REPORTAGE. Met Average Rob op bezoek bij Kevin De Bruyne en Jeremy Doku in Engeland: “Volgend jaar pak ik hem”

Zijn gedoodverfde opvolger kon de eerste Gouden Schoen voor de beste Belg in het buitenland bijna strelen, toen Average Rob ermee flaneerde op het oefencomplex van Manchester City. Maar anno 2024 staat Jérémy Doku nog altijd in de schaduw van de — not so average — Kevin De Bruyne. Een reportage achter de schermen, met drie vedetten, een belofte van Doku en veel geschater: “Robert Pattinson? Dat is dan ook de enige gelijkenis.” 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Hamas waarschuwt voor uitbraak polio in Gaza – Israël wil Turkije uit NAVO laten zetten

Het Hamas-ministerie van Gezondheid in Gaza heeft een polio-epidemie uitgeroepen in het gebied. De terreurbeweging beschuldigt Israël ervan de gezondheidsvoorzieningen in de regio volledig te hebben vernietigd, waardoor polio vrij spel kreeg. Israël heeft inmiddels gezegd dat het wil dat Turkije uit de NAVO wordt gezet. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 30 juli terug.

Lees meer »

Doek valt definitief over racismezaak Conner Rousseau: geen beroep tegen onontvankelijke dagvaarding

In de zaak van de racistische uitspraken over de Romagemeenschap op café in Sint-Niklaas is er geen beroep aangetekend tegen de uitspraak van de Dendermondse correctionele rechtbank, die de rechtstreekse dagvaarding van Conner Rousseau door de Roma-vzw Kham onontvankelijk had verklaard. Daardoor is het doek definitief gevallen over de racismezaak, waarin Rousseau de maatregelen die hij opgelegd kreeg goed heeft

Lees meer »

‘t Bakkerietje in Roeselare sluit na 43 jaar de deuren: “Ik zal waarschijnlijk niet naar buiten kijken wanneer ze het hier slopen”

Annemie De Smet (62) en Marnix Vincke (67) hielden zondag voor het laatst ’t Bakkerietje in Roeselare open. Na 43 jaar komt er zo een einde aan de bekende zaak langs de Brugsesteenweg. “De laatste vijf jaar was ik elke dag open. Ik wou de klanten altijd helpen”, aldus Annemie.
The post ‘t Bakkerietje in Roeselare sluit na 43

Lees meer »

Controversiële scène uit openingsceremonie zindert na: grote sponsor trekt zich terug, bedenker onder vuur

Een scène uit de openingsceremonie van de Olympische Spelen, waarin de draak zou zijn gestoken met ‘Het laatste avondmaal’, zindert na. In die mate zelfs dat een grote sponsor zich intussen heeft teruggetrokken. Terwijl vanuit vooral katholieke hoek de kritiek niet mals is, verontschuldigt artistiek directeur Thomas Jolly zich. “Het was nooit mijn intentie om iemand te kwetsen.”

Lees meer »

Dichteres Delphine Lecompte kraait als een haan op de Markt van Brugge om samen met GAIA wreed dierenleed van eendagskuikens aan te kaarten

Vrijdagnamiddag kraaide dichteres Delphine Lecompte ‘kukeleku’ op de Markt in Brugge. De Brugse schrijfster nam plaats in de Egg Mobile en ondertekende de audiopetitie van GAIA. De dierenrechtenorganisatie wil op die manier druk uitoefenen op beleidsmakers en supermarkten: “Er moet een einde komen aan de wrede praktijken van het vergassen en levend verbrijzelen van kuikens.”
The post Dichteres Delphine

Lees meer »

40.000 Afrikaanse lelies: plantentuin van Merksplas zet deuren open voor jubileumeditie Bloemenpracht

Met 40.000 Afrikaanse lelies die in bloei staan, is Plantentuin De Kleine Boerderij in Merksplas momenteel op zijn mooist. Het arboretum zet dit weekend dan ook de deuren wagenwijd open voor de 10e editie van Bloemenpracht. Om de jubileumeditie te vieren, zullen verschillende gidsen de bezoekers door de tuin begeleiden en hen meer vertellen over de collectie en de geschiedenis.

Lees meer »

“De ‘supernota’ van De Wever dreigt veel heilige huisjes te slopen”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de ‘supernota’ van formateur De Wever (N-VA) heel wat heilige huisjes dreigt te slopen, al moet die nog langs de onderhandelingstafel passeren. “Maar te veel water bij de

Lees meer »

Treinverkeer in Frankrijk vanaf morgen weer normaal, sabotages aan TGV-spoornet opgeëist in anonieme e-mail

Vanaf morgenochtend zou het treinverkeer op de Franse hogesnelheidslijnen weer normaal moeten verlopen. Spoorwegmaatschappij SNCF meldt dat de schade hersteld is na de grootschalige sabotages van donderdagnacht. Die zijn ondertussen opgeëist door een "onverwachte delegatie" in een anonieme e-mail. Daarin wordt zware kritiek geuit op de Olympische Spelen in Parijs. Maar wie er precies achter de acties zit, blijft onduidelijk.

Lees meer »