40 jubilarissen van Thuiszorg Familiezorg werden in de bloemetjes gezet

Thuiszorg Familiezorg zet naar goede gewoonte haar verzorgenden met een vijfvoud van dienstjaren in de bloemen. “Elk van hen is een steun en toeverlaat voor heel wat gezinnen in Kortrijk en omstreken. Zij maken het verschil voor veel mensen die hulp nodig hebben”, duidt Lies Van Moerkerke als regionaal diensthoofd in Kortrijk.

Met ruim 2.100 medewerkers waarvan circa 1.700 in dienstverband en circa 400 op vrijwillige of freelance basis, mag Thuiszorg Familiezorg zich een belangrijke werkgever noemen in West-Vlaanderen. “In regio Kortrijk breidt de werking nog altijd uit, en dat dankzij het engagement van ongeveer 300 medewerkers, waarvan er vandaag 171 aanwezig zijn voor een extra Wintermarktje met lekkers en koffie of thee en ook om ervaringen uit te wisselen”, vertelt Lies verder. “Onze regio bestaat uit 9 sectoren en loopt langs de steden en gemeenten van Zuid-West-Vlaanderen van Menen tot Waregem.” Gezinsvriendelijkheid, goede en veilige werkomstandigheden, evenwaardige samenwerking, medeverantwoordelijkheid, persoonlijke ontplooiing en financiële geborgenheid zijn kernwaarden in het medewerkersbeleid van Thuiszorg Familiezorg. “De effecten daarvan blijken onder meer uit de hoge anciënniteit. Zo vieren we vandaag vier verzorgenden die 35 jaar in dienst zijn: Els, Heidi, Hilde en Sophie. Er zijn ook twee verzorgenden die respectievelijk 40 en 41 jaar in beroepsdienst zijn: met name Kathelijne en Martine.

De dienstverlening omvat een zeer breed gamma

Kathelijne (59) is afkomstig uit Tiegem en Martine (60) uit Marke. Zij beredderen de huishoudens van de mensen die thuis dagzorgen genieten. “Het is dagelijks op meerdere plaatsen present zijn om mensen te helpen met wassen, verzorgen, medicatie, helpen met eten of gewoon begeleiden met het avondeten. Het is soms de enige keer per dag dat de mensen iemand zien. Ze willen ook eens een praatje maken en daar maken we tijd voor”, duiden de dames. “Het gaat om zorg of ondersteuning van kinderen en gezin, of iemand begeleiden die uit de kliniek komt, ook thuisverzorging en huishoudhulp, psychologische zorg of zorg bij dementie. De dienstverlening omvat een zeer breed gamma.” De meer dan 40 medewerkers die een vijfvoud van dienstjaren hebben kregen een zelfgemaakt dessertbuffet aangeboden met thee, koffie of andere drankjes en kregen na afloop een geschenkje en bloemen. “Elk van hen is een steun en toeverlaat voor heel wat gezinnen in Kortrijk en omstreken. Zij maken het verschil voor veel mensen die hulp nodig hebben”, besluit Lies Van Moerkerke. Het feest had plaats in OC De Troubadour in Bissegem.

The post 40 jubilarissen van Thuiszorg Familiezorg werden in de bloemetjes gezet is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

Hoe ga je om met een toxische baas op de werkvloer? “Vermijd een rechtstreeks gesprek”

Het begrip toxisch leiderschap is weer alomtegenwoordig nadat choreografe Anne Teresa De Keersmaeker vorige week in opspraak is gekomen. Maar ondanks alle aandacht blijft het een lastig thema om op de werkvloer te bespreken. Wat kan je doen als je zelf met een toxische baas te maken krijgt? Leiderschapsexpert Gerrit Sarens en psychosociaal welzijnsverantwoordelijke Hilde De Man delen 5 adviezen.

Lees meer »

Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie”

Om een relatiebreuk te verwerken en te bevestigen dat ze graag zichzelf ziet, besloot Katrien Van Opstal met zichzelf te trouwen. Vorige week vond in haar woonplaats Nazareth het burgerlijk huwelijk plaats, zondag geeft Katrien voor vrienden en familie haar trouwfeest
The post Izegemse zangeres Katrien Van Opstal trouwde met…. zichzelf: “Zondag feest met vrienden en familie” appeared first

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »