“Ook kikkerbilletjes en een boerestutte op onze kaart”: ‘Brasserie 22’ klaar voor heropening op vrijdag 26 januari

Vriendinnen Kathy Steelandt (46) en Andy Demuynck (54) zijn er klaar voor. Op vrijdag 26 januari gaan ze van start in Brasserie 22. “In het openingsweekend trakteren we iedereen op een glaasje.”

Tjessa Hemelaere was 17 jaar aan de slag in Brasserie 22, nu is het tijd voor een ander hoofdstuk. En dat geldt ook voor Kathy en Andy die de nieuwe uitbaters worden. Kathy werkte tot voor kort in de Proxy Delhaize op de markt en hield ook café Den Ondank jarenlang open. Andy was actief in de zorgsector. “Maar ik ben een cafédochter, had een tijdje een café-feestzaal in Zwevegem en samen met mijn partner Franky runde ik ook een traiteurszaak.”

Sinds 23 december verliet Tjessa de zaak, ondertussen konden Andy en Kathy hun eigen stempel drukken. “Uiteraard hebben we nog eens de zaak van boven tot onder op punt gezet. Er zijn wat kleine dingen veranderd aan het interieur. De veranda lieten we ook van buitenaf reinigen en die maken we zo goed als mogelijk winddicht. Zo kan die ook in de winter gebruikt worden.” Zowel in de zaak zelf als in de veranda kunnen telkens zowat 32 mensen plaatsnemen. “64 in totaal en met het terras voor de zaak in de zomer kom je al boven de 100.”

De twee vriendinnen zien het alvast zitten. Andy staat in principe in de keuken, Kathy doet de zaal. “Zeker in het openingsweekend zullen we alvast wat extra helpende handen inroepen. Maar eens we onze draai volledig gevonden hebben, zien we wel hoe het loopt. Maar dat komt wel in orde.”

Al veel reservaties

Het zijn ook twee dames die van aanpakken weten. Op de kaart van de Brasserie 22, waarvan ook de naam behouden blijft, staan nog wat klassiekers van vroeger. “Maar daar voegen wij natuurlijk wat lekkers aan toe. Er zijn twee soorten vis waaruit je kan kiezen, pasta’s, de bekende snacks, maar ook bijvoorbeeld een belegde boerestutte. Nieuw zijn ook de kikkerbillen, entrecote, een rundsbrochette… En in de namiddag kun je hier terecht voor wafels, pannenkoeken, gebak of een ijsje. Je kan het allemaal komen ontdekken vanaf vrijdag 26 januari om 14 uur.”

Die vrijdag gaat de zaak dus uitzonderlijk pas ‘s namiddags open. “Donderdag wordt onze sluitingsdag, maar de andere dagen openen we om 10.30 uur, op de zaterdag met de markt om 9.30 uur. In de week en op zondagavond is de keuken open tot 20 uur, op vrijdag en zaterdag tot 22 uur.”

Ondertussen vinden al heel wat mensen de Facebookpagina. “Of ze steken gewoon hier het hoofd eens binnen als er licht brandt. We hebben al heel wat reservaties mogen noteren, zelfs van vrij grote groepen. Om gewoon iets te komen drinken hoef je niet te verwittigen, maar voor grote groepen die willen komen eten, is alles bespreekbaar.” Tijdens het openingsweekend krijgt iedereen die langskomt een glaasje bier, bubbels of fruitsap en een knabbel. “We zijn er klaar voor.” (WVS)

The post “Ook kikkerbilletjes en een boerestutte op onze kaart”: ‘Brasserie 22’ klaar voor heropening op vrijdag 26 januari is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

CYCLOON BORIS. Brandweerman sterft tijdens interventie in Oostenrijk – Meer dan meter sneeuw leidt tot lawinegevaar in Beierse Alpen

In Oostenrijk is een brandweerman tijdens een interventie om het leven gekomen. Dat meldt de gouverneur van de deelstaat Neder-Oostenrijk. De dodentol van cycloon Boris komt zo op zes te staan. Roemenië is voorlopig het zwaarst getroffen met vier doden, in Tsjechië is sprake van vier vermisten. Ook in Polen viel een dodelijk slachtoffer. Nog in Oostenrijk raakte een wandelaar

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De wagen wat vaker laten staan, da’s niet altijd een goed idee.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart Van Opstal van ‘Big Brother’ naar parlement voor Vlaams Belang: “VTM wist ervan, maar ik mocht het niet aan grote klok hangen”

Op z’n cv stonden al ‘Big Brother’-deelnemer, politieagent en café-uitbater, en nu is daar parlementslid bijgekomen. Zo’n 8.000 voorkeurstemmen leverden Bart Van Opstal (49) een zitje op naast Tom Van Grieken. “Mijn vader zaliger zou zo fier zijn nu. Hij maakte zich zorgen wat er van mij zou worden”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over zijn politieke

Lees meer »

Vlaams Rampenfonds verwerkte al kwart van de schadedossiers van grote wateroverlast in november 2023

Na de wateroverlast werden er vanuit de Westhoek maar liefst 354 schadedossiers ingediend bij het Rampenfonds van de Vlaamse overheid. Samen met de rest van Vlaanderen komt dat neer op een totaal van 560 aanvragen. Op vandaag werd er al 25,4 procent daarvan verwerkt.
The post Vlaams Rampenfonds verwerkte al kwart van de schadedossiers van grote wateroverlast in november

Lees meer »

Schade aan auto, verlichtingspaal en dak nadat 86-jarige tractorbestuurder controle verliest

In de Monseigneur Schottestraat in Jonkershove (Houthulst) zorgde de bestuurder van een tractor zaterdagavond voor schade aan verschillende voorwerpen na een ongeval. Dat gebeurde nadat de 86-jarige bestuurder een bocht verkeerd inschatte, daarbij een auto raakte en een verlichtingspaal afreed die op een dak van een huis viel. De bejaarde man raakte lichtgewond.
The post Schade aan auto, verlichtingspaal

Lees meer »

IJzerwake doekt wake in huidige vorm op en bezint zich over toekomst

Er komt wellicht geen 24ste editie van de IJzerwake in de huidige vorm. Dat heeft de algemene vergadering van de vzw vorige week beslist. “We gaan ons herbezinnen over de manier waarop we verder gaan”, zegt woordvoerder Edwin Six aan Belga in reactie op een bericht van PAL NWS eerder donderdag. Volgende week buigt een werkgroep zich op een virtuele

Lees meer »

Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden

“Ingrid verdient zeker een bloemetje”, mailt Rita naar KW. “Ze is moeder van twee kinderen, oma van vijf kleinkinderen, presteert mooi logistiek werk in de bijzondere jeugdzorg en daarbovenop is ze een fantastisch wonder met naald en draad.”
The post Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee kemphanen, één winnaar op de Bosuil en erg dom rood Van Cleemput: alle highlights van speeldag 7

Anthony Moris versus Vincent Janssen. Een duel in het duel, maar de Nederlander lachte laatst. “Vincent heeft het emotionele nodig om dat extraatje te brengen”, knipoogde Jonas De Roeck. Daarnaast ook onder anderen nog de domme rode kaart voor Van Cleemput, de snelle Genkse goal bij Cercle, Amuzu die zich excuseert na een slechte vrije trap en het onderhoud tussen

Lees meer »

Huisarts Tony (62) verdacht van aanranding patiënt: “Ik zei haar: ‘Je maakt het mij heel moeilijk om mijn handen thuis te houden’”

Tony (62), een huisarts uit de buurt van Hasselt, wordt verdacht van de aanranding van een patiënte tijdens een huisbezoek. “Hij ging te werk als een grijpmachine”, getuigt Kim, het 35-jarige slachtoffer. Voor de rechter verdedigde dokter Tony – zonder advocaat – zich op een zeer opvallende manier: “Zonder die chips was ik niet gebleven. Ik vraag me zelfs af

Lees meer »

“Ik schrik dat een klein Kortrijks restaurant mensen in Kopenhagen wakker maakt”: Noma moet naam veranderen

De dag na de opening van gastrobar Noma op de Grote Markt, ontving uitbater Jonathan Beke een schadeclaim van het Deense driesterrenrestaurant Noma. “We moeten onze naam veranderen. Ik was toch verrast. Hun restaurant is al een jaar gesloten, maar blijkbaar is de naam beschermd.”
The post “Ik schrik dat een klein Kortrijks restaurant mensen in Kopenhagen wakker maakt”:

Lees meer »

“Het doet zeer dat ik op mijn leeftijd nog zo vernederd moet worden”: Hubert (87) fysiek belaagd na discussie over parkeerplaats

Afgelopen zondag stroomde Kruiseke vol voor een geslaagde rommelmarkt. Een succes, al is dat voor Hubert Vuylsteker (87) met een bittere nasmaak. Hij werd na een discussie over een parkeerplaats hard aangepakt, zelfs tot in zijn woning. “De dokter zegt dat ik er niet te veel aan moet denken, maar dat lukt me niet.”
The post “Het doet zeer

Lees meer »

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »