“Q-school darts was een goede leerschool”: Luc Bogaert na zijn deelname aan de Q-school darts

Luc Bogaert maakte vorige week in het Duitse Kalkar zijn debuut op de PDC Q-school darts dankzij een deelname aan de VTM2 Darts Academy. “Het was een goede leerschool. Het was zeker niet gemakkelijk maar ik zie nu hoever ik sta.”

Luc ‘The Unstoppable’ Bogaert (53) uit Oostende is zelfstandig taxichauffeur en begon reeds op 8-jarige leeftijd met darts. Na een decennia te zijn gestopt is hij er opnieuw mee begonnen, alsook later in de competitie Middenkust in Oostende, bij Alexander. “Momenteel staan we eerste. Het begon eigenlijk in The Chapeau in Oostende waar we diverse keren kampioen werden. De belangstelling in darts was toen, voor de pandemie begon, heel wat minder. Er waren toen zes ploegen, nu zijn er 24.”

In 2022 dreef Luc zijn dartstrainingen serieus op en nam hij aan diverse tornooien deel. “Het begon in Lombardsijde waar ik won. En zo was ik gelanceerd, met trips naar Turnhout, Olen, Antwerpen. Er volgde een groot tornooi van Mario Vandenbogaerde waar ik zelfs de halve finale bereikte tegen de prof Mike De Decker.”

Onverwachte deelname

Luc stond er toen niet bij stil dat hij een jaar later aan de PDC Q-school zou deelnemen. “Dat was eigenlijk vrij onverwacht”, vertelt hij. “Zonder mijn weten had mijn vrouw mij ingeschreven voor de VTM2 Darts Academy. Ik plaatste mij bij de laatste vijftien wat goed was voor een deelname aan de Q-school”, aldus Bogaert. Hij begon er de eerste drie dagen goed, met onder andere winst tegen de Zuid-Afrikaan Grant Sampson. Luc bereikte met zes punten de final stage of de laatste 128 darters die toch wel een zeer hoog niveau halen.

“Mijn scores waren goed, mijn dubbels konden beter. Tegen de profdarter Jules van Dongen gooide ik bijzonder goed. Ik kwam 4-1 voor, maar werd door enkele zaken te veel afgeleid en miste de ervaring om het af te maken. Je mag niet missen, zeker als je met een dubbel moet uitwerpen”, besluit Bogaert die in maart deelneemt aan de Belgian Darts Open in Wieze, gevolgd door een demonstratietornooi tegen Kim Huybrechts in Bredene. (ACR)

The post “Q-school darts was een goede leerschool”: Luc Bogaert na zijn deelname aan de Q-school darts is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe verdachte opgepakt in zaak rond afpersing van familie Michael Schumacher voor 15 miljoen euro

De Duitse politie heeft opnieuw een vermoedelijke medeplichtige gearresteerd die ervan verdacht wordt de familie van Formule 1-legende Michael Schumacher (55) te hebben gechanteerd. Het gaat om een 52-jarige man die als beveiliger voor de familie werkte, aldus het openbaar ministerie in Wuppertal. Eerder werden ook al een buitenwipper en zijn zoon aangehouden. De mannen zouden in het bezit zijn

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij maakt voorbereidende cursus: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »

Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde acht jaar in het Amazonewoud: “Er waren momenten dat we écht honger hadden”

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

? “Kan Evenepoel de cadans op de Galibier volgen?”

De Tour duikt vandaag voor het eerst de bergen in. In de Alpen wacht een lastige tocht met drie beklimmingen, goed voor net geen 4.000 hoogtemeters. Dé scherprechter is de mythische Col du Galibier. Voor de klassementsmannen wordt dit de eerste serieuze test. Kan Remco Evenepoel de beste klimmers volgen? Die vraag stellen ook Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck zich

Lees meer »

Bart De Wever (N-VA) wil deze week vervellen tot formateur van volgende regering

N-VA-voorzitter Bart De Wever hoopt woensdag naar de koning te kunnen stappen met de boodschap: maak mij formateur van de volgende regering. Er wordt nog steeds gekeken naar Vooruit, maar de Vlaamse socialisten zitten stilaan vast in de fuik die De Wever opstelde. Politiek journaliste Isolde Van den Eynde maakt een stand van zaken op. “De vraag voor Vooruit is:

Lees meer »

‘De Groene Man’ is levenswerk van priester Philippe Vindevogel

Priester Philippe Vindevogel uit de Boezingse wijk Bloemendale is meewerkend priester decanaat in Ieper-Poperinge sinds 2016. Een twintigtal jaar geleden groeide zijn zoektocht naar wat hij noemt de ‘Groene Mannen’, een kraagsteen als Keltisch symbool dat hij ontdekte uit de verwoeste kerk van Lampernisse. Nu schreef hij er een boek over met de toepasselijke naam ‘De Groene Man’.
The

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Een verschil van 25 seconden met Longo Borghini: Kopecky strijdt niet mee voor winst in openingstijdrit

Vandaag begint het vrouwenpeloton aan de 35e editie van de Giro Donne – de Ronde van Italië voor vrouwen. In en rond Brescia begint wereldkampioene Lotte Kopecky aan haar strijd om de eindzege met een tijdrit van 15,7 kilometer. Dwingt de Belgisch kampioene tijdrijden meteen een goede start af onder het motto ‘goed begonnen is half gewonnen’?

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »