op de A19 en R8 in Wervik en Kortrijk. Dit gebeurt op de A19 ter hoogte van de afrit Wervik (nr. 2a) en op de R8 ter hoogte van het Ei van Kortrijk.

beide locaties werkt de aannemer van 20 uur ‘s avonds tot 6 uur ‘s morgens. Het verkeer op de R8 ondervindt geen hinder. Verkeer op de A19 moet wel een omleiding volgen via het op- en afrittencomplex Zonnebeke-Beselare (nr. 3 op de A19).

De nacht erop, van 9 op 10 februari, vernieuwt de aannemer het asfalt op de R8, ter hoogte van het Ei van Kortrijk, net na de afrit naar de E17 richting Gent. De aannemer werkt op de rechterrijstrook van het Ei: de linkerrijstrook blijft beschikbaar voor het verkeer. Ook op de oprit naar het Ei komende van de E17 vanuit Gent wordt er één rijstrook ingenomen. Er blijft één rijstrook beschikbaar voor het verkeer.

The post Nachtelijke asfaltwerken op A19 in Wervik en R8 in Kortrijk moeten voor beperkte verkeershinder zorgen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De indrukwekkende eerste week van Evenepoel: “Vechten om plaats te behouden”

Remco Evenepoel (24) is een van de smaakmakers in de eerste week van de Tour. Na negen etappes kan onze landgenoot een bijzonder goed rapport voorleggen. Een ritzege en de witte trui, daarnaast klom hij met de allerbesten op de Galibier en imponeerde hij tijdens het openingsweekend in Italië. Is Evenepoel de grootste uitdager voor Tadej Pogacar? “Ik zal moeten

Lees meer »

Welke grasmat? Zeg gerust ‘weide’ tegen speelveld van Eendracht Aalst: “De situatie in het Pierre Cornelisstadion is absurd”

Nee, er zal niet meteen gevoetbald kunnen worden in het Pierre Cornelisstadion. De thuisbasis van Eendracht Aalst ligt er momenteel wel heel belabberd bij. Het gras is er — net zoals op jeugdcomplex Zandberg — al lange tijd niet gemaaid. Het lange gras waait er lustig mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde

Lees meer »

Willy Claes (85) wordt lijstduwer voor Vooruit in Hasselt

Voormalig minister Willy Claes is lijstduwer voor Vooruit in Hasselt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat is beslist nadat Groen heeft aangekondigd dat ze het kartel met Vooruit wil stopzetten. Claes wil achteraan de lijst zijn steentje bijdragen om de partij te versterken. "Het enige wat ik wil doen, is de jonge generatie helpen", zegt hij.

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

Nieuw vrijetijdsaanbod voor jongeren in De Lovie vzw: “We willen zorg op maat bieden aan wie er nood aan heeft”

De Lovie vzw is een sociale organisatie actief in heel de Westhoek. Ze ondersteunen kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap, andere beperking of verhoogde kwetsbaarheid. Om tegemoet te komen aan de nood aan vrijetijdsbesteding voor jongeren met ASS of een gedragsproblematiek en voor jongeren met een beperking werd een nieuw aanbod uitgewerkt onder de noemer JokiFun en Tjsakut

Lees meer »