Sinerjey en Marthe starten Ieperse Dans Academie met Atheneum Ieper

Vanaf 1 september zullen tieners de richting Dans kunnen volgens in het Atheneum Campus Minneplein. De school gaat daarvoor in zee met Sinerjey’s Dance Studio, waar de danslessen zullen plaatsvinden. Sinerjey Meyfroodt zelf en zijn vrouw Marthe De Pillecyn, bekend van K3, nemen het peter- en meterschap van de Ieperse Dans Academie op zich.

Ieperling Sinerjey Meyfroodt (35) is zaakvoerder van Sinerjey’s Dance Studio (vroeger Da Jump) in de Brugseweg in Sint-Jan en geniet enige bekendheid in Vlaanderen door zijn deelname aan So You Think You Can Dance in 2012, als drijvende kracht achter Baba Yega (dat in 2016 Belgium’s Got Talent won) en als echtgenoot van Marthe De Pillecyn (26) van K3.

Ieperse Dans Academie

Woensdag kondigden Sinerjey en Marthe aan dat ze op zondag 21 januari groot nieuws gingen onthullen. Voor de pers werd de locatie pas de dag zelf bekendgemaakt: de turnzaal van basisschool De Minnetuin in Ieper. Via een spetterend dansoptreden van enkele pupillen van zijn dansstudio onthulde Sinerjey en Marthe dat ze starten met de Ieperse Dans Academie.

Optie Dans

Directeur Sandra Leleu van GO! Atheneum Ieper gaf tekst en uitleg aan de naar schatting honderd genodigden op het event. “Twintig jaar geleden liep er hier een puber rond op onze campus, genaamd Sinerjey, die zijn weg zocht in het onderwijs”, aldus Sandra Leleu. “Hij wist zich geen raad met zijn passie voor dans. Toen werd het zaadje gepland van wat wij vandaag kenbaar maken. Sinerjey’s Dance Studio gaat een samenwerking aan met Campus Minneplein. De optie Dans wordt uitgebouwd in de eerste graad in de Middenschool. In het derde jaar starten we met de specialisatie Dans voor de sportafdeling in het Atheneum. Dans wordt ook als optievak voor alle TSO-afdelingen aangeboden in het Technisch Atheneum.”

“De lessen zullen gegeven worden door professionele dansers in Sinerjey’s dansstudio. Het ganse project wordt in goede banen geleid door de ervaren sportafdeling van de campus, en dit onder het toeziend oog van meter Marthe en peter Sinerjey. We staan vol ongeduld te popelen om op 1 september 2024 van start te gaan met de Dance Academy regio Ieper.”

Inclusie

Bieke Desender, logistiek medewerker voor Sinerjey’s Dance Studio, vertelt dat het idee ontstond vorig jaar bij de opening van SDS. “Voor onze openingsshow namen we contact op met scholen voor hulp met haar en make-up en dan was het zaadje geplant en vroegen we ons af: kunnen we daar iets meer mee doen? Zonder dat we het van elkaar wisten zat dat idee ook al in het hoofd bij hen en zo zaten we snel op dezelfde golflengte. Belangrijk is dat we er willen zijn voor iedereen. We staan voor inclusie. Bij campus Minneplein hebben we gevoeld dat dat voor hen ook belangrijk is. Een plek creëren waar jongeren zichzelf kunnen zijn, waar ze hun passie kunnen doen.”

Passie

“Binnen de sportopleiding zijn we al jaren aan het werken met specialisaties”, zegt Björn Vanisacker, coördinator van de sportafdeling van Atheneum. “Zo hebben we onze voetbalacademie in samenwerking met KVK Westhoek. Nu was de wil bij ons echt groot om daar ook dans aan te koppelen. Als een woord samenvat: dat is passie. Passie voor sport, passie voor dansen… Ik ben overtuigd dat het zal werken. Dat heeft gewerkt met voetbal. Nu zal het ook werken met dans.”

Motiverend

“We hebben de ervaring om sport echt te gebruiken als motivatie zonder een compromis te zoeken op vlak van studies”, zegt Sandra Leleu. “Of je ASO, TSO doet, of nu instapt in de spiksplinternieuwe BSO optie dans, de opleiding zal volwaardig zijn. De dans komt erbij als middel om een betere danser te worden, maar ook als middel om gemotiveerd naar school te komen. Hier in Ieper en de ruimere Westhoek zijn we toch tamelijk uniek. Het concept dat wij voor ogen zal ons ook onderscheiden van andere opleidingen in het land.”

Meter en peter

De danslessen zullen plaatsvinden in de dansstudio van Sinerjey en Marthe in de Brugseweg. “Dat is hier vijf minuutjes vandaan met de fiets”, zegt Björn Vanisacker. “We zijn het al gewoon om dergelijke verplaatsingen te doen. Dat werkt perfect. We starten op 1 september met het eerste, tweede en derde middelbaar om dan progressief uit te bouwen tot het zesde. Met Marthe en Sinerjey als meter en peter hebben we alvast twee topdansers die hun schouders zetten onder dit project.”

Dromen

“Voor ons is het cirkeltje rond”, zegt Marthe De Pillecyn. “Onze dansschool staat echt voor inclusie en dat delen we met deze school. Sinerjey heeft hier op school gezeten, en heeft zich hier ook altijd goed gevoeld. Dat maakt het voor ons ook extra mooi dat we deze kans hebben om die samenwerking te kunnen doen. Waar we kunnen zullen we proberen te helpen en ervoor te zorgen dat alle jongeren die dromen hebben die dromen ook kunnen waarmaken.”

The post Sinerjey en Marthe starten Ieperse Dans Academie met Atheneum Ieper is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: vijf doden bij Russische aanval in regio Donetsk – Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen water of elektriciteit en amper contact met de buitenwereld: Dirk Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde 8 jaar in het Amazonewoud

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »

Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond”

In het opleidingscentrum van de vzw Vrienden der Blinden in Koksijde studeerden 8 blindengeleidehonden af na een intensieve opleiding. Met hun diploma op zak (of tussen de poten) zijn ze helemaal klaar om hun nieuwe baasje met een visuele beperking elke dag bij te staan.
The post Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond” appeared first

Lees meer »

Na ziekte van haar vader koestert Kim Van Oncen haar gezinsgeluk: “Misschien moeten we maar eens werk maken van die trouw”

“Papa moest na zijn coma alles opnieuw leren: spreken, slikken, stappen, schrijven…” Het was een emotioneel jaar voor Kim Van Oncen. Ze stopte ook met de ochtendshow op Radio2 omdat het naar eigen zeggen moeilijk te combineren was met haar gezin. Of was het toch omdat de luistercijfers tegenvielen? Daarop reageert de actrice/presentatrice in ‘Story’.

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »