Geëngageerde Bruggeling Edwin Vermeulen overleden

Op woensdag 17 januari is de geëngageerde Bruggeling Edwin Vermeulen (65) overleden na een slepende ziekte. Edwin werkte jarenlang als Brugs stadsambtenaar maar zal vooral herinnerd worden voor zijn vrijwillige inzet als klank- en lichtman bij tal van Brugse amateurtheatergezelschappen.

Edwin Vermeulen werd geboren op 19 februari 1958 in Brugge, zijn geliefde stad waar hij thuis in familiekring op 17 januari 2024 ook zou overlijden. Edwin huwde met Caroline Vrielynck en was de papa van Sofie en Julie en opa van Elena, Arthur, Mathis en Iben.

De man werkte zowat zijn hele loopbaan bij Stad Brugge. Aanvankelijk bij het economaat maar later ook 12 jaar als kabinetsmedewerker bij wijlen schepen Marc De Langhe. Later was hij ook actief bij de dienst Ombudsman, als adjunct-ombudsman. Maar naast zijn professionele loopbaan was hij ook in zijn privéleven erg geëngageerd. “Zijn grote hobby en passie was altijd het verzorgen van de klank en het geluid bij de opvoeringen van amateurtheatergezelschappen. Dat was al zo toen we elkaar leerden kennen en is eigenlijk altijd zo gebleven”, zegt zijn echtgenote Caroline Vrielynck. “Het is begonnen bij Werkgroep 66 in Sint-Pieters en later zijn daar ook Zonnestraal en toneelgezelschap Reynaert bijgekomen. Dat was echt zijn grote passie. Edwin stond steeds voor iedereen klaar, had altijd een oplossing en durfde haast nooit neen zeggen als er op hem beroep werd gedaan…Later was hij ook nog betrokken bij de shows van komiek De Mugge Van Brugge (Kevin Rombaux, red.) Maar Edwin was daarnaast ook een echte familieman die graag veel tijd doorbracht met de kinderen en kleinkinderen.

Kevin Rombaux, ook bekend als entertainer De Mugge Van Brugge, werkte vaak samen met Edwin en bracht een mooie ode aan de man. “Bedankt voor al die jaren samenwerking en vriendschap. Om er voor te zorgen dat ik nooit in het donker stond. Dat er klank was, dat er montage was, dat er Powerpoint was, dat er alles was wat er moest zijn… Dat je werk deed waar een ander drie mensen voor moest inhuren. Bedankt dat jij er was!”

The post Geëngageerde Bruggeling Edwin Vermeulen overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »

Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in

KG Witte Beer Tennis & Padel zet verder in op de jeugd. Men heeft enkele actieve bestuursleden die elk hun eigen taak doen. Met Franky Baert heeft de club een nieuwe (waarnemend) voorzitter. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken.”
The post Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de

Lees meer »

Langemarkenaar Jeroen Caron wint ADC Benelux Trophy

Langemarkenaar Jeroen Caron won zaterdag in Breda de eerste editie van de ADC (Amateur Darts Circuit) Benelux Trophy. In de finale versloeg hij de Nederlander Nick Crouwel met 5-2.
The post Langemarkenaar Jeroen Caron wint ADC Benelux Trophy appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »