‘Gala van de Gouden K’s’ in het Antwerpse Sportpaleis: een award voor onze West-Vlamingen Jensen Baert (Karrewiet), CAMILLE en Sali Haidara (#LikeMe)

‘Merci om ons allemaal te volgen en om ons verder te blijven volgen”, zei Jensen Baert, die in de categorie ‘Online kanaal van het jaar’ won met ‘Karrewiet’. De groep die ook nog bestaat uit Annabet Ampofo, Jelle Mels en Maurane Proost wonen van Cemi, Dutchtuber en Quinneaaron.

CAMILLE mocht van Bart Peeters en Gloria Monserez vooraan komen. “De Droomfabriek maakt dromen waar. Duizenden brieven kregen we, maar ook veel brieven met de vraag om CAMILLE eens te zien. Wil je hen een high five geven aub?”, vroeg Bart Peeters aan de West-Vlaamse zangeres. CAMILLE zei direct ‘ja’, maar ze was geschrokken van het aantal jongeren die present waren. Nadien mocht ze blijven staan om in de categorie ‘Held van het jaar’ de award uit te reiken aan Aaron Blommaert.

Ketnet won in de categorie ’Ketnet-programma van het jaar’. En dus vielen ook CAMILLE en Sali Haidara in de prijzen. ‘Merci’ zongen talrijke artiesten, richting #LikeMe. Wat een verrassing, wat een prachtig moment in deze show. Hoop doet leven en dus dachten we dat CAMILLE in de categorie ‘Artiest van het jaar’ naar huis zou gaan met deze award, maar helaas won ze niet en werd Pommelien Thijs winnares.

‘Karwewiet’ met o.a. Jensen Baert. © PADI

Manu Van Acker mocht de Sportpaleis-beer spelen. “Ik deed in zoveel programma’s mee, maar om hier te geraken. Amaai! Weet je wat ik daarvoor moest doen? En het is hier heel heet. Het is wel de moeite waard, want we mogen samen een beire coole award uitreiken in de categorie ‘Song van het jaar’. Zou Camille dat winnen? Helaas niet, ook in deze categorie won Pommelien Thijs met de song ‘Erop of Eronder’. Nog nooit won er iemand zoveel Gouden K’s, zoals Pommelien Thijs. Ochja, nog dit: ook geen Celine Dept in de categorie ‘Online ster van het jaar’, gewonnen door Timon Verbeeck. (PADI & Jelle)

Alle laureaten. © PADI

The post ‘Gala van de Gouden K’s’ in het Antwerpse Sportpaleis: een award voor onze West-Vlamingen Jensen Baert (Karrewiet), CAMILLE en Sali Haidara (#LikeMe) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

“Niet meteen wat je verwacht van een man die democratie hoog in het vaandel draagt.” Greet De Keyser over Biden die alleen wil wijken “als de Almachtige Heer het hem zou vragen”

Onze verslaggeefster in de VS, Greet De Keyser, keek naar het interview van president Joe Biden op zender ABC en hoorde hem vastberaden zeggen dat hij er niet aan dénkt om uit de race naar het presidentschap te stappen. Dat ondanks zijn belabberde debat met tegenkandidaat Donald Trump. Kon Biden iets rechtzetten in zijn eerste interview na die afgang, die

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »