Phebe Blieck tevreden met brons op BK veldrijden

Voor het eerst werden na het Belgisch kampioenschap veldrijden voor meisjes nieuwelingen twee titels uitgereikt. Zita Peeters pakte bij de tweedejaars de driekleur. Bij de eerstejaars ging de trui naar Elise Coussens. Phebe Blieck mocht tijdens de podiumceremonie brons om de hals hangen.

Op de atletiekpiste in Meulebeke kende Phebe Blieck (14) een goeie start. Ze ging als derde, na de tweedejaars Zita Peeters en Melanie Lemmens, richting de eerste brug. Aan het einde van de openingsronde zat ze in zevende positie. Een plaats die de meid uit Veurne voor de rest van het kampioenschap sterk verdedigde en vasthield. Ze finishte zevende en moest vier tweedejaars- en twee eerstejaarsnieuwelingen laten voorgaan. “Eigenlijk was ik gestart met de ambitie bij de eerstejaars de titel te pakken”, gaf ze na de podiumceremonie toe. “Het podium halen bij de meisjes geboren in 2009 moest zeker kunnen. Mijn start was goed. Ik heb me even voorin kunnen ophouden, maar daarna moest ik mijn eigen tempo zoeken en viel ik enkele plaatsen terug. Dat het verschil met kampioene Elise Coussens ongeveer één minuut bedraagt, daar verschiet ik een beetje van. Langs de andere kant ben ik content met de manier waarop dit kampioenschap verliep.”

Phebe Blieck, die natuurwetenschappen studeert, was blij met een aparte trui voor eerstejaarsnieuwelingen. “Zo verloopt een kampioenschap eerlijker, want tegenover de tweedejaars maken wij niet veel kans”, ging ze verder. “Ik veroverde dit seizoen toch al enkele podiumplaatsen. Bijna altijd bolde ik binnen de top vijf over de streep.”

Groeien

De jonge meid uit Veurne werd in de regionale crossen in Maldegem en Arendonk tweede, telkens na tweedejaars Zita Peeters. Eén keer werd ze derde, drie keer eindigde ze als vierde en evenveel keer noteerde Phebe de vijfde plaats. “De komende jaren hoop ik nog wat te kunnen groeien”, blikte ze vooruit. “De cross is mijn hoofdbezigheid, vandaar dat ik al enkele jaren aan de slag ben bij de veldritploeg AA Drink Young Lions.” (HF)

The post Phebe Blieck tevreden met brons op BK veldrijden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »

“Ik ga geen interviews geven, sorry”: Jasper Philipsen, die zich excuseerde bij Wout van Aert, wil niet meer terugkomen op sprintincident

Jasper Philipsen spreekt ook vandaag niet met de pers na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert van gisteren. Wel verontschuldigde onze landgenoot zich vanmorgen op Instagram. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert.

Lees meer »

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro

In Klerken werd gevierd dat de Vredesmolen 25 jaar geleden definitieve bescherming kreeg als restant van een stenen windmolen en als oorlogsmonument. De ruïne werd verstevigd en versterkt om dan na de werken te worden ingehuldigd op 21 juni 2014.
The post Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »